Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

JoannA 22:36, 01 cze 2014

To teraz Wiuniu będziesz już spokojna o katalpę. Tak liczyłam że Ania potwierdzi moje zdanie o Twojej Katarzynie.
Pozdrawiam
wiunia 06:41, 02 cze 2014

Alisonek napisał(a)
a Ty jak Wiuniu stoisz z czasem w tygodniu, żeby wtedy sie jakos spotkać w poznaniu???

Alu wszystko zależy od tego w jakich godzinach to sptkanie wypadnie, bo ja do 15 pracuję i dojechać jeszcze do Tarnowa trzeba , nieraz udaje mi się skończyć wcześniej ale to jest różnie, zobaczymy jak to da się zgrać.
wiunia 06:44, 02 cze 2014

JoannA napisał(a)
To teraz Wiuniu będziesz już spokojna o katalpę. Tak liczyłam że Ania potwierdzi moje zdanie o Twojej Katarzynie.

Masz rację Joasiu teraz będę ją obserwować i tyle, dziękuję Ci.
agatanowa 13:23, 03 cze 2014

ojejku, ale Ci pięknie róże na domku narzędziowym kwitną! magia!
wiunia 15:00, 03 cze 2014

agatanowa napisał(a)
ojejku, ale Ci pięknie róże na domku narzędziowym kwitną! magia!

No! ale jak pachną!
wietrzyk 16:33, 04 cze 2014

wiunia napisał(a)
Kilka fotek z ogrodu

moja czerwona pnąca róża, która przez moją nieuwagę wypuściła z podkładki dzikie pędy i tym sposobem jest biało-czerwona nie wiem co to za kwiatki ale pachną pięknie, czerwonych pąków jest ok 30 szt. reszta to białe drobne ...chyba różyczki?

To Rosa Multiflora, odmiana dzikiej róży, na podkładkach której, szczepi się te szlachetne. Ot życie, podkładka wymknęła się spod kontroli i dzięki temu masz dwukolorową różę

A sąsiad niezły element, a jaki kreatywny! Z tym głośnikiem, ale sobie wymyślił, no, no...
Żeby tylko piesków nie podtruł, po takim to się można wszystkiego spodziewać.
wiunia 21:54, 04 cze 2014

wietrzyk napisał(a)

To Rosa Multiflora, odmiana dzikiej róży, na podkładkach której, szczepi się te szlachetne. Ot życie, podkładka wymknęła się spod kontroli i dzięki temu masz dwukolorową różę

A sąsiad niezły element, a jaki kreatywny! Z tym głośnikiem, ale sobie wymyślił, no, no...
Żeby tylko piesków nie podtruł, po takim to się można wszystkiego spodziewać.

Asiu dziękuję bardzo za identyfikację róży
A wiesz, że też o tym myślałam i raczej psy same nie są w ogrodzie, ale wiem, że to moment jak coś wyrzuci przez okno, niech go Ręka Boża chroni przed takim pomysłem...
Pozdrawiam wieczornie!
Alisonek 22:18, 04 cze 2014

wiunia napisał(a)

Alu wszystko zależy od tego w jakich godzinach to sptkanie wypadnie, bo ja do 15 pracuję i dojechać jeszcze do Tarnowa trzeba , nieraz udaje mi się skończyć wcześniej ale to jest różnie, zobaczymy jak to da się zgrać.

Co Ci powiem, to kawał drogi jest do juki z naszej strony, bo albo przebijasz się przez miejskie korki, albo jedziesz obwodnicami i robi si duzo kilometrów, ale raz na jakiś czas taki wypad jest wskazany. a że blisko sa sprzęty rolnicze to dla niego dla niej coś przyjemnego przy jednej wycieczce
Bogdzia 22:23, 04 cze 2014

Biało -czerwona róża slicznie wygląda ale jesli nie wytniesz tych dzikich pędów to moze zdominowac szczepioną i z czasem zostanie tylko biała.
wiunia 22:28, 04 cze 2014

Alisonek napisał(a)

Co Ci powiem, to kawał drogi jest do juki z naszej strony, bo albo przebijasz się przez miejskie korki, albo jedziesz obwodnicami i robi si duzo kilometrów, ale raz na jakiś czas taki wypad jest wskazany. a że blisko sa sprzęty rolnicze to dla niego dla niej coś przyjemnego przy jednej wycieczce

Kawał, kawał Ja też z Twojej stronymuszę przejechać przez cały Poznań,bo ja od strony Swarzędza!