Na projektowaniu się nie znam, ale podam propozycje roślin, które mogą rosnąć w takim miejscu i są w kolorach pożądanych, piszesz, że mokro, ale też i słonecznie, wiec woda w tym nie stoi

:
- ostróżki owszem, ale trzeba uwzględnić, że są krótkowieczne i dość szybko przekwitają wiec pasuje coś tam jeszcze mieć... i są bard ezo wysokie.. ale takie akcenty na rabacie wyglądają bosko

- niskie astry..ale posadzić w ograniczniku, bo się rozlezą po rabacie! kolorowy akcent na jesień, bo kwitnie do mrozów, wcześnie rozpoczyna wegetację, wiec przez sezon zielone jest i gęste, chwasty nei maja szans.
- jeżówki to obowiązkowo, ozdobne zimą i całe lato, są różowe, białe.. są też odmiany niskie ..
- kocimiętka raczej też woli sucho.. ale spróbować można...
- mi szałwie rosną na takiej zwykłej rabacie i dają radę..
- bodziszek czerwony za mokro nie lubi, ale ten też na rabacie zwykłej rośnie i jest..
- firletka kwiecista, można dać z perowsią .. świetnie sie uzuepełniaja w terminie kwitnienia i pasują do siebie dzięki czemu cały sezon coś się dzieje.
- proponowałabym floksy, wszystkie w twoich kolorach... długo kwitną..
- orliki ale te pełne, w maju zachwycają

- pod hakuro może ostrogowca posadzić??? kwitnie długo, kolor ma ładny ale nie drażniący.. będzie łądnie się płożyć pod wierzbą. Ostrogowiec to moje zeszłoroczne odkrycie...pełen zachwyt.
- liatry białe i fioletowe..długo kwitną

- przetacznik
- na wiosnę sasanki
- zawilce na jesień... wolą pócieniste, ale inne rosłiny dadzą im cień i dadzą radę..
To zestaw bylin co mam u siebie i rośnie.... jest w kolorach i na taka rabatę
To ostrogowiec
Ostrózki, jeżówki
Floksy
Firletka, a po prawej za nią perowskia.. jeszcze nie kwtinie, bo zaczyna jak firletka kończy. Perowskia sie pokłada, ale są już odmiany niskie.. kupiłam taka w zeszłym roku i sprawdzam czy faktycznie