Hej Małgosiu,
jak ja dawno do ciebie nie zagladałam.. tyle mnie ominęło..
Jakie plony masz - ale i satysfakcja duża że to samemu wyhodowane, a cukini e z grila uwielbiamy u mnie w domu szyscy, jak grilujemy miesko czy kiełbaski to zawsze tez i warzywa i wszyscy bija sie o cukinie własnie... ile bym nie zrobiła - to mało.
Lilia twoja imponująca - ja kupiłam mw tym roku w Brico taka właśnie lilie o nazweie NN = Lilia doniczkowa i na obrazku była właśnie taka jak u ciebie, na jednej głównej gałęzi dużo kwiatów a cała roslna jak na lilie to niska. Kuoiłam 2 szt, posadziłam w kwietniu do doniczek w domu bo juz miąły duże kiełki i jak to sie mówi "chciały do ziemi", rosły w domu, w chłodnym miejscu, potem wyniosłam na tars i tam dały czadu - wyrosły na wysokość 140 cm... takie giganty. Moały jedna gałąż jak normalne lilie i na końcu złoto-rude kwiaty. Kwiaty ładne ale lilie w doniczkach przewracały sie wiec postawiłam te donice w zywopłot a łodygi lili przyczepiłam do siatki ... i chociaz w ten sposób zdobiły ogród bo inaczej to musiałyby stac pod sciana za rynną, bo były takie wysokie że "leciały na pysk.
Z powodu psiaka - współczuję, wiem jaki to żal i ból po stracie, my musielismy przed laty pozegnac nasza poprzednią sunie po 14 latach bycia u nas....żal wielki.....
Zazdroszcze wam dzisiejszej kawki u Karoliny, juz byłam umówiona wiec nie moge być z wami, ale na nastepny raz to wy z Karola wpadniecie do mnie i odrobimy..
Karola, moja Kyushu jeszcze malutka, w tym roku sadzona, ale chyba jej miejscówka pasuje, bo zakwitła Wczoraj przesadziłam jedną cukinię (a może to był kabaczek - nie wiem, bo jak kupowałam sadzonki, to mi pani powiedziała, ze to jest "chyba" to lub tamto, tzn. wiem, że mam to i to, tylko nie wiem które jest które, bo są bardzo podobne
Ja jestem happy, nornice też, a ty? To sie pewnie okaże, bo jak ci sie zaczną odwdzieczać, to strach sie bać
Zapomnialam napisać u ciebie, ale czy mógłbyś pokazać całą rabatkę z "obcymi" (czytaj: różowymi mieczykami). Chciałabym zobaczyć, jak one tam wygladają
Co do spotkania w wiekszej grupie, to jestem za
A lilie faktycznie potrafia sprawiac niespodzianki, zwłaszcza takie z cebulek "od pani z rynku" W tym roku dostałam po lapkach, bo chciałam sobie sama wybrać cebule i sie dowiedziałam, że: "ja sama musze pani wybrać"! Pomyslałam, no ok, mus, to mus - nie lubie sie wykłócać Ale też dzieki temu nie wiem, co mi wyrosnie
Mój piesio był juz staruszkiem, w dodatku odziedziczonym razem z domem, więc nie do konca moim, ale przywiązał sie do mnie strasznie, a ja do niego. Chodził za mną krok w krok Niestety, nasze zwierzaki nie zyją tak długo, jak my... Ciężko później zdecydowac sie na drugiego przyjaciela...
Jak dojrzejesz do spotkania, to po prostu daj znać. Może byc u ciebie, może też byc u mnie. Jestem otwarta na propozycje
Staruszek odpoczywa w cieniu Widać moją trawkę, która kosztowała mnie tyle pracy... Ale było warto!
Strasznie przyjazny ten Twój ogród. Kojarzy mi się właśnie z lenistwem na hamaku.
PS. Jeżeli kiedykolwiek będziesz chciała pozbyć się kilku starych drzew to ja z chęcią przygarnę
Witaj Anax Dzięki za odwiedziny. Duze drzewa kocham, a kochałabym jeszcze bardziej, gdyby nie zabierały wiekszosci światła w moim ogrodzie
Fajna nazwa wątku
Pozdrawiam
Ja niedawno wróciłam od Karoli i muszę przyznac, ze na podstawie zdjęć wyrobiłam sobie całkiem inne wrażenie o jej ogrodzie. Przede wszystkim myslałam, ze jest duzo większy. I kiedy pisała, że nie ma gdzie wcisnąć kolejnej roslinki, to myślałam: eeee, przesadza... Ale nie przesadza. Gęściutko u niej, że hoho
Pracowity dzień... Nie do konca w ogrodzie, ale szorowałam podjazd i narobiłam sie, jak dzika Na nic innego nie wystarczyło siły