Margolka
22:41, 05 lip 2013

Przerzedziłam pigwowce, bo na ścieżke tak weszły, że przejść się nie dało... Sprawdzałam, na których gałązkach są owoce i te, na których nie było ciachałam bezlitosnie. Wyciełam tez wszystkie tegoroczne pędy. Przy okazji troche się doswietlą, bo strasznie gęste były.
Ogoliłam tez jałowiec płożący , bo coraz bardziej wychodził na trawnik. Wywiozłam 3 taczki "kujków" i cała się podrapałam
Przekwitłe róże w donicach zakopałam w ziemi, bo strasznie sie przesuszały... Posadze je późnym latem do gruntu, a na razie tak im będzie łatwiej znieść upały.
Ślimaki zeżarły mi część host
Juz się zaopatrzyłam w niebieskie granulki i posypałam gdzie sie da. Wydaje się, że to pomaga, bo zostawiły w spokoju moja sałatę 
Ogoliłam tez jałowiec płożący , bo coraz bardziej wychodził na trawnik. Wywiozłam 3 taczki "kujków" i cała się podrapałam

Przekwitłe róże w donicach zakopałam w ziemi, bo strasznie sie przesuszały... Posadze je późnym latem do gruntu, a na razie tak im będzie łatwiej znieść upały.
Ślimaki zeżarły mi część host