Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Borbetka 21:14, 21 lis 2013

Jagodo, Agato. Muszę wreszcie usiąść i zostawić ogród na trochę. Popracować czas zawodowo i nadciągnąć rok. Jestem zadowolona ze zmian i nowości i nie mogę się wiosny doczekać, na cebulowe. Nie mam super dużo posadzonych, ale jak się uda, to będzie fajnie. Wszystkie białe lub biało-zielone.
Jagódka, a Ty nie miałaś swojego wątku? Nie widzę teraz.
kasiula79 21:31, 21 lis 2013

ech, no i cóż tu jeszcze można napisać???? Zaległości nadrobiłam: ogród jak zwykle zwala z nóg.....

chciałabym być już na etapie takiego dopieszczania ogrodu...

pozdrawiam serdecznie
wietrzyk 22:40, 21 lis 2013

Oj, coś czuję, pozostaniesz przy wiśniach umbra Już zazdroszczę, bo bardzo mi się podobają
Chyba, że na wiosnę się wyrobię i też uda mi się posadzić

Kasiu, przyznaję, że w przypadku Borówcowego Raju, słowo "dopieszczony" pasuje jak ulał
Jagodaa 23:14, 21 lis 2013

Borbetka napisał(a)

Jagódka, a Ty nie miałaś swojego wątku? Nie widzę teraz.

Miałam, miałam, ale się zdezaktualizował i teraz pracuję nad nowym, lepszym mam nadzieję Umbry już mam, trzy, więc kierunek ogrodowiskowy.
Borbetka 15:12, 22 lis 2013

Dzięki dziewczyny. Umbry chyba jednak będą, bo nie znalazłam drzew o mniejszej koronie. Tam nie ma dużo miejsca, i tak się zetkną. Kusi mnie, żeby tam kopać, bo w plusie jest, ale zapowiadają od wtorku śnieg, więc chyba za późno już i zostanie mi dziura w płocie na zimę. Czytałam, że tych wisien się nie tnie, bo chorobę mają później prawda?
wietrzyk 15:41, 22 lis 2013

Borbetka napisał(a)
Kusi mnie, żeby tam kopać, bo w plusie jest, ale zapowiadają od wtorku śnieg, więc chyba za późno już i zostanie mi dziura w płocie na zimę.

Hi, hi Dlaczego mnie to nie dziwi
Śmieję się, a też mnie ręce świerzbią, żeby gorczycę machnąć i przekopać

Tutaj podaję link do komentarza Danki, odnośnie przycinania wiśni umbra:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1036-prunus-umbraculifera-wisnia-osobliwa-odm-kulista?page=13

Sebek 16:47, 22 lis 2013

Wisni niby sie nie tnie, ale Marzena ciachła i wtedy dostaly kopa do wzrostu No i zagescily sie
Borbetka 17:11, 22 lis 2013

Dzięki Aśka za linka, Sebku i co wybrać zatem? U mnie choroby grzybowe często są, mokro jest w ogrodzie i wilgotna gleba. Zresztą, co tu dumam, najpierw trzeba je kupić .
Teraz mam na tapecie bergenię. Ależ ona pięknie wygląda z kulami. Bardzo mi się podoba, tylko ślimaki ją zjadają i znowu masz babo placek. Szukam bergenii kwitnącej na biało i chyba będzie problem, żeby znaleźć.
Sebek 17:14, 22 lis 2013

Szukajcie a znajdziecie
Borbetka 17:19, 22 lis 2013