Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

monteverde 09:52, 30 kwi 2014

Aniu na skoczka pryskać w maju? pozdrówka
agatanowa 10:42, 30 kwi 2014

Ania, to ja zapytam tak: na co i czym koniecznie prysnąc, no i kiedy?
Bo ja chcę chemii stosować jak najmniej. Ale jak trzeba to trzeba, tylko chciałabym wiedzieć, jakie jest niezbędne minimum. Pomożesz, doradzisz?
Maria667 10:53, 30 kwi 2014

Witaj Aniu!
Muszę popatrzeć też na swoje róże, czy tam coś się nie rozgościło Jak przegapię początek, to potem nie dam sobie rady.
Pozdrawiam.
maggie_82 13:59, 30 kwi 2014

Ja już miałam pierwszych nieproszonych gości. Jakieś gąsienice zwijały mi liście ale potraktowałam je Topsinem i jest git
Pszczelarnia 14:37, 30 kwi 2014

A ja dostałam 'Gertrude Jekyll' w opłakanym stanie .... . Pani reklamację przyjmie ale kazała poczekać. Ale ja się prawie załamałam. I 'Geoff Hamilton' nie chce współpracować - tak się pożalę troszkę.
Nimułka - zapamiętuję, przyjrzę się całej reszcie.
hanka_andrus 16:05, 30 kwi 2014

Jest tych chętnych na różane liście i pąki ogromne mnóstwo, a w tym roku szczególnie dużo będzie i już są pierwsi amatorzy.
Czuj duch.
barbara_kraj... 18:49, 30 kwi 2014

U mnie grasuje bruzdownica pędówka albo zwiot różany Objawy podobne. Już kilka zwiędniętych młodych pędów musiałam obciąć
aneta230972 19:06, 30 kwi 2014

Witaj Aniu droga. Odpisałam u siebie. Pozdrawiam serdecznie .
Olasta 22:17, 30 kwi 2014

Nie każdy budynek można postawić przy granicy, ale dopuszczalne jest sytuowanie budynku gospodarczego i garażu o długości mniejszej niż 5,5 m i o wysokości mniejszej niż 3 m bezpośrednio przy granicy z sąsiednią działką budowlaną lub w odległości nie mniejszej niż 1,5 m ścianą bez otworów okiennych lub drzwiowych - tak mówi najważniejsze w budownictwie rozporządzenie czyli warunki jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie.
aneta230972 22:47, 30 kwi 2014

Aniu dzięki za przepis na mszyce. Pewnie głupie to moje pytanie ale czy zamiennie może być inny płyn do naczyń? I jeszcze z innej beczki. Dzisiaj znalazłam dziwne coś na moich malinach. Ustaliłam, że jest to: kwieciak malinowiec. "Młode, czarne chrząszcze kwieciaka malinowca wygryzają dziurki w liściach. Samice składają jaja do pąków kwiatowych. Z jaj wykluwają się larwy, które żerują wewnątrz pąków kwiatowych, ograniczając w ten sposób kwitnienie i owocowanie".
Jestem przerażona. On może wyrządzić straszne szkody . Hania poleca oprysk z pokrzywy. Jutro zabieram się za ręczne likwidowanie larw z liści oraz zbieranie pokrzyw. Aniu czy masz może jakieś doświadczenia z kwieciakiem malinowcem?