Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

Gosiniak 09:04, 11 mar 2013

Aniu nie mogę się doczekać tych twoich róż w tym roku, sama mam zaledwie kilka, a tu tyle piękności, jeszcze niedawno myślałam, że dam radę z samymi iglakami, ale już wiem że po prostu trzeba je mieć,
i ten dreszczyk emocji jak zaczynają kwitnąć- chyba jesteśmy uzależnieni od pięknych widoków
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
Kondzio 10:15, 11 mar 2013

Joaska 10:59, 11 mar 2013

Aniu właśnie tak sobie myślę, ponieważ ja mikoryzowałam róże jesienia jak je sadziłam do doniczek, czy oprysk z miedzianu nie zaszkodzi mikoryzie??????
agata_chrosc... 11:02, 11 mar 2013

Aniu kochana - a powiedz mi czy róże sadzone jesienią, które ze szkółki przyszły już przycięte, bo tu tak się robi, to ja powinnam teraz przyciąć jeszcze trochę czy zostawić jak jest? Ile to sekretów te róże mają! ściskam ciepło
Kindzia 11:09, 11 mar 2013

A mnie wszystkie obserwowane wcięło...uzupełniam i macham
daphne 11:15, 11 mar 2013

Joaska napisał(a)
Aniu właśnie tak sobie myślę, ponieważ ja mikoryzowałam róże jesienia jak je sadziłam do doniczek, czy oprysk z miedzianu nie zaszkodzi mikoryzie??????

Dziewczyny, czy naprawdę możecie powiedzieć, że po mikoryzie widzicie "specjalne efekty"? bo ja na mikoryzie mam iglaki, róże i storczyki i musze z całą stanowczością stwierdzić że nie ma różnicy. Większa część roślin jest podsypana, czy inaczej nawieziona mikoryzą i niczym się nie różnią od tych pozostałych. Wwszystkie rośliny dokarmiam gnojówką i wszystkie są naprawdę takie same
Milka 11:31, 11 mar 2013

Aniu, zawsze podziwiam róże, a ta ostatnio prezentowana, jest wyjątkowa i tak pięknie ją pokazujesz
Joaska 11:58, 11 mar 2013

AniaDS napisał(a)

Na uwadze mam Princess Alexandrę of Kent - angielkę, którą miałam ale tamtej zimy nie przetrwała. Warta jest jeszcze jednego podejścia. Z Gardenii mam Cinderellę Kordesa, ale jeszcze nie u mnie . A tak po za tym, to miejscówek już u mnie na róże brak, jeszcze kilka pójdzie w donice, więc w tym roku skupiam się na odżywkach, ochronie gleby (kora) i ozdobach bo figurki mnie baaardzo kręcą .

Hmmm ja też ma Ciderelle Kordesa!!! ciekawa jestem jak przezimowała

No ja ciekawa jestem Twojego ogrodu w tym roku,bo zmiany były dość duże, ciekawa jestem jak wyjdą nowe kompozycje.
Evchen 12:25, 11 mar 2013

Rench napisał(a)

Dzięki Tobie zaczynam lubić różowy Piękne !!
Pozdrawiam wieczorową porą

Podpisuję się pod Rench Pokazywane przez Ciebie róże sprawiły, że odkryłam je na nowo albo raczej - próbuję odkrywać. Dotychczas teoria dot. róż była ograniczona - do tego, że jest i ma kolce i pachnie A moja Babcia miała zawsze róże - pnące na domu (teraz odkryłam, że to była New Dawn nazywana przez moją Mamę 'śmieciuchem", bo faktycznie obsypujące się płatki były kłopotliwe) i rabatowe na rabacie We wszystkich kolorach - fioletowe, różowe, białe, żółte, karminowe, bordowe, z aksamitnymi płatkami.. i wszystkie cudnie pachniały,... i ja też tak chcę!
majkel0326 13:14, 11 mar 2013

Aniu, wpadłam poczytać. Podziwiam Twoją wiedzę na temat róż! Pozdrwaiem Cię