Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 12:06, 07 paź 2013

ewa004 napisał(a)
Wiuniu widzisz jak to u nas jest ,z bolącą duszą na forum i lekarzy od wyboru do koloru.
Zaraz pomogą ogarnąć sytuację
My to jesteśmy szczęściary

Żebyś wiedziała Ewuniu, to prawda, zawsze można liczyć na czyjąś pomoc i wsparcie i to jest to!
Milka 14:21, 07 paź 2013

Wiunia, wiem, ze cierpisz, bo to bałagan, ale jak skończą, będziesz zadowolona, choć kanalizacja droższa, jak szambo, a ogród powoli wróci do stanu poprzedniego, przyroda jest silna, byle co jej nie złamie......i ciebie też
ermigo 15:41, 07 paź 2013

A u nas szambo droższe od kanalizy. Za wywiezienie 10m3 ścieków płacimy 220zł, a za kanalizę będzie niecałe 76zł. Czekamy już 3 rok, ale oprócz tego, że wszyscy wiedzą, że "będzie", to nikt nie wie "kiedy".
Trzymaj się Wiuniu!
Bogdzia 19:36, 07 paź 2013

Pewnie ze kanalizacja znacznie tańsza niż szambo , na dłuższą metę to sam zysk a do tego jaka wygoda. Ja mam oczyszczalnie ścieków wiec na drożyzne też nie narzekam.Pozdrawiam Wiuniu i życzę szybkiego zakończenia choc wiem że to dośc długo trwa zanim wszystko mozna bedzie doprowadzic do porzadku.
wiunia 22:50, 07 paź 2013

irena_milek napisał(a)
Wiunia, wiem, ze cierpisz, bo to bałagan, ale jak skończą, będziesz zadowolona, choć kanalizacja droższa, jak szambo, a ogród powoli wróci do stanu poprzedniego, przyroda jest silna, byle co jej nie złamie......i ciebie też

Irenko to prawda tylko mi żal trawnika wyprowadzonego w miarę z chwaściorów, teraz będzie na wierzchu sama glina więc mus nawieźć czarnej ziemi, jakoś to ogarniemy
wiunia 22:56, 07 paź 2013

ermigo napisał(a)
A u nas szambo droższe od kanalizy. Za wywiezienie 10m3 ścieków płacimy 220zł, a za kanalizę będzie niecałe 76zł. Czekamy już 3 rok, ale oprócz tego, że wszyscy wiedzą, że "będzie", to nikt nie wie "kiedy".
Trzymaj się Wiuniu!

Ermigo jak my się wprowadziliśmy to chodziły słuchy, że kiedyś ma być kanaliza ale prawdę mówiąc nikt się tym nie ekscytował, bo wiadomo jak to z terminami po pół roku zaczęto prace, minęło właśnie dwa lata od kiedy położono kanalizę w naszej ulicy i dopiero teraz można się podłączać, myślę, że to jednak będzie bardziej komfortowa sytuacja niż szambo, czas pokaże
wiunia 23:03, 07 paź 2013

Bogdzia napisał(a)
Pewnie ze kanalizacja znacznie tańsza niż szambo , na dłuższą metę to sam zysk a do tego jaka wygoda. Ja mam oczyszczalnie ścieków wiec na drożyzne też nie narzekam.Pozdrawiam Wiuniu i życzę szybkiego zakończenia choc wiem że to dośc długo trwa zanim wszystko mozna bedzie doprowadzic do porzadku.

no własnie Bogdziu myślałam, że to raz ciach i po bólu, a to trochę trwa, ale M obiecał, że dopilnuje żeby było równo i bez dołów będę obserwowała
grembosia 23:05, 07 paź 2013

Wiuniu, współczuję tego bałaganu, ale tak jak dziewczyny piszą, to tylko trawka, ale będiesz miała wygodę. U mnie też niedawno było w związku z kanalizacją sporo zamieszania i bałaganu, ale teraz jaki luksus.
Trzymaj się i się nie zamartwiaj.
wiunia 23:14, 07 paź 2013

Grembosiu miło mi, że wpadłaś i dziękuję za słowa otuchy... ja to wszystko oczywiście wiem, ale ......no właśnie to - ale- bajzel to bajzel trzeba go przeżyć
wietrzyk 23:30, 07 paź 2013

Zielona napisał(a)
Cześć, Wiunia. Kanalizacyjnych robót współczuję. Ale "niedoskonałością ogrodu" to chyba nie musisz się martwić. Ja ostatnio wpadłam w dolinkę z powodu idealnych kształtów kilku ogrodów, które tutaj podglądam... i nawet na swój zaczęłam warczeć... że nigdy taki nie będzie, że sto lat minie, zanim go tak cudnie obsadzę, że nawet jak obsadzę, to nierówno będzie rosło, ze pomysłów olśniewających nie mam itp, itd. Aż się otrząsnęłam, upomniałam, za karę kazałam samej sobie przekopać kawałek własnego ugoru i... uśmiechnęłam się... Bo trawa to też roślina, a mam jej dużo i już całkiem ładnej.... bo mieć puste rabaty to i tak lepiej niż nie mieć ich wcale, bo mieć dostęp do ogrodowiska to mieć czyjeś pomysły jako inspirację... No i... mieć tylu ludzi, którzy kibicują - to już siła tłumu! Damy radę I z kanalizą, i z rabatami, i z kancikami... i z własnym dolinkami Pozdrawiam.

Dobrze mówi
Grunt to widzieć szklanke do połowy pełną, a nie w połowie pustą
Jak się zdołuję, to wrócę tutaj