Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

akanta 18:03, 27 sty 2013

No widzisz Vito ,nieomal nie doszło do naszego spotkania.Jak wspomniałam czasem odwiedzam teściową mieszkającą w pobliżu i tak przypadkiem wpadłam na chwilkę do sklepiku.I tak gadu ,gadu powiedziałam,że ktoś mi sklepik polecał i podobno bywają tu ciekawostki.No i ta przemiła pani Kasia natychmiast zgadła a ja byłam bardzo zaskoczona.Miałam niewiele czasu.Był to pierwszy wypad do Z.C. ale z pewnością nie ostatni.Będzie jeszcze okazja na otwarcie sezonu.Tymczasem pozdrawiam.
mira 21:52, 27 sty 2013

witaj!

gdzieś wyczytałam ze martagony masz w planie - ja na pewno - więc jak będziesz kupowac przez internet i zobaczysz fajną stronę prosze daj znać - ja będę szukać w moich sklepach

pozdrawiam
vita 19:35, 29 sty 2013

Mariusz napisał(a)
Vito dla ciebie w podziękowaniu.
Magnat p. L. Komarnickiego (I.v.)

Dzięki Mariusz, za fotkę i impuls do szukania. Do Bolestraszyc chętnie się wybiorę. Ania asc, u Ciebie zglosiła chęci, kto wie, może się przyłaczę. Ode mnie to też całkiem blisko, niech tylko wreszcie ta zima odpuści. Gonię resztkami energii! Dzięki tobie zrobiłam listę posiadanych irysów syberyjskich. Dobre i to w środku zimy
vita 19:43, 29 sty 2013

akanta napisał(a)
No widzisz Vito ,nieomal nie doszło do naszego spotkania.Jak wspomniałam czasem odwiedzam teściową mieszkającą w pobliżu i tak przypadkiem wpadłam na chwilkę do sklepiku.I tak gadu ,gadu powiedziałam,że ktoś mi sklepik polecał i podobno bywają tu ciekawostki.No i ta przemiła pani Kasia natychmiast zgadła a ja byłam bardzo zaskoczona.Miałam niewiele czasu.Był to pierwszy wypad do Z.C. ale z pewnością nie ostatni.Będzie jeszcze okazja na otwarcie sezonu.Tymczasem pozdrawiam.

Dobry pomysł na otwarcie sezonu i punkt kontaktowy. Kasia zdała mi relację z waszej rozmowy. Jest bardzo miła, a nade wszystko doskonale orientuje się w roślinach. Bywalcy sklepu znają ją dobrze i doceniają, dzięki niej bywa tam sporo ciekawostek. Wiosna niebawem.
vita 19:52, 29 sty 2013

mira napisał(a)
witaj!
gdzieś wyczytałam ze martagony masz w planie - ja na pewno - więc jak będziesz kupowac przez internet i zobaczysz fajną stronę prosze daj znać - ja będę szukać w moich sklepach
pozdrawiam

Czekam na potwierdzenie, że otrzymałaś ofertę...
Za martoganami trzeba się trochę rozejrzeć, w sklepach, nawet tych najlepiej zaoopatrywanych bywa ich niewiele. Ale z roku na rok ma się lepiej
mira 20:11, 29 sty 2013

witaj!
dostałam to co mi skopiowalaś, powinnam jeszcze coś dostać ? na maila

żeczywiście mało jest jeszcze tych lilii, ale rozwój tegorynku jest ogromny i wymusi jak sądzę powiększanie ofert - ja mam 2 od kilku lat - nie rozrosły się są nadal 2 ale zawsze mnie zachwycają
dla Ciebie moja z 10 czerwca

Borbetka 08:53, 30 sty 2013

Witaj Vito. Dzisiaj zamiast pracować od rana, siedzę, czytam Twój wątek i nie mogę się oderwać. Uff, przeczytałam cały. Artystyczna dusza z Ciebie prawda? Wydaje mi się, że tak jest. Ogród przypomina mi ogrody angielskie, których przykładów tutaj mnóstwo. Fantastycznie wyszły Ci te pokoje ogrodowe. Uroczy klimat i zjawiskowe zakątki. Podziwiam zapał i miłość do różnych bylin i ciekawych gatunków ogrodowych. U mnie w "katalogu" bylin prawie niet. Pozdrawiam i będę wpadać.
vita 23:56, 30 sty 2013

mira napisał(a)
żeczywiście mało jest jeszcze tych lilii, ale rozwój tegorynku jest ogromny i wymusi jak sądzę powiększanie ofert - ja mam 2 od kilku lat - nie rozrosły się są nadal 2 ale zawsze mnie zachwycają

Tego się trzymajmy, chociaż szczyptę sceptycyzmu dorzucę. Nie prędko to u nas nastąpi.
Dzięki za fotkę. Rewanżyk

vita 00:23, 31 sty 2013

Borbetka napisał(a)
Witaj Vito. Dzisiaj zamiast pracować od rana, siedzę, czytam Twój wątek i nie mogę się oderwać. Uff, przeczytałam cały. Artystyczna dusza z Ciebie prawda? Wydaje mi się, że tak jest. Ogród przypomina mi ogrody angielskie, których przykładów tutaj mnóstwo. Fantastycznie wyszły Ci te pokoje ogrodowe. Uroczy klimat i zjawiskowe zakątki. Podziwiam zapał i miłość do różnych bylin i ciekawych gatunków ogrodowych. U mnie w "katalogu" bylin prawie niet. Pozdrawiam i będę wpadać.

Hej, do dzisiaj nie wiem jak mi się udało nawiązać klimatem do angielskich ogrodów.
Różnie bywało w trakcie mojej kilkunastoletniej przygody z komponowaniem ogródka. Najfajniejsze jest chyba to, że ciągle się w nim dzieje. Obawiam się jednak, że nigdy nie będzie tak skończony, jak Twój.
Zresztą, na fotkach (do których się trochę przykładam), wygląda całkiem nieźle. Myślę, że wielu z nas ma ten sam problem. Podobają nam się zdjęcia naszych ogrodów, ogrody jakby mniej.
Zawsze jednak mile przeżywam takie wizyty jaką mi złożyłaś i jestem wdzięczna za uznanie mojej pracy.
Dziękuję

monteverde 00:29, 31 sty 2013

podzielam i podziwiam również