Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje poletko

Moje poletko

zawitka 11:56, 13 gru 2012

Witaj Celinko!!! Tak ja od 4 lat mam blokowisko za swoim płotem Dziady zbudowali bloki w okolicy domków jednorodzinnych .Jestem jak na patelni z obrzydliwym płotem betonowym.Sadzę powojnik i czekam jak zarośnie.Przez te zmiany ogrodzeniowe nareszcie mogę zmienić już na stałe pewne rzeczy i zmienić wygląd a i mieć mniej pracy,Twoja działezka jast piękna .Roślinki takie zdrowe .Podziwiam i gratulujęPozdrówk
Celina 12:15, 13 gru 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Celino, troszkę Cię nie było ale "wracasz" z jakimi zdjęciami? Czysto ogrodowymi!

OOO! co za miły gość do mnie przyszedł Witaj Ewo
agata_chrosc... 12:35, 13 gru 2012

Celina napisał(a)

Zimno brrr ...
Stan wojenny grrr ...
Stolarz wrrrr ...

na więcej mnie dziś nie stać - pozdrawiam

To i tak dużo

a z tym stanem wojennym to o co chodzi, bo mnie zaintrygowało. (oprócz tego, że mamy rocznicę oczywiście)
Celina 12:48, 13 gru 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Zimno brrr ...
Stan wojenny grrr ...
Stolarz wrrrr ...

na więcej mnie dziś nie stać - pozdrawiam

To i tak dużo

a z tym stanem wojennym to o co chodzi, bo mnie zaintrygowało. (oprócz tego, że mamy rocznicę oczywiście)

Agatko co Cię zaintrygowało ? na pewno użyłaś jakiegoś skrótu myślowego ,którego nie łapię .
Wszystko przez ziąb!
agata_chrosc... 12:56, 13 gru 2012

nie, no ten zestaw - ziąb, stan wojenny i stolarz. Taki intrygujący mi się wydał, a najbardziej w tym zestawie stan wojenny właśnie.Ale cofnęłam się trochę i doczytałam, że ze ściśniętym gardłem obok Wujka jeździłaś i już rozumiem. Wspomnienia rocznicowe. Ale ta rocznica przynajmniej przypomina też, że Polska dziś wygląda zupełnie inaczej, nawet jeśli bardzo wielu, zbyt wielu Polaków , o tym nie pamięta i tej różnicy nie dostrzega. Ja na szczęście dostrzegam i dlatego ta rocznica tak mnie nie boli jak by mogła, gdyby nadal to był PRL. Ściskam
Mala_Mi 13:14, 13 gru 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Celinko wpadam z rewizytą. Uszka możesz śmiało lepić bo Majowie odwołali koniec świata. Pozdrawiam.

Hi, hi, hi........ ja nawet tym sobie żadnej części ciała nie zawracałam.. nawet nie wiem kiedy to miało być Jakoś w grudniu
Celina 13:15, 13 gru 2012

agata_chroscicka napisał(a)
nie, no ten zestaw - ziąb, stan wojenny i stolarz. Taki intrygujący mi się wydał, a najbardziej w tym zestawie stan wojenny właśnie.Ale cofnęłam się trochę i doczytałam, że ze ściśniętym gardłem obok Wujka jeździłaś i już rozumiem. Wspomnienia rocznicowe. Ale ta rocznica przynajmniej przypomina też, że Polska dziś wygląda zupełnie inaczej, nawet jeśli bardzo wielu, zbyt wielu Polaków , o tym nie pamięta i tej różnicy nie dostrzega. Ja na szczęście dostrzegam i dlatego ta rocznica tak mnie nie boli jak by mogła, gdyby nadal to był PRL. Ściskam

No i wszystko jasne.! Pozdrawiam serdecznie.

Celina 13:19, 13 gru 2012

asc napisał(a)

Celinko wpadam z rewizytą. Uszka możesz śmiało lepić bo Majowie odwołali koniec świata. Pozdrawiam.

Hi, hi, hi........ ja nawet tym sobie żadnej części ciała nie zawracałam.. nawet nie wiem kiedy to miało być Jakoś w grudniu

Tych "końców świata" to ja mam prawie codziennie jak się zastanawiam co Młodemu ugotować na obiad ,żeby choć raz był syty. Ile można jeść!!????
majkel0326 13:29, 13 gru 2012

Celinko,ja stan wojenny znam tylko z opowiadań rodziców,bo byłam za mała,żeby osobiście to pamiętać.Na pewno były to silne przeżycia i ciężkie czasy
Co do stolarza to współczuję.Niestety ja też już na swojej drodze spotykałam takich "fachowców",wiem ile to nerwów kosztuje...
A wymyślanie obiadków to moja tortura!Jak już wymyślę to samo gotowanie to "pikuś"
Gabriela 18:24, 13 gru 2012

Wróciłaś, fajnie.
A co do stolarza, to jemu zadzwonienie, przeproszenie, itd. nie przychodzi do głowy, bo musiałby Ci zwrócić pieniądze. Których już pewnie dawno nie ma. Taki świat.