Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Milka 11:47, 07 lip 2012

ależ bajeczna jeżówka!!
i juka tez piękna! na moją pewnie jeszcze rok przyjdzie mi czekać!
Basia_1987 16:50, 07 lip 2012

asc napisał(a)

Spóźniłaś się o 8 sekund z postem do Monte to byś miała fajny czas. Liliowce ładne, o matko ale masz tego towaru i kloniki widzę ile Cię to kosztowało?

Staram się nie myśleć o tego typu sprawach, a skupiam się nad efektem... na wczasy nie jeżdże, drogich ciuchów nie kupuję, jeżdże wiekowymi autami..... za to mam ogró, któy mi rekompensuje wszystkie pozostałe rzeczy..... I tu jest odpowiedź do EWY..... czasami nie mogę spac, bo musze zarabiać na te różne chciejstwa..... pocieszam się, że juz zapchałam co miałam zapchać w ogrodzie.... trochedo skalniaka, ale to z rozsadek mogę zrobić, i trochę do oczka wodnego.. ale tu mam juz obiecane pałki-parówki .. ... i będę mogłą wziąć się za wykańczanie domu Albo za spanie....... co uwielbiam robić....

Moim zdaniem również nie ma co żałować na roślinki- przynajmniej widać długotrwały efekt i cieszy okoNa zakupy spożywcze każdy chyba wie ile się wydaje ,a efekt krótkotrwały bo się zje i się wy.........teguje
Mala_Mi 22:38, 07 lip 2012

Iza, Aniu, Bogdziu, Irenko i Basiu .. dzięki za odwiedziny.... Nie będę Was już dziś katowac fotami..bo znów mam tego ze sto....
Napiszę ,tylko, że wczoraj kupiłam 10 karasi.... w kałuży z powodu braku ryb i tego, że woda była stojąca...zrobiła się wylęgarnia komarów..... po prostu masakra...... wiec wczoraj wsiadłam w auto i po drodze z urzędu wpadłam do rybkowego (dzięki Basiu za namiar)... od wczoraj do dziś....te 10 mikro rybek... opędzlowało wszystko co się ruszało w wodzie. Komarowisko było tak wielkie, e M jak tylko zobaczył, że ryby zjadaja te larwy...kazał jechać i kupić następną porcję.... bo gdzie te malotki sobie z tym dadzą radę?????
WIec w auto (bez klimy bo kuna....) i do rybkowego, wpadam proszę o rybkę..panie czy na opbiad..ja owszem tak, wiec proszę o większe.... No i poszłam z panem po te większe rybki, a tam usmiechają się do mnie taki kolorowiutkie ..karpiki Goi...cena straszna......
Powzdychałąm i kupiłam tylko dwa karpiki..... i tylko dwa większe karasie...bo na więcej nie starczyło..... kolejna porcja kamienia czekała na zapłatę....ale oszczędnosci znalazłam w moich zasobach ogrodowych.... do obsadzenia dalszej częsci skalniaka wykorzystałąm większośc moich roślin.tych za gęsto.. mam nadzieję, że przeżyją przesadzanie w taki upał.....
I mam takie ślicznoty.... to ich pierwsze chwile na wolnosci..... całej trójki...bo czwarta wyskoczyła z wiadra..... i nie czekałą na mieszanie wody, regulację temperatury..... ale ja jąrozumiem.. w kałuży czekałą na nia miłosć od pierwszego wejrzenia..... cały czas są jak papużki nierozłaczki...

Nie ma najmniejszych wątpliwości która to para.....
Mala_Mi 22:44, 07 lip 2012

Lilia....hmmmm wyleciała nazwa....

I podobna, ale bardziej cytrynowa... lilia od mojej mamy..są cudne... wyższe ode mnie....
Basia_1987 22:47, 07 lip 2012

Fajna ta pstrokata rybka teraz Aniu masz nową atrakcję ogrodniczą-oprócz opieki nad roślinami doszły Ci zwierzątka- Super
Mala_Mi 22:59, 07 lip 2012

Mala_Mi 23:00, 07 lip 2012

Misiek pozdrawia Ircię
Bogdzia 23:01, 07 lip 2012

Byłyśmy , widziałyśmy . Fajne . A u nas burza.Musimy kończyc.
Mala_Mi 23:02, 07 lip 2012

Wiem o burzy, bo własnie byłam u Ciebie... a właciwie teraz u Was
monteverde 23:03, 07 lip 2012

asc napisał(a)

byłam czytałam , oglądałam, ta lilia to Dizzy?

Aniu nie pamiętam, ale sprawdzę O ile jest tam kartak i nie jest to lilia z ryneczku, gdzie nie ma nazw.... Ale za to po 2 zł

Moje jeszcze nie zakwitły Tiger Woods i Dizzy są bardzo podobne http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2127333,5,11,39714,lilia-Dizzy.html

rybule super a rośliny, szkoda pisać oglądałam wszystko jeszcze raz od 690 stronki, piękności Aniu, u mnie deszczu nie ma 2 dzień dzisiaj trochę pogrzmiało na wieczór ale burza poszła nad wodę, no i b. dobrze tylko strasznie duszno wieczorem dopiero wyszłam do ogrodu