Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Bogdzia 13:23, 19 wrz 2013

Rubensa możesz kupic w internecie www.clematisy.pl Pozdrawiam.
Kasiek 16:20, 19 wrz 2013

Anulka napisał(a)
Wiuniu podziwiałam clematis JP Kasi,coś niesamowitego.Musze poczytać o nim,jejciu jest tyle cudnych powojników

Sprostowanie-pochwalilam wybor Wioli czyli zakup JP,na moich zdjeciach jest Rubens
Kasiek 16:25, 19 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)
Widzę ze Cię Kasia kusi żeby kupic Rubensa. Ja już go miałam , jest piękny ale niestety w ostre zimy marznie ( Przynajmniej u mnie marzł) ale znów kupiłam bo to niepowtarzalne zjawisko jak kwitnie. Pozdrówka zostawiam.

No wlasnie nie wiem na czym polega roznica,u mnie rosnie a przeciez w zimy tutaj gdzie mieszkam jest duzo zimniej niz w Polsce,poza tym nasze gorskie wiatry...Nie wiem,ale mam goraca nadzieje ze Twoj Rubens Bogdziu bedzie rosl I jeszcze jedno: na Mazurach sie pieknie przyjal,sprezentowalom go mojej dobrej kolezance,rosnie tam jak na drozdzach
Bogdzia 07:16, 20 wrz 2013

Kasiek napisał(a)

No wlasnie nie wiem na czym polega roznica,u mnie rosnie a przeciez w zimy tutaj gdzie mieszkam jest duzo zimniej niz w Polsce,poza tym nasze gorskie wiatry...Nie wiem,ale mam goraca nadzieje ze Twoj Rubens Bogdziu bedzie rosl I jeszcze jedno: na Mazurach sie pieknie przyjal,sprezentowalom go mojej dobrej kolezance,rosnie tam jak na drozdzach

Ja też mam nadzieję że bedzie rósł bo tym razem jest lepiej chroniony , posadziłam na zboczu dawnego skalniaka i od strony wiatrów chroni go teraz ziemia.U mnie jest jakis specyficzny klimat i jest bardzo zimno , wegetacja rusza o ponad dwa tygodnie później niz nawet w okolicy.
Miłego dnia Wiuniu i Kasiu.
Kasiek 21:51, 20 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)

Ja też mam nadzieję że bedzie rósł bo tym razem jest lepiej chroniony , posadziłam na zboczu dawnego skalniaka i od strony wiatrów chroni go teraz ziemia.U mnie jest jakis specyficzny klimat i jest bardzo zimno , wegetacja rusza o ponad dwa tygodnie później niz nawet w okolicy.
Miłego dnia Wiuniu i Kasiu.

I teraz sie Bogdziu przyznam od paru miesiecy robie doswiadczenie na Rubensie,jakie beda wyniki,napewno opowiem.Mysle ze ide w dobrym kierunku
wiunia 01:09, 21 wrz 2013

No i posadziłam dziś dwa JP i myk do pracy, jeżeli dziś ( w sobotę ) będzie rano słonko to pozostałe dwa posadzę no i powkopuję róże na pniu z donic do gruntu, nie mam juz nerwów targać je na piętro na zimę, a potem będę przyjmowała gości na kawusi i tak zleci sobota Pozdrawiam Dziewczynki serdecznie!
Borbetka 09:32, 21 wrz 2013

Oj dzisiaj chyba porobisz Wiunia co? Ładna pogoda się zapowiada i to podobno tylko u nas ma nie padać.
10:19, 21 wrz 2013
No faktycznie pięknie świeci słońce
Pozdrawiam
Kasiek 14:38, 21 wrz 2013

Wiolu slonecznego dzionka zycze
ewa004 18:46, 21 wrz 2013

A jak Wiuniu chcesz te róże przezimować ,całe zakopcujesz ?