Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Urszulla 14:18, 31 sie 2013

Konstancja30 napisał(a)
Adamo ten murek na taras lepił pieczołowicie niczym swe stateczki ... chciałam betonem zatrzeć industrialnie ale chyba nie smiem ))) ...

tu kawałek podmurówki postawiony przez zawodowców i kawałek murku zmajstrowanego przez zółtodzioba murarki ... czasów im nie porównam ... powiem tylko cieszę się, ze mąż nie zarabia na nasze mniamanie murarką ...

kwitnąca lavande (model po zimie straszący suchymi gałęziami ) kwitnie sobie w budowie niczym nie wzruszona ... musimy ją przenieść ale zrobimy to w ostatniej chcwili ... czyli przed przykręceniem 5 ostatnich desek ... i trafi do donicy ..., w której dalej sobie będzie zyła na tarasie ...

HA,ha,ha.
murek doskonały
a lawenda obłędna
marzy mi się taka na przyszły rok.
Joaska 12:59, 01 wrz 2013

Iza Kasię jakoś odnajdziemy , pewnie początek roku i ma i zabiegana jest...ale targi niebawem....a może w przyszłego weekenda na kawusie się jakoś zmówimy ... bo tarasowania i rabatek ciekawa jestem bardzo
Mala_Mi 18:11, 01 wrz 2013

Tojeść i tojesć już wyjaśniłam.. i odpowiedziałam u siebie..
Z tymi tojeściami i trojeściami to są same kłopoty... nazwy podobne, a nawet śmiem twierdzić że praktycznie takie same. .... i połapać się w tym to kosmos...

Na szczęście mam to wszytko i wiem, że się różnią
ka1sia 15:21, 04 wrz 2013

Izuś, jestem.... ledwo żyję, ale żyję, nie dałam się papierzyskom idę zobaczyć, jak tam Wasz tarasik buziaki
Konstancja30 18:06, 04 wrz 2013

Joaska napisał(a)
Iza Kasię jakoś odnajdziemy , pewnie początek roku i ma i zabiegana jest...ale targi niebawem....a może w przyszłego weekenda na kawusie się jakoś zmówimy ... bo tarasowania i rabatek ciekawa jestem bardzo

Joasia ... a jak ja tego tarasowania inaczej jestem ciekawa ... ba !!! ... bo teraz to znam takie tarasowanie fizycznością przeciążone i nie pasi mi ... na kawkę możesz podjechać kiedy chcesz ... masz z pracy rzut beretem jakby się uparł to Kasia też ...

ka1sia napisał(a)
Izuś, jestem.... ledwo żyję, ale żyję, nie dałam się papierzyskom idę zobaczyć, jak tam Wasz tarasik buziaki

tarasik ... ja drażliwa się robię na dźwięk słowa tarasik ... a tak serio finiszują powierzchnię płaskie ... ale mają być insze inszości i to to już chyba na zimę )))))) ...

kawusię już można wykonać ... mało stabilnie bo dechy nie przytwierdzone ale jak my nie damy rady to kto ???)))) ...

starsznie siem małpy zielone za Wami stęskniłam
Konstancja30 18:09, 04 wrz 2013

Ula lawenda eksmitowana ... szpaler chyba z nowej posadzę ... ta widoczna na zdjęciach trafiła do makro donic ...
przy okazji ciecia wiosennego udało mi się ukorzenić 10 sadzonek (z 15 chyba ) ... mało bo to był eksperyment ... teraz zrobię więcej z drugiego gatunku ... w przyszłym roku zamierzam być Prowansją południa w PL ))))) ...
Konstancja30 18:16, 04 wrz 2013

asc napisał(a)
Tojeść i tojesć już wyjaśniłam.. i odpowiedziałam u siebie..
Z tymi tojeściami i trojeściami to są same kłopoty... nazwy podobne, a nawet śmiem twierdzić że praktycznie takie same. .... i połapać się w tym to kosmos...

Na szczęście mam to wszytko i wiem, że się różnią

no właśnie na szczęście masz cały ten atlas w ziemi lub glinie swej jak zwykłaś ją nazywać ... nawet nie próbuję zgłębić ile tych tojeści ma zielona matka przyroda ... znam dwie i na nich poprzestanę
ka1sia 18:17, 04 wrz 2013

Konstancja30 napisał(a)

starsznie siem małpy zielone za Wami stęskniłam

ja też
Konstancja30 18:46, 04 wrz 2013

do tarasu to dechom jeszcze trochę zostało ... a ja guuupia myślałam, że 9 miesięcy ciąży to szczyt oczekiwania o ja naiwna ... ale próba generalna była ... i to mniej więcej tak ... mniej bo dechy w wersji soute

widok z kanapy w saloniku

widok na zachód - tu ma stać główna kanapa ... rozłożysta bo fszyscy mają na ogrodowisku rozłożyste kanapy i białą tapicerkę będzie miała już się nie bojam, że się pobrudzi ... przecież ona tylko stoi ... nikt normalny z forum na kanapie nie siada ... na nią siem paczy !!!

i namiastka durnostrojek tarasowych

Konstancja30 18:54, 04 wrz 2013

malutkie zmiany przed domem ... nie wróżę im zbyt głębokich korzeni w tym miejscu ale tymczasem som ...

bergenie swą powalającą na kolana szczerbatą urodę zawdzięczają mrówkom i Tequice ... moja sunia ma tak drazliwy charakter, że jak tylko ulicą przejdzie osobnik tudzież zwierz cokolwiek jej zdaniem posyłający wrogie fluidy ona w obronie całego naszego dobra gna i szczeka tratując niczemu niewinne bergenie ... widoczna donica to tzw zasieki i ... nawet działa ... ale jeszcze się nie ucieszyłam ...