Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 15:04, 19 wrz 2012

grembosia napisał(a)

Na czym pięknie wybielonym leży hortensja????? Plizzz, ślicznie wygląda!

na stole ... lata walki z wiekową paćką go pokrywającą ... miesiące szorowania papierem i szczotą drucianą ... no i już po kilku latach voila ... jest taki jak chciałam ... własnymi ręcami ... żeby nie było za różowo to nogi jeszcze do dopieszczenia

Pięknie. Nie szybciej byłoby przejechać szlifierką z papierem ściernym?

nie zawsze można ... sprawdza się tylko na płaskich powierzchniach ... a szczota potrzebna aby wydłubać miękkie drewno ... tam gdzie się dało używałam i szlifierki i papieru ... ale drewno było dopiero centymetr pod tym czymś ... a prace dorywcze
Madzenka 19:51, 19 wrz 2012

Miłego wieczoru Ci życzę
A jak postępy werandowo-ogrodowe ???
Konstancja30 20:27, 19 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)
Miłego wieczoru Ci życzę

buźka Madżenko ... jeszcze 2 dni i wrócę do swojego rytmu ...

weranda przedwczoraj szczęśliwie zaolejowana 2x przed zimą ... ogród ... tj to co u mnie nazywamy ogrodem ... plan minimum ... trawa odłożona do wiosny - kręgosłup małża tej jesieni mówi nie ... bukszpany wsadzone ... surfinie wyciepane ... róże w miejsce surfinii ... wsadzone miesiąc temu okrywowe szaleją w pąkach ... czekam na to ocieplenie i wybuch ... bo naiwnie wierzę w kfiatek z każdego paka ...

mam czas do pierwszych przymrozków aby wykopać kanny ... te to uprzejmie zwariowały ... mają dobrze ponad 2 metry

poza tym ... papryka ... buraczek ... gruszka ... dynia i słoiczki ... zwłaszcza ta gruszka bardzo mnie kusi zimą ... no i jabłuszka imbirowe ...

i tam jestem jak mnie tu nie ... w kuchni co akurat mocno nienormalne jak na mnie
anula_wn 20:55, 19 wrz 2012

Izuś, zaglądam ! psinka wie, że francuski jest nie do o pa no wa nia ! przynajmniej dla mnie nie był.... dlatego postanowiła za wczasu pozbawić Cię kłopotu
Konstancja30 21:03, 19 wrz 2012

anula_wn napisał(a)
Izuś, zaglądam ! psinka wie, że francuski jest nie do o pa no wa nia ! przynajmniej dla mnie nie był.... dlatego postanowiła za wczasu pozbawić Cię kłopotu

no ... ale taka bardziej dystyngowana jakby teraz ... dodam, że w tym miesiącu to jej drugi good time choć może raczej powinnam to po francusku napisać ? ... pierwsza była siatka z obierkami i nacią marchewki nieopatrznie pozostawiona przez Viki ... Kila chyba postanowiła spróbować wówczas sił w aranżowaniu wnętrz bo nać i obierki w artystycznym porządku rozparcelowała po areale saloniku sama zaś przysiadła na kocyku z upolowaną bransoletą z pereł ... no nic tylko Coco ...

mi lepiej szedł francuski niż angielski ... szkoda, ze przerwałam ... ale zawsze można wrócić ... teczki już nie mam ... za to notatki się uratowały
Madzenka 23:09, 19 wrz 2012

Konstancja30 napisał(a)

Miłego wieczoru Ci życzę

buźka Madżenko ... jeszcze 2 dni i wrócę do swojego rytmu ...

weranda przedwczoraj szczęśliwie zaolejowana 2x przed zimą ... ogród ... tj to co u mnie nazywamy ogrodem ... plan minimum ... trawa odłożona do wiosny - kręgosłup małża tej jesieni mówi nie ... bukszpany wsadzone ... surfinie wyciepane ... róże w miejsce surfinii ... wsadzone miesiąc temu okrywowe szaleją w pąkach ... czekam na to ocieplenie i wybuch ... bo naiwnie wierzę w kfiatek z każdego paka ...

mam czas do pierwszych przymrozków aby wykopać kanny ... te to uprzejmie zwariowały ... mają dobrze ponad 2 metry

poza tym ... papryka ... buraczek ... gruszka ... dynia i słoiczki ... zwłaszcza ta gruszka bardzo mnie kusi zimą ... no i jabłuszka imbirowe ...

i tam jestem jak mnie tu nie ... w kuchni co akurat mocno nienormalne jak na mnie

A to czekam na fotki z olejowania i nie tylko
Mala_Mi 23:14, 19 wrz 2012

A ja odnośnie cebulek.. posadz w kupkę tylko 3 szt. tulipanów.....efekt murowany, krokusy gdzie sie zmieszczą pomiedzy naparstnicami, tojeściam i czymkolwoek.. i uwierz mi... wiosna będzie 2 miesiące wczesniej.... wsadz nawet pomiedzy róże i lawendę najwyżej wcześniej utniesz liscie.. i posadzisz nowe krokuski... 10 szt...... nawet na stratę..... ja kupowałam w sklepie po 50gr.... odżałuj..... warto.....
Kiedy imieniny Izabeli lub jakie urodziny..... bo Adasia wiem....
I muszę ci podesąłć jeszcze kępke tojesci..... ale sorki z braku czasu...... ogród leży odłogiem.. i mu nie przeszkadzam...
Mala_Mi 23:18, 19 wrz 2012

Masz piwnicę??????
To posadz cebulki w byle co, wiadro, starą miske, doniczkę.... na dno daj np tulipany lub narcyzy, a na wierzch wrzuc krokusy, bo je sie sadzi płytko.... i wiosna (nawet końcem lutego jak cieplej) wyrzucisz na taras. l ustawisz na grządce pomiedzy bylinkami, czy innymi roślinami... i będziesz miałą tę upragnioną wiosnę..
Mala_Mi 23:20, 19 wrz 2012

Acha ja nadmiarty bez pomysłu sadziłąm do byle jakich doniczek palstykowych, dołowałam na grzadce.... sypnęłam tylko troszkę więcej ziemi.. i kwitło jak głupie..... albo tam gdzie pozostawiąłm ,albo przenosiłam na taras..... nawet presadzałąm w bardziej reperezentacyjne pojemniki ,ablo na grządke gdzie juz mogły sobie kwitnać bez problemów.... bez krokusów nie ma wiosny
Madzenka 23:23, 19 wrz 2012

asc napisał(a)
Acha ja nadmiarty bez pomysłu sadziłąm do byle jakich doniczek palstykowych, dołowałam na grzadce.... sypnęłam tylko troszkę więcej ziemi.. i kwitło jak głupie..... albo tam gdzie pozostawiąłm ,albo przenosiłam na taras..... nawet presadzałąm w bardziej reperezentacyjne pojemniki ,ablo na grządke gdzie juz mogły sobie kwitnać bez problemów.... bez krokusów nie ma wiosny

No bez krokusów nie ma wiosny!!
Za 27 gr można w necie kupić krokusy