Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Martek 23:14, 19 mar 2012

Dzięki za wizytę
marzena 00:11, 20 mar 2012

Irenko, no czas u Ciebie biegnie niezwykle szybko - i w wątku i w ogrodzie
bukszpany extra
Martek 01:11, 20 mar 2012

Świetne zakupy ,żeby zobaczyć trzeba było przejść przez gąszcz paplaniny i zachwytów
Mala_Mi 09:50, 20 mar 2012

anika napisał(a)
Musiałam zobaczyć cóż to ten milin. Ślicznie kwitnie. Trzeba go okrywać na zimę - a to gorzej i kwitnie dopiero po kilku latach. Wygląda ślicznie.

ja swojego nie okrywam..wycinam to co przemarznie,a i tak trzeba go ciąć aby kwitł. Mój zawkitł po 3 latach z małej sadzonki
anika 10:15, 20 mar 2012

asc napisał(a)

Musiałam zobaczyć cóż to ten milin. Ślicznie kwitnie. Trzeba go okrywać na zimę - a to gorzej i kwitnie dopiero po kilku latach. Wygląda ślicznie.

ja swojego nie okrywam..wycinam to co przemarznie,a i tak trzeba go ciąć aby kwitł. Mój zawkitł po 3 latach z małej sadzonki

Czyli warto spróbować! Ładne pnącze.
Milka 11:33, 20 mar 2012

malgocha1960 napisał(a)
Irenko,u ciebie sezon na całego otwarty jak już nawet łózko wyciągniete.U mnie dzisiaj tak wieje,że nawet zielone obrzeża fruwały po działce,a psy uciekały ze strachu.

bo u mnie Małgosiu wiało w nocy, a w nocy to ja zazwyczaj śpię jak niemowlak nawet tego wiania nie słyszałam, ale to zasługa materacy
fajna mają nazwę ,,imperium zmysłów, maxi effekt"

to kaloszki ogłosiły sezon i tak leci
Milka 11:35, 20 mar 2012

Pola napisał(a)
No ale z Was " harpagany" do roboty Ty i twój M cudną odwaliliście robotę, seper bukszpanki zazdroszczę że takie ładne a za taką cenę niestety za daleko dla mnie, uśmiałam się z tego pomysłu na tira dobrze kombinujecie

dzięki Polu, ale to dopiero poczatek!! tyle u nas pracy, że musimy się tal mocno sprężać
Milka 11:39, 20 mar 2012

Bogdzia napisał(a)
Irenko cofałam się i cofałam i cofałam i cofałam, kurcze juz mi się w głowie kręciło. W końcu dotarłam do tych bukszpanów co je zakupiłaś. Przy okazji zobaczyłam i Twojego M. Jacy z Was dziadkowie? Ani jednego siwego włoska, ani zmarszczki, robotę odwalacie jak wojsko w czasie musztry, no rozczarowałam się strasznie.To tyle w temacie dziadkowo - babcinym.A bukszpany owszem dorodne i od razu w ogrodzie sie zmieni na korzyśc, no i tu dobrze że jesteście jak to wojsko bo gdyby nie to do końca życia sadzili byscie te bukszpany.Ja się juz mocno zastanawiam gdzie tego tira z bukszpanami umiescic, bo u mnie ulica wiejska więc wąska, ale przyjeżdżajcie.

z wojska nam coś zostało za młodych lat na jakiś takich obozach bywałam
z tymi zmarszczkami to jest tak, im gorszy aparat, tym lepiej na zdjęciu się wychodzi

jak będzie tir, to i miejsce do parkowania się znajdzie z bukszpanami się śpieszymy i z innymi pracami, bo od kwietnia wnuczki będą i im chcemy czas poświęcić i przygotować przyjazne środowisko

dzięki za pochwały
Milka 11:40, 20 mar 2012

anika napisał(a)

No widzisz Irenko teraz takie prawko jak znalazł Nauka nie idzie w las i trza ja teraz wykorzystać A poważnie to tir to może przesada ale wynajęcie przyczepy za 80 zł to już coś:0

Irenko, ja oczywiście żartowałam Tłumaczę się żeby nie wyszło głupio

poczucia humoru mi nie brak, też lubie żartować ale to musiałaby być big przyczepa, bo na taka jak moja wchodzi 50 szt. albo jak inaczej by ułożyli 100 szt.

Aniu, ale ty masz blisko do Bogdzi będziesz na spotkaniu

Tak, tak skorzystam z zaproszenia. Takiego pięknego ogrodu nie zobaczyć to grzech

to prawda a przy okazji my wszyscy poznamy Bożenkę osobiście i ona nas
Milka 11:41, 20 mar 2012

ircia napisał(a)
Irenko - jak tu za Tobą nadążyć???? Szalone tempo na wątku i w ogrodzie. Ty chyba masz dłuższą dobę niż ja
Podziwiam ogrom zakupów i prac z nimi związanych
Już jest fajnie, a co dopiero będzie latem????

aż się boję myśleć, co to będzie? spływają zamówione rośliny i mój biedny M. chyba po nocach będzie sadził, bo ja tylko rankiem