Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

hanka_andrus 13:33, 16 cze 2016

Co z murkiem? Jesteś po pierwszych podejściach? Pokaż różyczki! Bo chyba już kwitną. Zdrowia życzę.
Bogdzia 11:27, 17 cze 2016

Prezent od Ani w sam raz dla miłosniczki róz jaką Ty jestes. Ten kawał nieuporzadkowanej ziemi przeraza ale jak pokazałas co juz zrobiłas zaczęłam wierzyc że dasz radę. Siłaczka z Ciebie. Czekam na róze.
Mala_Mi 12:16, 19 cze 2016

Widzę Cie tu i tam.. zaglądam kontrolnie.. i melduję, że serby zryją , mają przyrosty
dajana 11:21, 20 cze 2016

Haniu moje róże dopiero zaczynają kwitnąć .Pokaże oczywiście pod koniec tygodnia razem z murkiem który mnie kosztuje tyle wysiłki że ledwie zipie Najgorsze to te ciężkie bloczki, mam pomoc, ale większość prac sama robię. Wciąż mam przeszkody ,jak nie burza z ulewami ,której się panicznie boję to upał nie do zniesienia, ale już lecę do przodu . Jeszcze troszkę cierpliwości proszę. Bożenko ta miłość do róż powoli mi przechodzi ,starzeje się i nie mam już tyle sił co kiedyś, a róże sama wiesz ile potrzebują pracy. Jak miło ze mnie odwiedziłyście no i Zbysiu też zawitałAniu ciesze się ze Serby żyja i nawet przyrosty mają. Moim przycięłam czubki bo wybujały zbyt mocno .Werbeny zaczynają kwitnać i chyba będę miała jednego orlika bo na 100% to sadzonka od ciebie, a nie jest to werbena .Do ciebie tez zaglądam szczególnie kiedy jestem w pracy .Padł mi komputer wiec informatyka wzięła go w obroty i na troszkę przedłużyła żywotność Jeszcze cztery miesiące i jestem zawodowo wolna . Jak niegdyś żołnierze odcinam centymetr Będę miała czas na ogród ,na wypoczynek ,dłuższy sen i czas na Ogrodowisko Jeszcze troszkę ,a z robota sobie poradzę z na sadzeniami zapewne nie ,ale od czego mam koleżanki prawda?
Bogdzia 13:15, 20 cze 2016

dajana napisał(a)
Haniu moje róże dopiero zaczynają kwitnąć .Pokaże oczywiście pod koniec tygodnia razem z murkiem który mnie kosztuje tyle wysiłki że ledwie zipie Najgorsze to te ciężkie bloczki, mam pomoc, ale większość prac sama robię. Wciąż mam przeszkody ,jak nie burza z ulewami ,której się panicznie boję to upał nie do zniesienia, ale już lecę do przodu . Jeszcze troszkę cierpliwości proszę. Bożenko ta miłość do róż powoli mi przechodzi ,starzeje się i nie mam już tyle sił co kiedyś, a róże sama wiesz ile potrzebują pracy. Jak miło ze mnie odwiedziłyście no i Zbysiu też zawitałAniu ciesze się ze Serby żyja i nawet przyrosty mają. Moim przycięłam czubki bo wybujały zbyt mocno .Werbeny zaczynają kwitnać i chyba będę miała jednego orlika bo na 100% to sadzonka od ciebie, a nie jest to werbena .Do ciebie tez zaglądam szczególnie kiedy jestem w pracy .Padł mi komputer wiec informatyka wzięła go w obroty i na troszkę przedłużyła żywotność Jeszcze cztery miesiące i jestem zawodowo wolna . Jak niegdyś żołnierze odcinam centymetr Będę miała czas na ogród ,na wypoczynek ,dłuższy sen i czas na Ogrodowisko Jeszcze troszkę ,a z robota sobie poradzę z na sadzeniami zapewne nie ,ale od czego mam koleżanki prawda?

Będziesz miała czas? Ale się zdziwisz. No moze przez kilka pierwszych dni a potem im dalej tym gorzej i mniej czasu.
dajana 14:44, 20 cze 2016

O matko, nawet mnie nie strasz Bożenko,a ja takie plany sobie snuję .Zyskam 10 godzin, to szmat czasu pod warunkiem, że nie dam sobie go zająć innym, a nie dam .Zbuntowałam się ,nauczyłam mówić nie! to już działa A jak będzie życie pokaże,
Marga 14:57, 20 cze 2016

Witaj Dajano Nawet sobie nie próbuję wyobrazić jak Ty sama murujesz ten murek Jesteś wielka, ale uważaj na siebie Ciekawa jestem efektu Twojej ciężkiej pracy .
Pozdrawiam
dajana 11:53, 22 cze 2016

Efekt to dopiero będzie kiedy obsadzę te skarpy odpowiednimi roślinami, a dołem będzie piękny trawnik .Ja tez nie mogłam sobie wyobrazić z czym się muszę zmierzyć bo nie wiedziałam czego się złapać aby było równo Musiałam trzymać się drogi nie płotu aby było w miarę równo. 15 metrów prostego murku wymurowane +dwie ogromne rabaty w kształcie prostokąta .Te rabaty były trudniejsze ,trening czyni mistrza lekko nie jest, ale daje radę ,szkoda ze nie ma kto mi zrobić zdjęcia przy tej robocie ,może dzisiaj kogoś złapię
dajana 17:56, 24 cze 2016

Haniu proszę częśc zrobionych murków z różnej perspektywy .Opiszę wieczorem

dajana 18:04, 24 cze 2016

Troszkę roslin w biegu