Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

Kindzia 12:57, 03 mar 2013

bociek napisał(a)
Kosrzew nie tne, one nie wymagaja ciecia, wiec mozesz wykreslic z zeszytu ciecie tych trawek

Kosacce syberyjskie rosna w duze kepy i lubia mokro Tutaj troche informacji znajdziesz

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/253-urok-irysow-bezbrodkowych

Te miotlaste takie oklapnięte, myślałam, że też je się tnie Wstaną?

Dzięki za artykuł

I wdzięczna Ci jestem, że też podpowiadasz
Mala_Mi 13:59, 03 mar 2013

Kostrzewy fajnie uciąć na jeżyka.. widziałam w szkółce, bo sie robią takie miotlaste... swoje przycięłam w zeszłym roku tylko po kwitnieniu i zobaczę czy się poprawią
Ja nie cięłam do tej pory, ale w szkółce sie pytałam co oni robią że one takie ładne, wiec tną wiosną, a potem po kwitnieniu... część przyciełam testowo
Foto robione komórką, wiec kiepskie

Mala_Mi 14:00, 03 mar 2013

I taki murek możesz sobie ułożyć.. on schodzi aż do poziomu ziemi, podnieś teren tam gdzie masz mokro np takim murkiem ... to murek układany na sucho ..

Enya73 14:22, 03 mar 2013

Kasiu, nie zapomnij o hostach, które kwitną na fioletowo, o bodziszkach, dzwonkach karpackich, perowskii i krzewuszkach, rozchodnikach, zawilcach , budlejach, lawendzie itp.

Pozdrawiam niedzielnie
Mala_Mi 14:39, 03 mar 2013

Anitka, ale tam jest mokro i słonecznie..... lawenda na mokrym padnie, a hosty trzeba brać te co na słońcu dają radę Są jakieś polecane...... może pod hakuro hosty??
Urszulla 15:03, 03 mar 2013

Ale pędzisz, zostawiam Ci do poczytania

https://www.ogrodowisko.pl/watek/425-kosacce-irysy-iris

Pozdrawiam Kasiu
gierczusia 19:07, 03 mar 2013

Mammooo Kaśka ledwo nadążam .. Nie wiedziałam ,że kostrzewę można ciąć.. Ale ślicznie te przycięte u Anki wyglądają ... Mnie znów w szkółce poradzili ,żeby ją wyskubywac ciągnąć delikatnie za źdźbła do góry , to te złe wyjdą a zdrowe zostaną ... W ubiegłym roku tak zrobiłam i było ok ( kostrzewa sina )
Kindzia 20:20, 03 mar 2013

asc napisał(a)
Kostrzewy fajnie uciąć na jeżyka.. widziałam w szkółce, bo sie robią takie miotlaste... swoje przycięłam w zeszłym roku tylko po kwitnieniu i zobaczę czy się poprawią
Ja nie cięłam do tej pory, ale w szkółce sie pytałam co oni robią że one takie ładne, wiec tną wiosną, a potem po kwitnieniu... część przyciełam testowo
Foto robione komórką, wiec kiepskie

Gęściory te Twoje.
Nikt by nie uwierzył w to, co mówisz, że się nie znasz na projektowaniu. Popatrz na to zdjęcie, jakby to był obcy ogród, to się przekonasz. Tam wszystko gra.

Miotlaste są takie zdechłe, sine stoją na baczność. Spróbuję, trochę korekty im się przyda.
Kindzia 20:22, 03 mar 2013

asc napisał(a)
I taki murek możesz sobie ułożyć.. on schodzi aż do poziomu ziemi, podnieś teren tam gdzie masz mokro np takim murkiem ... to murek układany na sucho ..

Aniu taki murek podoba mi się bardzo, bardzo...bardzo intensywnie rozpatrywaliśmy z eMem. Ale zobaczyłam cenę kamienia. 3 stówy za tonę, co to tona na te 15 moich metrów? Pryszcz. I przywózka.
Nie mogę sobie na to pozwolić

U Was to na prawdę pięknie wygląda.
Kindzia 20:26, 03 mar 2013

Enya73 napisał(a)
Kasiu, nie zapomnij o hostach, które kwitną na fioletowo, o bodziszkach, dzwonkach karpackich, perowskii i krzewuszkach, rozchodnikach, zawilcach , budlejach, lawendzie itp.

Pozdrawiam niedzielnie

O tyle kłopot, że nie wszystkie tam dają radę...budleja tam była, wysłałam Irence. Za mało miejsca na nią tam było, ona taka nieporządna (budleja, nie Irenka). Muszę mieć takie "uczesane".

Ale dzwonek karpacki? Tego nie brałyśmy pod uwagę. Zaraz zobaczę jak on potrzebuje..
Dzięki Enya