Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu drewnianego kościoła

W cieniu drewnianego kościoła

agata19762 20:03, 05 kwi 2013

witam Cię serdecznie

uwielbiam takie klimaty....
mam słabość do staroci one mają duszę,

świadomość, że kiedyś wieki temu, należały do kogos innego,
maja pewną historię,

Twój dom ma w sobie to coś !!!!
a to całe otoczenie....

marzenie

byłam kilka razy w Kotlinie Kłodzkiej, lata temu.....
piękne miejsce

pozdrawiam cieplutko i życzę miłego wieczorku
Debra 20:34, 05 kwi 2013

Pierwszego dnia pobytu w Ogrodowisku trafilam do Ciebie! Co za przyjemność podziwiać takie widoki.

Łatwo podziwiać, ale ile trzeba odwagi, cierpliwości i samozaparcia, żeby doprowadzić to cudne miejsce do takiego stanu jak jest obecnie - nie wiem, wiem, że ja bym nie potrafiła. Jesteś Ty, i ktokolwiek Cię wspiera, człowiekiem o wielkiej wyobraźni i ogromnej odwadze.

Piekne miejsce, można tylko zazdrościć, ale też tylko na odległość. Wyobrażam sobie jak ciężko jest to wszystko utrzymać, a jak przychodzi zima, to już strach myśleć. Dla mnie, mieszczucha od urodzenia to jest po prostu piękna bajka....
monteverde 20:50, 05 kwi 2013

agrokotlina napisał(a)

Ewo, Ty wiesz, że zima to czas opowieści...
Rozmyślam nad takową, nic nie obiecuję, ale może będzie o Gottwaldówce w wielkanocnych klimatach zeszłorocznych...
Zdjęcia znajdę, nastroję się i opowiem, by o naszej ziemi ludzie czytali

Z chęcią poczytam
Dzidka 21:21, 05 kwi 2013

Magdo, nie ukrywam, że zrobiło mi się tak 'miękko' na sercu.
Podziwiam determinację i poświęcenie zapaleńców, którzy starają się przywracać drugie życie przedmiotom, domom, ogrodom .
A jednocześnie zadaję sobie pytanie, dlaczego my tak ubodzy w zabytki przeszłości, często bezmyślnie się ich pozbywamy, bądź niszczymy.
Przecież one nas wzbogacają, czynią nasze otoczenie niestardantowym, powodują, że dane miejsce zyskuje niepowtarzalną atmosferę.
Proszę, zabieraj nas częściej do Takich Miejsc.
agrokotlina 21:58, 05 kwi 2013

Dzidka napisał(a)
Magdo, nie ukrywam, że zrobiło mi się tak 'miękko' na sercu.
Podziwiam determinację i poświęcenie zapaleńców, którzy starają się przywracać drugie życie przedmiotom, domom, ogrodom .
A jednocześnie zadaję sobie pytanie, dlaczego my tak ubodzy w zabytki przeszłości, często bezmyślnie się ich pozbywamy, bądź niszczymy.
Przecież one nas wzbogacają, czynią nasze otoczenie niestardantowym, powodują, że dane miejsce zyskuje niepowtarzalną atmosferę.
Proszę, zabieraj nas częściej do Takich Miejsc.

Dzidko,
na szczęście są jeszcze ludzie, którzy rozumieją że nie pojawiliśmy się na tym świecie znikąd... Gdybyśmy odrzucili tradycję i zniszczyli kulturę materialną, to po cóż mielibyśmy tworzyć domy, ogrody, pielęgnować nasze biblioteki etc...skoro to wszystko nikomu nie miałoby służyć. Wierzę głęboko, że przeszłość tak naprawdę jest tą największą wartością, skarbnicą, z której czerpiemy, by tworzyć nowe. Wiem też, że tak myśli Renata - o której tu opowiedziałam...
Dzięki, że "wybrałaś" się ze mną do Gottwaldówki.
agrokotlina 22:00, 05 kwi 2013

Debro, Agato,
dziękuję, że zostawiłyście ślad
agrokotlina 22:03, 05 kwi 2013

monteverde napisał(a)

Z chęcią poczytam

Aniu,
zapraszam zatem do... Gottwaldówki, takiej jaką rok temu zobaczyłam i o jakiej spróbowałam tu opowiedzieć
jotka 23:30, 05 kwi 2013

Magdo dziękuję za urocze opowieści pisane od serca i pięknie ilustrowane
Byłam na wspaniałej wycieczce u Ciebie i w okolicy
Pszczelarnia 12:44, 08 kwi 2013

I tak oto w naszych rękach jest (zupełnie niechcący i przez przypadek) dziedzictwo pokoleń.
To zobowiązuje.

Piękna prawdziwa opowieść. Ileż takich jeszcze w naszych głowach i myślach? Na naszych strychach i naszych szlakach?

Ściskam Cię, Magdo!
Debra 13:10, 08 kwi 2013

Wedrujesz po górach Magdo? Dawno Cię chyba nie było.
Napisz jak u Ciebie postępuje wiosna.

Pozdrawiam.