Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 21:32, 06 paź 2013

Aniu wiem, wiem i to mnie lekko przeraża
wiunia 21:40, 06 paź 2013

Borbetko ja też mam tego typu wątpliwości co do kanalizy, u nas dwa lata temu zaczęli zakładać kanalizację we wsi, ale dopiero teraz można się podłączać, a i tak połowa wsi albo i więcej nie ma jeszcze dostepu, bo nie poprowadzono rur wszędzie tyle zamieszania, a koszty pewnie większe niż szambo, jedyny plus to to, że nie trzeba kontrolować stanu szamba ale M mówi, że wolałby kontrolować niż kopać ten rów i mieć cały ten bajzel no cóż? Pozdrawiam serdecznie!
JoannA 22:02, 06 paź 2013

Wiuniu, dziekuje i macham niedzielnie
Zielona 22:40, 06 paź 2013

Cześć, Wiunia. Kanalizacyjnych robót współczuję. Ale "niedoskonałością ogrodu" to chyba nie musisz się martwić. Ja ostatnio wpadłam w dolinkę z powodu idealnych kształtów kilku ogrodów, które tutaj podglądam... i nawet na swój zaczęłam warczeć... że nigdy taki nie będzie, że sto lat minie, zanim go tak cudnie obsadzę, że nawet jak obsadzę, to nierówno będzie rosło, ze pomysłów olśniewających nie mam itp, itd. Aż się otrząsnęłam, upomniałam, za karę kazałam samej sobie przekopać kawałek własnego ugoru i... uśmiechnęłam się... Bo trawa to też roślina, a mam jej dużo i już całkiem ładnej.... bo mieć puste rabaty to i tak lepiej niż nie mieć ich wcale, bo mieć dostęp do ogrodowiska to mieć czyjeś pomysły jako inspirację... No i... mieć tylu ludzi, którzy kibicują - to już siła tłumu! Damy radę I z kanalizą, i z rabatami, i z kancikami... i z własnym dolinkami Pozdrawiam.
Mala_Mi 22:48, 06 paź 2013

dobranoc.. będzie dobrze
wiunia 22:57, 06 paź 2013

Aniu kochana dobranoc! Życzę Ci cudnych snów i spokojnych ciepłych jesiennych dni
wiunia 23:06, 06 paź 2013

Martusia ... no to mnie" postawiłaś do pionu" Ty to wiesz jak człowiekowi przemówić do rozumu ogrodowiskowym sposobem wiem, masz rację, swoje smutki podobnie sobie tłumaczę, a potem lecę ogladać te pięknoty u naszych koleżanek i kolegów a co, teraz oglądamy cudze, a potem własny ogród będziemy podziwiać - prawda? Jutro mam woly dzień więc od rana sadzenie cebulek, i kawka na tarasie , bo ponoć pogoda ma być miodzio! Pozdrawiam serdecznie!!!
Zielona 23:13, 06 paź 2013

wiunia napisał(a)
Martusia ... no to mnie" postawiłaś do pionu" Ty to wiesz jak człowiekowi przemówić do rozumu ogrodowiskowym sposobem wiem, masz rację, swoje smutki podobnie sobie tłumaczę, a potem lecę ogladać te pięknoty u naszych koleżanek i kolegów a co, teraz oglądamy cudze, a potem własny ogród będziemy podziwiać - prawda? Jutro mam woly dzień więc od rana sadzenie cebulek, i kawka na tarasie , bo ponoć pogoda ma być miodzio! Pozdrawiam serdecznie!!!
No! Dobrze gada! Polać Jej Ściskam Cię. Zobaczysz, jeszcze wrócimy do tych wpisów i pokażemy sobie fotki "przed" i "po". I będzie pięknie! I będzie "naszo"
Mala_Mi 09:02, 07 paź 2013

Wiunia.... zakładanie ogrodu to najpiękniejszy okres ogrodnika.... zobaczysz
A teraz są dylematy co wyciąć, co wyrzucić a co przeciachać .. i to szybko.. bo ogró jak dzieci szybko rośnie.. tylko okres niemowlęctwa sie dłuży
ewa004 09:12, 07 paź 2013

Wiuniu widzisz jak to u nas jest ,z bolącą duszą na forum i lekarzy od wyboru do koloru.
Zaraz pomogą ogarnąć sytuację
My to jesteśmy szczęściary