Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

vita 22:23, 26 sty 2013

monteverde napisał(a)

To może spróbuję, bo te elektroniczne u znajomych nie zdały rezultatu wszyscy wracali do normalnych, a jak nakleję plasterek może pomoże
a z cardiocrinum może kiedyś

Plastry u mnie nie zadziałały, używam tabletek, pojęzykowo, chociaż one są do ssania.
Spróbuj, może Ci się uda, warto
nieszka 22:25, 26 sty 2013

Kurcze a ja myślałam że moim roślinką dobrze i ciepło pod tym śniegiem a tu się okazuje że trzeba troszkę sniegu zgarnąć bo się poduszą. No to już wiem co jutro będę robiła
aldonaz 22:29, 26 sty 2013

Witaj, dawno do Ciebie nie zaglądałam, ale przeglądając zdjęcia z pewnego angielskiego ogrodu, jedno skojarzyło mi się z Twoim ogrodem.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=483336541708290&set=a.483336218374989.102415.131144550260826&type=1&theater

Lilia imponująca - podziwiam za cierpliwość. Czosnki również. Jesienią wsadziłam cebule Szuberta, zobaczymy co z nich wyrośnie. Już bliżej do wiosny niż dalej. Pozdrówka
vita 22:30, 26 sty 2013

Bylinom i cebulowym to na pewno dobrze pod grubą warstwą śniegu, ale zimozielonym to niekoniecznie.
Poza tym ciężar śniegu może je zdeformować. W każdym razie ja zawsze próbuję je trochę odkopać.
Kairu 22:33, 26 sty 2013

Witam, fantastyczny ogród. Czuje się jakbym oglądał książkę z inspiracjami ogrodowymi .
vita 22:39, 26 sty 2013

Hej, Aldono. Porównanie mojego ogródka do Barrington Court to zaszczytne porównie, zbyt zaszczytne, ale miło mi. Z czosnkami nie odpuszczam, dwa tygodnie temu trafiłam na bardzo spóźnioną promocję wyprzedażową 'Globemaster', siedzą w donicach i też czekają na tę wiosnę, która niebawem. Szuberta jakoś omijałam dotychczas.
Pozdrawiam.
Mala_Mi 22:42, 26 sty 2013

monteverde napisał(a)

Przy rzucaniu papierosów zawsze się czymś wspomagam (robiłam to wiele razy, hm...ostatnio trzy lata nie paliłam) niquitin dobrze się sprawdza. Też uwielbiam palić!
Zachęcam do eksperymentów z cardiocrinum, satysfakcja gwarantowana

To może spróbuję, bo te elektroniczne u znajomych nie zdały rezultatu wszyscy wracali do normalnych, a jak nakleję plasterek może pomoże
a z cardiocrinum może kiedyś

M jak rzucał też się wspomagał plasterkami.. w pewnym momencie nie wytrzymał i stwierdził, że ma teraz 2 nałogi..pali ustami i tyłkiem..... i kosztuje go to 2 razy tyle....Trzeba było widzieć jego monolog...... Rzucił jedno i drugie.. przy czym sporadycznie zapali jednego...
Dasia 22:52, 26 sty 2013

vita napisał(a)

Tak, ja. Doprowadziłam do kwitnienia angażując do pomocy wszystkich, którzy wyrazili najmniejsze zainteresowanie ( forumowiczów, miejscowy Ogród Botaniczny) no i udało się. Niestety, cebulki przybyszowe, ktore za późno posadziłam do gruntu zmarzły. Ale dokupiłam następną cebulę, która za rok moze kwitnąć. Mam więcej doświadczeń z jej uprawą i nie odpuszczę, aż dochowam się wielu kwitnących. Tak mnie wzięło

Ambitna z Ciebie ogrodniczka.
A ta lilia piękna
vita 11:07, 27 sty 2013

Witaj Irku z Wrocławia, dzięki za wizytę i miłe słowa.

asc napisał(a)

M jak rzucał też się wspomagał plasterkami.. w pewnym momencie nie wytrzymał i stwierdził, że ma teraz 2 nałogi..pali ustami i tyłkiem..... i kosztuje go to 2 razy tyle....Trzeba było widzieć jego monolog...... Rzucił jedno i drugie.. przy czym sporadycznie zapali jednego...

Trudne sprawy, najlepiej od głowy zacząć i prostego rachunku ekonomicznego. Ile byłoby za te przepalane pieniądze roślinek? Czasami jednak głowa szwankuje hi hi.

Dasiu, tylko czasami ambitna ze mnie ogrodniczka, mam słabość na punkcie cebulowych, szczególnie szachownic. Dziewczyny, moje ogrodowe koleżanki trochę się ze mnie śmieją. Ale ja nie odpuszczam, lubię sobie 'pochodzić' koło upraw, pewnie dlatego, że z wiedzą botaniczną u mnie nie bardzo. Co gorsza, mam coraz mniej czasu na ogrodowanie. Ale to już inny temat.
Mariusz 13:38, 27 sty 2013

Witaj, dziękuje Ci za wizytę u mnie .
Widzę, że piszecie o paleniu, oj wiem coś na ten temat i jeśli mam radzić, to przerywa się i już, bez wspomagaczy, tabletek, cukierków itp. Wszystko co chwilowo w psychice ma zastąpić nam papierosy, spowoduje , że do nałogu wrócimy prędzej czy później. To święte słowa mojego lekarza, dzisiaj wiem że się nie mylił - nie palę.

Vito dla ciebie w podziękowaniu.
Magnat p. L. Komarnickiego (I.v.)