Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu drewnianego kościoła

W cieniu drewnianego kościoła

agrokotlina 20:33, 08 kwi 2013

Pszczelarnia napisał(a)
I tak oto w naszych rękach jest (zupełnie niechcący i przez przypadek) dziedzictwo pokoleń.
To zobowiązuje.

Piękna prawdziwa opowieść. Ileż takich jeszcze w naszych głowach i myślach? Na naszych strychach i naszych szlakach?

Ściskam Cię, Magdo!

Ewo,
co ciekawe za owo dziedzictwo czują się odpowiedzialni tzw. obcy...
Cieszę się, że tu byłaś
hanka_andrus 20:55, 08 kwi 2013

No jak obcy, jak swoi. Sami swoi!
agrokotlina 21:38, 08 kwi 2013

Debra napisał(a)
Wedrujesz po górach Magdo? Dawno Cię chyba nie było.
Napisz jak u Ciebie postępuje wiosna.

Pozdrawiam.

Debro,
dzisiaj u nas w końcu zaświeciło słońce. Ciągle jest mnóstwo śniegu, ale jest też nadzieja.
Pogoda nastraja do ruchu. O pracach w ogrodzie jeszcze nie ma mowy, więc poszliśmy na spacer...

spojrzenie na Masyw Śnieżnika za domem..

idąc dalej spłoszyliśmy sarny...

mój M...
agrokotlina 21:41, 08 kwi 2013

nad strumieniem wreszcie nieśmiała wiosna...

wracamy...

agrokotlina 21:48, 08 kwi 2013

w ogrodzie znalazłam przebiśniegi

i nadzieję, że wkrótce zakwitną krokusy

oraz hederę - czerwoną być może ze złości, że zima tak długo trwa...

agrokotlina 21:54, 08 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
No jak obcy, jak swoi. Sami swoi!

Haniu,
my ( to znaczy tzw. emigranci z wyboru) ciągle tu jesteśmy traktowani jak obcy przez swoich. To temat rzeka...
Pozdrawiam
AgnieszkaW 21:56, 08 kwi 2013

Widać, że powoli i u ciebie Magdo śnieg odpuszcza. Zdjęcia jak zwykle takie klimatyczne. Bardzo piękne to zdjęcie twojego M na tle iglastego lasu i z ruinami. Podobny las (jodłowy) mam na wprost działki. Jak się idzie leśną ścieżką, to migają tylko takie jednakowe 100-letnie pnie jodeł, gdzieniegdzie okraszone bukami i modrzewiami. Zainspirowałaś mnie tymi widokami do zrobienia zdjęć w lesie, kiedy juz wiosna w pełni zawita. Bardzo pięknie u Ciebie, pozdrów M-a.
finka 21:58, 08 kwi 2013

agrokotlina napisał(a)

spojrzenie na Masyw Śnieżnika za domem..

Dzisiaj śnieżnik było widać, a wczoraj całkowicie skąpany w chmurach. Byliśmy wczoraj na skiturach i ze słońca weszliśmy w chmury. Gdy po 17 byliśmy na dole w Siennej z powrotem, to znów słońce. Inny świat tam na górze. Cisza i spokój i chwilami nicość. Bardzo magicznie wczoraj było na Śnieżniku. A w schronisku pyszna herbata z sokiem i plastry na moje otarcia. Pozdrawiam.

P.S. Cudnie wyglądają te Śnieżyczki nad strumieniem.
agrokotlina 22:33, 08 kwi 2013

finka napisał(a)

Dzisiaj śnieżnik było widać, a wczoraj całkowicie skąpany w chmurach. Byliśmy wczoraj na skiturach i ze słońca weszliśmy w chmury. Gdy po 17 byliśmy na dole w Siennej z powrotem, to znów słońce. Inny świat tam na górze. Cisza i spokój i chwilami nicość. Bardzo magicznie wczoraj było na Śnieżniku. A w schronisku pyszna herbata z sokiem i plastry na moje otarcia. Pozdrawiam.

P.S. Cudnie wyglądają te Śnieżyczki nad strumieniem.

Marto,
to właśnie najbardziej lubię w naszych górach. Czas kiedy w dolinach już śnieg schodzi i wiosna dojrzewa, a tam wysoko ciągle jeszcze biel i nic. Kapitalne jest, że idąc w górę można znaleźć się na granicy tych dwóch światów
Pozdrawiam

agrokotlina 22:39, 08 kwi 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Widać, że powoli i u ciebie Magdo śnieg odpuszcza. Zdjęcia jak zwykle takie klimatyczne. Bardzo piękne to zdjęcie twojego M na tle iglastego lasu i z ruinami. Podobny las (jodłowy) mam na wprost działki. Jak się idzie leśną ścieżką, to migają tylko takie jednakowe 100-letnie pnie jodeł, gdzieniegdzie okraszone bukami i modrzewiami. Zainspirowałaś mnie tymi widokami do zrobienia zdjęć w lesie, kiedy juz wiosna w pełni zawita. Bardzo pięknie u Ciebie, pozdrów M-a.

Agnieszko,
też lubię tę ruinę. To kaplica na rozstaju dróg kawałek od naszego domu. Ciągle jeszcze do uratowania. Marzy mi się w niej figura św. Jakuba. Może kiedyś marzenie stanie się rzeczywistością...