Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ola54 14:15, 27 wrz 2013

Najważniejsze jest zabezpieczenie miejsca szczepienia.Kiedyś koleżanka pomimo moich sugestii okopczykowała dół czyli pień a nie zabezpieczyła góry.I zniechęciła się do róż bo jej przemarzła
ewa004 19:14, 28 wrz 2013

Wiuniu pytałaś czy moje trawki rosną w słońcu czy w cieniu .
Mają bardzo mało słońca ,ale ta trawka akurat toleruje takie warunki .
Jak masz słoneczną rabatę ,to szukaj trawki które lubią słoneczko ,jest ich bardzo dużo
Pozdrawiam
Mathildis 00:49, 29 wrz 2013

Obejrzałam, poczytałam, ale z racji godziny nic mądrego do napisania nie wymyśliłam więc macham
wiunia 17:04, 29 wrz 2013

Michalinko tak się właśnie domyślam i postaram się zrobić to odpowiednio, aby tylko w odpowiednim czasie nie za szybko i nie za późno

Ewuniu, bo ja mam właśnie takie miejsce na trawki ze słonkiem do południa

Mathildis mi Cię gościć , podziwiam Twoje drzewa !!!! Uwielbiam takie widoczki jak u Ciebie! Pozdrawiam serdecznie!
Mala_Mi 23:03, 29 wrz 2013

Jak rosnie u sąsiadów będzie i u Ciebie
AgnieszkaW 23:17, 29 wrz 2013

Wiuniu, miejsce szczepienia przy różach piennych jest ważne, ja zabezpieczyłam w zeszłym roku różę pienną osłonką piankową (taką szarą) do rurki PCV - pień. Gałązki owinęłam białą włókniną, w środek na miejsce szczepienia i między pędy wepchnęłam suche siano i związałam to wszystko jak cukierka, na górę trzeba założyć torbę foliową (reklamówkę), by nie zalało deszczem i śniegiem, ale od dołu musi być dostęp powietrza. Niestety nie wygląda to ładnie, ale róża przetrwała, może tylko tę zimę? Nie wiem, jak będzie w tym roku.
wiunia 20:45, 30 wrz 2013

asc napisał(a)
Jak rosnie u sąsiadów będzie i u Ciebie

Aniu i tego się będę trzymała
wiunia 20:50, 30 wrz 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Wiuniu, miejsce szczepienia przy różach piennych jest ważne, ja zabezpieczyłam w zeszłym roku różę pienną osłonką piankową (taką szarą) do rurki PCV - pień. Gałązki owinęłam białą włókniną, w środek na miejsce szczepienia i między pędy wepchnęłam suche siano i związałam to wszystko jak cukierka, na górę trzeba założyć torbę foliową (reklamówkę), by nie zalało deszczem i śniegiem, ale od dołu musi być dostęp powietrza. Niestety nie wygląda to ładnie, ale róża przetrwała, może tylko tę zimę? Nie wiem, jak będzie w tym roku.[/quote

Agnieszko coś podobnego właśnie kombinuję zrobić, ciekawe czy jakbym zamiast siana do środka napchała pomiętolone gazety to by było dobrze? No chyba, że jakimś cudem zdobędę sianko albo ususzę po ostatnim koszeniu trawnika Pozdrawiam serdecznie!
AgnieszkaW 21:37, 30 wrz 2013

Wiuniu, sianko możesz np. kupić w sklepie zoologicznym, pozdrawiam
wietrzyk 11:05, 02 paź 2013

Hej Wiuniu,
To ja podglądam co tam u Ciebie nowego i zamieszczam prośbę o zdjęcia, bo już dawno nie było
Słonko przygrzewa, ale chłodno i wieje, więc zdrówka życzę