Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na trzy lata

Ogródek na trzy lata

ewalm 20:34, 04 mar 2013

A do nas też przyszła! Przyszła nareszcie. I to mimo nocnych przymrozków.

WIOSNA.

monitka 20:40, 04 mar 2013

Piękna ta wiosna i jakie tulipany już duże!
agata_chrosc... 21:10, 04 mar 2013

To tak jak u mnie Pora najwyższa!
ewalm 08:33, 05 mar 2013

Piękna, zgadza się

Już czwarty dzień świeci słońce. Aż chce się wyjść z domu od razu. I jest prawie ciepło w ciągu dnia, chociaż rano zawsze jest kilka stopni mrozu i szron. Cała sobotę spędziliśmy na dworze przy pierwszym w tym roku ognisku. : )

malkul 09:22, 05 mar 2013

No prosze już ognicho było Aż sentymentalnie pomyślalam o wieczorach przy ognisku Ewuś piękna wiosna do Was przyszła. Pozdrawiam Cię serdecznie
ewalm 15:14, 05 mar 2013

U nas to sa raczej całe popołudnia przy ognisku Rewelacja, zwykle połączona z konsumpcją, co uwalnia od robienia sobotniego obiadu, oraz ewentualnie z degustacją. A należy pamiętać, że mieszkamy w winnym regionie, do doliny Renu rzut beretem.

A dzisiaj przyjechał do nas lodziarz, po raz pierwszy w tym roku, co oznacza początek sezonu lodowego. Być może jeden lodziarz wiosny nie czyni, ale i tak zima nie ma prawa wrócić.
Przetacznik 16:04, 05 mar 2013

U Was lodziarz, a u mnie na Pradze zwiastunem wiosny są podwórkowe, krążące cygańskie orkiestry dęte, o ja uwielbiam to zawodzenie te tanga i walczyki "um pa pa " rozstrojone, rozjeżdżające się i tak pełne uroku, zawsze okno szeroko otwieram i słucham i bardzo mi wesoło.
Wiosenne krokusy, ogień i kieliszki przesłałaś nam jak zwykle bardzo miłe dla oka, pozdrawiam
ewalm 23:44, 05 mar 2013

Dziękuję Weroniko ,
zawsze miło Cie widzieć i dowiedzieć się co nowego w Warszawie.
agniecha973 23:59, 05 mar 2013

Wpadłam na minutkę do Ciebie Ewo, a tu tak wiosennie. Cudnie jest na wiosnę, choć jeszcze szaro za oknami. To słońce wszystko wynagradza, szczególnie w tym roku.
Jeden lodziarz wiosny nie czyni, ale powiało optymizmem

No i muszę do Weroniki jeszcze słowo: ten opis rozjeżdżających się i rozstrojonych walczyków i tang mnie rozbroił. Usłyszałam jak grają i uśmiechnęłam się od ucha do ucha (dobrze, że mam uszy ) i tak mi na razie zostało.
monteverde 00:14, 06 mar 2013

Ewo wiosna u Ciebie, a u mnie w sercu optymizm, że u nas też zawita, a ognisko jutro chyba będę miała przymusowe, cała góra gałęzi do spalenia a winnic z okolic Renu tylko pozazdrościć