Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na trzy lata

Ogródek na trzy lata

ewalm 00:08, 11 kwi 2013

To ja też podążę. Zwłaszcza że jutro znowu o 6.30 trzeba wstać. To straszna godzina.
Dobranoc : )
monteverde 00:41, 11 kwi 2013

ewalm napisał(a)
Wracając do tak bolesnego dla moich dzieci tematu katedr - byliśmy ostatnio w Kolonii, która szczyci się posiadaniem katedry cesarkiej:

Ona jest przepiękna ciekawa jestem ile jeszcze będą ją budować kwiaty przepiękne
monteverde 00:42, 11 kwi 2013

agniecha973 napisał(a)
Strasznie mi się to zdjęcie podoba! Magiczne jest.

I ten domek co się za chwilę posypie jest świetny

On się nie posypie to takie złudzenie przez malowanie
agata_chrosc... 07:31, 11 kwi 2013

Ewo,
ależ mi miło, że sernikowy przepis do tego stopnia spodobał się Twojej rodzinie, że dostapił zaszczytu goszczenia na wielkanocnym stole! Dostrzegłam karteczkę z własnym imieniem na zdjęciu sernika - czy to dla upamiętnienia? W każdym razie bardzo się cieszę, że nie tylko mnie on smakuje.
A Niemcy rzeczywiście mają bardzo wiele wspaniałych rzeczy - katedra w Kolonii i Akwizgran to takie sztandarowe przykłady. Jak będziesz miała okazję to koniecznie poodwiedzaj barokowe opactwa , chyba najwspanialsze tego typu w Europie.
Wiosna idzie powoli, ale nieubłaganie. U nas już w zasadzie jest. Zdziwiłam sie, że u Ciebie jednak jeszcze słabo widoczna. Myślałam, że podobnie w naszych ogródkach to wygląda. No ale to już kwestia dni.
pozdrawiam seredecznie
Madziarzeszow 07:33, 11 kwi 2013

Cudne widoki i zdjęcia
Pozdrawiam
ewalm 14:06, 11 kwi 2013

Magda, dziękuję

Aniu - oni ją już zbudowali a zaraz potem zaczęli remontować, bo to co zbudowali na początku zostało juz naruszone zębem czasu oraz kwaśnym deszczem. Jest rzeczywiście ogromna. A domek jest rzeczywiście trochę krzywy, ale ja też sądzę że się jednak nie posypie : )

Agato - zbyt długo to on nie gościł, raczej przemknął przez ten stół. Oczywiście - dla upamiętnienia i żebyś się ucieszyła. Pamiętna zgrzytu przed poprzednimi świętami postanowiłam dla odmiany zrobić coś miłego.
Staramy się zwiedzić jak najwięcej, ale niestety to jednak nie są długie wakacje. Szkoła, praca - i zostają soboty i to nie wszystkie. No i myślałam że zaczniemy w tym roku jeździć wcześniej ale było tak paskudnie, że nikt nie miał ochoty. Dwa lata temu w Moguncji byliśmy już w marcu.
Info dla odwiedzających Kolonię z dziećmi (ale nie tylko) - zajrzyjcie do Muzeum Czekolady. Świat nie kończy się na katedrach.

O wiośnie później, teraz musze wyjść. Bis bald!
ewalm 00:03, 12 kwi 2013

No więc wiosna powoli przybywa, głównie wśród ulewnego deszczu. Wszystko okropelkowane:

Ładnie im z kropelkami ale wyglądają jak dłonie wyciągnięte w błagalnym geście: gdzie słoneczko?

Rozkwitają cebulice - lubię bardzo ten odcień niebieskiego:

A jeszcze troszeczkę i zawilce też się okażą niebieskie:

nieszka 00:06, 12 kwi 2013

Ale na zdjęciach i troszkę słońca widać
Wpadniesz do mnie na chwilkę? Muszę podjąć strategiczną decyzję...

ewalm 00:30, 12 kwi 2013

już idę, a zaraz potem spać.
EPODLAS 16:53, 12 kwi 2013

Ewo, obejrzałam zdjęcia z Kolonii, wiosna u ciebie już zaawansowana. Mnie dorwało przesiębienie i znowu muszę odłożyć wyjazd na działce. Ewo, mam nowy aparat i moje pstryki z Torunia wstawiłam w swoim wątki. Zapraszam do oglądania. Lubisz też fotogrofować, to widać po twoich zjęciach. Domek, który wygląda, że ma się posypać - super. Ogród w kopelkach też.