Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejska ogrodniczka :)

Miejska ogrodniczka :)

Margolka 22:41, 05 lip 2013

Przerzedziłam pigwowce, bo na ścieżke tak weszły, że przejść się nie dało... Sprawdzałam, na których gałązkach są owoce i te, na których nie było ciachałam bezlitosnie. Wyciełam tez wszystkie tegoroczne pędy. Przy okazji troche się doswietlą, bo strasznie gęste były.

Ogoliłam tez jałowiec płożący , bo coraz bardziej wychodził na trawnik. Wywiozłam 3 taczki "kujków" i cała się podrapałam

Przekwitłe róże w donicach zakopałam w ziemi, bo strasznie sie przesuszały... Posadze je późnym latem do gruntu, a na razie tak im będzie łatwiej znieść upały.

Ślimaki zeżarły mi część host Juz się zaopatrzyłam w niebieskie granulki i posypałam gdzie sie da. Wydaje się, że to pomaga, bo zostawiły w spokoju moja sałatę

Margolka 13:47, 06 lip 2013

Dzisiaj mam w planach nic nie robić w ogrodzie - aż sama jestem ciekawa, czy mi sie uda
popcorn 20:14, 07 lip 2013

i jak, udało się? pozdrawiam z urlopu
Karolina
Margolka 22:06, 07 lip 2013

O, Karola )) Mam nadzieje, że urlop udany
Co do "nicnierobienia", to nie udało się. Ja chyba nie umiem nic nie robic.
Dzisiaj wytrwałam do 15.00, a później poszłam na całość i... wróciłam do domu ok. 21.00

Nieuleczalny przypadek...
popcorn 16:40, 08 lip 2013

haha, dobre ja też tak mam Moja ławka służy do gapienia się na nią czasem na leżak opadnę, ale po chwili znowu coś robię

będę kupować na alle u acm_agro
jakbyś coś chciała, daj znać widziałam na urlopie cudne krzaki czarnej maliny odm Bristol, uginające się od owoców, a ci mają najtaniej (po 9 zł). i ładne róże
Jakbyś coś chciała, daj znać, chcę zamówić we czwartek.
buziaki!

k.
popcorn 13:00, 09 lip 2013

sorki, z myślnikiem, nie z podkreśleniem... acm-agro
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4196368
Margolka 15:30, 09 lip 2013

Dzieki za namiar, popatrze w wolnej chwili. Jak by co, to dam znać

Wczoraj skosilam trawę i wypielilam trzy rabatki. Przesadziłam ogórki bo mi sie miejsce zwolniło w skrzynkach, a na poprzednium miejscu nie za dobrze rosły...

Własnie wstawiłam pranie z suszarką, balkonu do domu (południowy balkon) i dosłownie bucha z niego gorące powietrze! Szok! Musi tam być z 50 stopni...
popcorn 18:33, 09 lip 2013

Daj znać jakby co! ciekawe jak Twoje ogórki, bardzo nie lubią przesadzania... może akurat się uda?

pozdrawiam!
Bogdzia 22:21, 09 lip 2013

Małgosiu długo wytrzymalas bez pracy , podziwiam, no ale samo się nie zrobi więc i koniec wypoczynku można było przewidziec.W górach wypoczęłaś więc chyba z checia pracujesz. Pozdrawiam serdecznie.
Margolka 20:29, 10 lip 2013

popcarol napisał(a)
Daj znać jakby co! ciekawe jak Twoje ogórki, bardzo nie lubią przesadzania...

Ogórki maja sie dobrze Uważałam, żeby nie naruszyc korzeni i przesadziłam z dużą bryłą ziemi. Zresztą to jeszcze maleństwa, sadziłam je z 10 dni temu. W poprzednim miejscu marniały i na pewno by padły, duzo więc nie ryzykowałam

Bogdzia napisał(a)
Małgosiu długo wytrzymalas bez pracy , podziwiam, no ale samo się nie zrobi więc i koniec wypoczynku można było przewidziec.W górach wypoczęłaś więc chyba z checia pracujesz. Pozdrawiam serdecznie

No jakos nie umiem usiedziec na miejscu... A wypadałoby przysiąść i choc troche pozachwycać sie efektami swojej pracy, prawda? Ale może kiedyś...

Zauważyłam dzisiaj, że mam już malutkie cukinie! Jupiiii!!!! Szkoda, że zdjęcia nie udało mi sie zrobic, ale moze jutro