Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 10:41, 25 sie 2013

Pokażę Wam moją najgorszą część z którą trzeba powalczyć.
Usypany nadmiar ziemi przyda się do robienia nowych rabat a narazie tam chwastowisko na całego
z lewej strony

Mój początek walki żeby zrobić żywopłot bukszpanowy

I gotowy żywopłocik do wiosennego cięcia

Pozdrowienia na słoneczną niedzielę.
Sebek 11:12, 25 sie 2013

Ula - ja nie ogarniam wielkości Twojej działki.....Pole do popisu masz Ja bym pociachał te bukszpany już - od razu sadzonki do ziemi i przynajmniej jesteś rok do przodu Albo przynajmniej pobrał sadzonki, a cięcie formujące wiosną
Urszulla 18:57, 25 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)

Oceniłam organoleptycznie Magical moonlight delikatnie pachnie, ale trzeba nos w kwiaty wsadzić aby poczuć. Jednakowoż pachnie ciut mocniej niż limelight zapomniałam powąchać incrediball (anabell) dzisiaj to uczynię

Dzięki Marzenko za przekazanie słowne doznań węchowych

Sebek napisał(a)
Ula - ja nie ogarniam wielkości Twojej działki.....Pole do popisu masz Ja bym pociachał te bukszpany już - od razu sadzonki do ziemi i przynajmniej jesteś rok do przodu Albo przynajmniej pobrał sadzonki, a cięcie formujące wiosną

Sebek- mnie też korci, ale dam sobie spokój. Bo boję się że może przyjść nagle zimna jesień ..nie kraczę...ale a w mojej zimie najlepiej przyjmują się wiosenne patyczki bukszpanów i tak zawsze część uschnie Wielkości mojej działki nie ogarniesz, kiedy ja sama nie ogarniama to tylko 18arów.

Urszulla 09:26, 26 sie 2013

Na początek tygodnia pokażę Wam jakie kolory mieczyków miałam w tym roku w ogrodzie
czerwona cebulka była wśród białych domieszana
i lecę po ziemię do hurtowni i do ogrodu pracować.
Musz ę dzisiejszą pogodę wykorzystać bo jutro ma padać, a od środy idę do pracy.

Urszulla 19:54, 26 sie 2013

Ja już dzisiaj nic nie pokażę,
bo jestem nieżywa
Tyle pracy i brak efektów,
coś niewydajna jestem
Bogdzia 20:45, 26 sie 2013

Dziś jakiś ciężki dzień, ja tez sie pozbierac nie moge. Odpocznij może jutro bedzie lepiej. Pozdrówka.
boguslawa_ma... 21:00, 26 sie 2013

Ula zaglądam do ciebie a ty ciągle z łąpatą, czy posadziłaś już swoje hotrensje?pozdrawiam
Mala_Mi 21:14, 26 sie 2013

Przyszłam pomasować obolałe kosteczki i mięśnie.... ale łapek nie podniosę do góry.. wiec tylko wesprę dobrym słowem.....

A na pole chwastowe.. popatrz jak na potencjalny areał do obsadzenia..... ja już muszę kombinować gdzie coś wcisnąć... i jak poprawić to co mam skrzaczone Ale wymyśliłam gdzie przesadzę moja rozplenicę.... by była wyeksponowana.. po nocy darłam darń z trawnika.. nim M nie zobaczy co zrobiłam A tak już pozamiatane
eliza3 21:27, 26 sie 2013

Ula, pracujesz, pracujesz, pracujesz... skąd czerpiesz siły?
Masz do okiełznania spory kawałek... ale jak skończysz, to będziesz z siebie dumna
Urszulla 21:27, 26 sie 2013

Bogdzia napisał(a)
Dziś jakiś ciężki dzień, ja tez sie pozbierac nie moge. Odpocznij może jutro bedzie lepiej. Pozdrówka.

Bogdziu,
za 2 dni pracę zaczynam i wykorzystuję ostatnie na dni na tyranie...
sama rozumiesz odpoczywałam w niedzielę, potem będę odpoczywać od środy do czwartku
ha,ha,
wszystko mam zaplanowane
żeby sił starczyło M. zatrudniam jutro