Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

AniaDS 10:53, 04 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)
Witaj Aniu i dziękuję za poradę dot. przesadzenia róźy.

Marzenko, nie ma za co, pozdrawiam cieplutko

asc napisał(a)
Żurawki ładne...ale też i ładnie wkomponowane

I przesadzane po kilka razy, może w końcu będzie dobrze .

Kindzia napisał(a)
A ja ciągle szukam takiej żurawki, żeby na czerwono kwitła i na słońcu dała radę. Mam czerwoniaste na słońcu, ale na biało kwitną.
Znasz może taką Aniu?

Peach Flambe ma czerwone łodyżki, ale kwiatuszki są białe, Chocolate Ruffles podobnie, ale tej bieli nie ma za dużo i Milan może jeszcze. Ale to nie jest czysta czerwień. Z kolei Lipstick ma zielone liście i piękne czerwone kwiecie . Też na słonko.
agniecha973 10:56, 04 mar 2013

AniaDS napisał(a)
Witam po weekendzie .
Ale dzisiaj piękna pogoda, u Was też? Pewnie tak .
Niestety nic żyjącego w ogrodzie jeszcze nie widać, nawet pół krokusa czy innego kwiecia, chyba większość zniszczyłam podczas ostatniego 'remontu' ogrodu.
Buuu .
Drugim moim zmartwieniem jest pies, uciekł nam w sobotę i nadal go nie ma, czasem zwiewa z ogrodu, ale najpóźniej na drugi dzień się pojawiał. Chodzę o chwilę od okna do okna i tak zerkam.. wróci, prawda?
Nie mogę sobie z tego powodu znaleźć miejsca.

Blog foto chwilowo popadł w niełaskę, bo wciąż nie jestem pewna tego, co robię. Opisy i zdjęcia są na starym blogu, linki przekierowujące daję, ale to jakoś tak mało widoczne. Hm.. Nie o taki fotoblog mi chodziło.

U nas też pięknie.

Ania, z psami tak bywa. Wróci.

Aniu, dasz znak jak będzie trzeba kopczyki rozgarniać? U mnie dwie róże mają pędy około 1 cm! Nie zaszkodzą im przymrozki? To albo Mariatheresia albo Natasha Richardson.
AniaDS 10:57, 04 mar 2013

agniecha973 napisał(a)
Aniu, dzięki za dobre informacje o Nozomi. Cieszy mnie to. Pozdrawiam. Ale masz kocura!

Będziemy mieć co podziwiać, Nozomi to okaz jakich mało .

Urszulla napisał(a)
Piękna żurawka ta zielona kwitnąca czerwonymi kwiatami

To właśnie Lipstick, ma najładniejsze kwiaty wśród moich żurawek .

Gabriela napisał(a)
Aniu, dziękuję za odpowiedź w sprawie Elfie. Czytałam że to zdrowa róża, szkoda tylko że co roku trzeba ją ciąć na krótko, bo chciałam żeby robiła tło za ławką z cisowym żywopłotem. Jeszcze się nad nią zastanowię.

Gabrysiu co roku to może nie , jeżeli zima będzie taka, jak ta, która się właśnie kończy, to róża nie przemarznie i będzie cieszyć nas obfitym kwitnieniem i dłuuugimi pędami. Zobaczymy, jak się spisze w tym roku moja, na razie jest zielona a okrycia nie miała.
Kindzia 11:09, 04 mar 2013

Dzięki Aniu za tą żurawkę. O taką właśnie mi chodziło

Czekam jeszcze grzecznie i cierpliwie na Twoją radę w/s róż
AniaDS 11:23, 04 mar 2013

Kindzia napisał(a)
Mnie się też podoba Fajnie, że się odwraca i nazwę widać...jeszcze gdyby opis...pełnia szczęścia by była

Kasiu, opisy są na starym blogu, tutaj ma być tylko fotografia dla nacieszenia oczu
AniaDS 11:26, 04 mar 2013

agata_chroscicka napisał(a)
Aniu, piekne zdjęcia na blogu foto. Masz taka kolekcję róz, że Twój blog śmiało może być ważnym miejsce identyfikacji i poszukiwań. Ściskam

Właśnie w tym celu to zrobiłam , sama często korzystam z takich źródeł podczas poszukiwania nazw dla róż nn.
AniaDS 11:28, 04 mar 2013

mira napisał(a)
Aniu fajny ten blog, nie mam już miejsca na róże ale co mam zrobić jak tak kusisz tymi pięknymi zdjęciami
zacznę szukać ale najpierw ciekawa jestem co wyjdzie z tych co jesienią sadziłam
pozdrawiam

Tez jestem ciekawa, jak się spiszą nowe nasadzenia , bądźmy dobrej myśli, wszystko zapowiada się jak najlepiej .
Pozdrawiam ciepło.
EPODLAS 11:29, 04 mar 2013

Palace Purple

W zeszłym roku trzy kupiłam jeszcze nieduże, mam nadzieje że będą takie ładne jak u ciebie.Zdjęcie bomba.

AniaDS 11:29, 04 mar 2013

monteverde napisał(a)
ja już kupuję niskie rabatówki

A ja teraz idę w pnące, pójdą gdzieś tam na tyły..
AniaDS 11:29, 04 mar 2013

Evchen napisał(a)
Anuś, super ten blog Klikam i mam Dla leniwych dodałabym tylko info pod nazwą róży - czy to rabatowa, czy pnąca

Dodam, dzięki .