Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

AniaDS 21:12, 13 paź 2012

kaisog1 napisał(a)
Ania matko i córka ale szalajesz Powiem Ci, że myślałam, iż nie będziesz robić u siebie żadnych rewolucji, a tu proszę. I to jakie rewolucje! W tak krótkim czasie tyle zrobiłaś - no szok! Kobieto co Ty robisz, że takiego speeda dostałaś? Kibicuję

....jak będziesz miała chwilkę zajrzyj proszę https://www.ogrodowisko.pl/watek/99-identyfikacja-odmian-roz?page=13#post_2

Ja jestem szybka w myśleniu i działaniu kobieta .
Co oczywiście często mi nie wychodzi na zdrowie.
Zajrzę jutro, dziś jestem ledwo żywa a na pierwszy rzut oka nie kojarzę tej odmiany .
AniaDS 21:14, 13 paź 2012

gusiarz napisał(a)
Aniu, jeśli mogę pomóc - wydaje mi się, że ten pierwszy zarys jest najwłaściwszy. Koło powinno być oddalone od każdej rabatki o tę samą odległość. Chodzi mi o rabaty na górze (z lewej i z prawej) oraz dolną - pod balkonem. Będzie symetrycznie i ładnie. Mogłoby być ociupinkę mniejsze.
Można również przy górnej rabacie (tak troszkę bardziej na prawo, gdzie leży dużo kostki) powtórzyć lekko zarys koła - jak masz jeszcze siłę
Pozdrawiam - dziękuję za Twoje porady - różyczki zamówione

Agnieś, ale trafiłaś, Twój pomysł i Sebka to odbicie tego, co mi chodziło po głowie, tylko nie mogłam tego jakoś tak..
Za szybko się wszystko dzieje .
AniaDS 21:15, 13 paź 2012

Urszulla napisał(a)
Aniu, lawendę oberwij a nie ucinaj-tak mi pokazała Alinka. Aby gałązka miała oczko na dole po oberwaniu.

I co potem, do donicy z ziemią?
AniaDS 21:17, 13 paź 2012

gusiarz napisał(a)
Aniu - a czy tej szałwii potrzebujesz jeszcze - bo mam trochę - mogę dać i nasionek i krzaczka jakiegoś, albo i dwa??

Oj potrzebuję i to sporą ilośc, byłabym wdzięczna .
Może się czymś odwdzięczę?
AniaDS 21:19, 13 paź 2012

Urszulla napisał(a)
Na rany! To masz urwanie głowy z tymi rabatami. Najpierw miała być drobna zmiana a teraz to połowę ogrodu przemeblowujesz.....Ja Ci nie umiem doradzić z rabatami.Ale róże w bukszpanach mogłyby być porozdzielane na różne rabaty????
Czasami zerkam do Domi, ona ma wiele rabat, a każda inna. Nie wiem gdzie najlepiej szukać Tobie inspiracji do róż. Może zapytaj Danusię jeszcze raz. Ona Ci doradzała już coś z rabatami.

Pomysły Danusi mam wciąż przed oczami, staram się do nich dostosowac, ale w trakcie prac wiele rzeczy się wciąż zmienia i nie wszystko idzie po mojej myśli.
Miała byc zmiana rabaty półkolistej, ale wyszło jak wyszło , myślę, że na lepsze .
AniaDS 21:21, 13 paź 2012

Moniika napisał(a)
Hej Aniu , ja bym koło ciut zmniejszyła i to z pierwszego zdjęcia ustawienie wybrała , wydaje mi się najbardziej symetryczne pozdrawiam m

Oj, co ja mam z tym kołem , ale zrobiłam je..
Po ciemku, przy latarni.. Jutro zobaczymy co z tego wyszło
AniaDS 21:23, 13 paź 2012

Sebek napisał(a)
A jakbyś koło wkomponowała w koło?

Na szaro obwódka z kostki albo kancik, to mniejsze czerwone koło to planowana rabatka, a większe jak się pewnie domyślasz granica trawnika. Mniejsze zawsze można powiększyć.

Sebciu
bardzo mi pomogło to zdjęcie w podjęciu decyzji
Dzięki, dzięki, dzięki
AniaDS 21:23, 13 paź 2012

MilenaP napisał(a)
Aniu ja myślę identycznie jak Agnieszka

barbara_kraj... 21:24, 13 paź 2012

AniaDS napisał(a)

A jakbyś koło wkomponowała w koło?

Na szaro obwódka z kostki albo kancik, to mniejsze czerwone koło to planowana rabatka, a większe jak się pewnie domyślasz granica trawnika. Mniejsze zawsze można powiększyć.

Sebciu
bardzo mi pomogło to zdjęcie w podjęciu decyzji
Dzięki, dzięki, dzięki

Bo to jest TO!!!
Aniu, a dla relaksu obejrzyj sarniaka
Gardenarium 21:25, 13 paź 2012

AniaDS napisał(a)
Tylko co z tym kołem, w którą stronę je bardziej zrobic?

I wersja, w lewo.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies