Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Milka 17:41, 22 lis 2013

Udanego weekendu
wiunia 00:46, 23 lis 2013

Wietrzyku trawki jednak nie posiałam, ponieważ pan z dostawą czarnej dobrej ziemi sie spóźnia, musimy takową dostarczyć, bo glina wykopana z 2m rowu częściowo została jednak na wierzchu Pozdrawiam i życzę spokojnego i udanego weekendu!
wiunia 00:47, 23 lis 2013

Irenko również życzę spokojności i lepszej pogody!
Celina 17:47, 09 gru 2013

Gdzie się to podziewałaś Wiuniu? dobrze ,że sie pokazałaś. pozdrówka
wiunia 17:48, 09 gru 2013

No nareszcie ziemia przywieziona i z wielkim trudem (łapie mnie jakieś chorubsko, gardło zawalone i chrypa jak ta lala) opanowana. Mam wolny dzień więc nie dałam za wygraną i rozgrabiłam tą wielką hałdę , aż mnie zastała ciemność jutro jakieś foto z telefonu wstawię, bo aparatu nie dało sie naprawić,a nowego niet Ogólnie to mamy taki lekki spad w tym miejscu i teraz po nawiezieniu ziemi pokrywa szamba jest lekko poniżej pozimu ale zimą pewnie ziemia trochę jeszcz się ubije , a wiosną wymyślę na pokrywę jakieś kwiecie i będzie ok ważne, że nie ma dołów i jest w miarę równo
Bogdzia 20:35, 09 gru 2013

wiunia napisał(a)
No nareszcie ziemia przywieziona i z wielkim trudem (łapie mnie jakieś chorubsko, gardło zawalone i chrypa jak ta lala) opanowana. Mam wolny dzień więc nie dałam za wygraną i rozgrabiłam tą wielką hałdę , aż mnie zastała ciemność jutro jakieś foto z telefonu wstawię, bo aparatu nie dało sie naprawić,a nowego niet Ogólnie to mamy taki lekki spad w tym miejscu i teraz po nawiezieniu ziemi pokrywa szamba jest lekko poniżej pozimu ale zimą pewnie ziemia trochę jeszcz się ubije , a wiosną wymyślę na pokrywę jakieś kwiecie i będzie ok ważne, że nie ma dołów i jest w miarę równo

Wiuniu taka czarna ziemia często kiepsko nasiąka wodą , jak ja kupowałam to popiół sie niemal robił i trzeba było przekopywac ja z ziemią z ogrodu. Pomyśl o tym bo trawa może kiepsko na niej rosnąc a do tego moze też byc kwaśna a trawa lubi zasadową. Pozdrówka.
Zielona 21:01, 09 gru 2013

No to czekamy na "telefoniczna" relację z równania terenu
Mala_Mi 22:12, 09 gru 2013

Rewizyta.. i tu cisza.....
wiunia 19:01, 10 gru 2013

Bogdziu ta ziemia którą kupiliśmy to nie jest taka torfowa czy coś podobnego to tzw. "ziemia matka" z wykopów czy coś takiego, ile w niej było kamlotów, kamyczków i takich tam pierdół to głowa mała, za każdym niemal ruchem grabi kamlotki wyłaziły na wierzch, taką ziemię też mieliśmy przywiezioną w pierwszym roku na warzywnik i była super więc mam nadzieję, że ta będzie też odpowiednia, małe grudki gliny wyłaziły od czasu do czasu spod grabi to chyba taka dobra mieszanka co? Nie znam się zbyt na ziemi ale M twierdzi, że na trawnik to b. dobra, a jak będę rabaty chciała z kwaśnolubnymi to mi kupi wór takowej ziemi i kwita Pozdrawiam gorąco z szalem i kubiem wody z cytryną
wiunia 19:03, 10 gru 2013

Martusiu jutro relacja , bom dziś nie dała rady tak mi zdrówko zaszwankowało