Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka koło Muzeum

Działeczka koło Muzeum

Debra 11:03, 27 maj 2013

Piekny łubin, a ścieżka jak zarośnie trawą będzie wyglądała super.
Jest domek, jest ścieżka, jest ogrodzenie, rośliny rosną - chyba czas na grilla )
ka1sia 11:15, 27 maj 2013

Jaki u Was fajny podział obowiązków no i robi się coraz ładniej będzie super miejsce do odpoczynku i wielka radość, bo wszystko zrobione własnymi łapkami Pozdrawiam
madzielena 23:18, 27 maj 2013

Debra napisał(a)
Piekny łubin, a ścieżka jak zarośnie trawą będzie wyglądała super.
Jest domek, jest ścieżka, jest ogrodzenie, rośliny rosną - chyba czas na grilla )

No właśnie nie mamy grilla póki co
madzielena 23:42, 27 maj 2013

Asisko_2005 napisał(a)
łubin roślina mego dzieciństwa, zupelnie o niej zapomniałam. Brawa dla meża za sciezkę.

Dziękuję! Mężowi brawa przekazałam Dobrze, że dało się wykorzystać materiał, który już mieliśmy na działce (wiadomo - pieniążki )

A dziś dzień deszczowy, więc można na działce tylko myślami poprzebywać. Może jutro będzie lepiej?
Debra 11:14, 28 maj 2013

madzielena napisał(a)

No właśnie nie mamy grilla póki co

Eh, ten grill to był tak symbolicznie I może lepiej, że go nie macie, osobiście nie jestem wielka zwolenniczką grillowania, może dlatego że to takie powszechne zajęcie Rodaków obecnie

Moze zatem piknik na działce - tylko kiedy, jak wg prognoz deszcz, deszcz, deszcz....

Co za rok dla ogrodników
madzielena 11:26, 28 maj 2013

No i dziś wcale nie jest lepiej Smutno, szaro, buro i ponuro na dworze, ale cóż nam pozostaje jak tylko czekać na lepsze czasy?

Co do grillowania - ja je lubię i grill mieć będziemy. Nie podoba mi się tylko, że jak nadchodzi dzień wolny (a tak było np. 1 i 3 maja) to co działka, to grill. Rozwrzeszczane dzieciaki, podchmieleni dorośli. Jakiś taki owczy pęd do tego grilla nas gna. Jakby to było przykazanie jakieś "Pamiętaj abyś w dzień Święty grillował!".
No może ciut przesadzam, ale tylko ciut

Debra 11:35, 28 maj 2013

madzielena napisał(a)
No i dziś wcale nie jest lepiej Smutno, szaro, buro i ponuro na dworze, ale cóż nam pozostaje jak tylko czekać na lepsze czasy?

Co do grillowania - ja je lubię i grill mieć będziemy. Nie podoba mi się tylko, że jak nadchodzi dzień wolny (a tak było np. 1 i 3 maja) to co działka, to grill. Rozwrzeszczane dzieciaki, podchmieleni dorośli. Jakiś taki owczy pęd do tego grilla nas gna. Jakby to było przykazanie jakieś "Pamiętaj abyś w dzień Święty grillował!".
No może ciut przesadzam, ale tylko ciut

Magdo, ależ dokładnie o to mi chodzi! Nie przesadziłaś. Właśnie ten owczy pęd nastraja mnie do odwrotu
A jak jeszcze zaczną grillować w parkach i na balkonach, to chyba emigruję na starość!

Ja na szczęście widzę to 'rodzinne szczęście przy grillu', jedynie idąc do siebie.

Mam tylko dwóch sąsiadów, jeden nigdy nie przychodzi - trawa u niego po kolana, a drugi, to młodzi ludzie, bardzo często pracują w weekendy.
regli 11:36, 28 maj 2013

Tak bardzo chyba nie przesadzasz Ja za grillem średnio przepadam, ale lubię zjeść np. obiad na dworze i wówczas najprościej coś na grillu upichcić. A i ze znajomymi latem sympatyczniej się siedzi na dworze niż w domu, więc przy okazji grill. Ale właśnie grill jest przy okazji, a nie że grill jest celem i trzeba na niego koniecznie kogoś zaprosić.
barbara_kraj... 12:01, 28 maj 2013

madzielena napisał(a)
I to - z dedykacją dla Basi, która powiedziała mi o margerytkach - sporo ich mam

O! Jakże mi miło. Dzięki
Asisko_2005 14:03, 28 maj 2013

madzialena z grillem mamy podobnie. Sami czasami grilujemy mięsko, ale generalnie z kratki na pólmisek i do domu do stołu. Palenisko gasimy. Nie nawidzę jak ktoś całą gromadą tak slęczy przy tym grilu, smrodzi, podtrzymuje ogien i śmierdzi na całą okolicę. W bloku miałam sąsiada, który na balkonie grilla rozpalał w roznych dziwnych porach. Najczęsciej gdy wywisiłam pranie.

Madziu mamy słonko , jupiiiiiii!!!!!