Tak, bo jak zostawiłam na zimę, to mi nie kwitły Trudno przewidzieć, czy latem temperatury będą oscylować stale w granicy 23 - 25 st, Taka gwarantuje kwitnienie. Poza tym nie nadgniją w przypadku nadmiaru wody.
Stare nasadzenia są bardziej wytrzymałe. Jeśli nie musisz przesadzić, a ładnie Ci kwitły, to zostaw
Bardzo dziękuję Basiu - jesteś wspaniała i niezawodna
Czyli wykopywać już mogę. Szafirki wyjątkowo też wykopię ponieważ chcę oczyścić je z perzu a nie dam rady tego zrobić bez wykopania.
Właśnie szukałam w myślach, gdzie mi umknął warzywniak w skrzynkach i już miałam cały wątek od początku czytać
Madziu, czy u Was też ciągle pada? U nas pada z przerwami i zazwyczaj nie pada, kiedy ja mam inne zajęcia i nie mogę wyjść do ogrodu.
Reniu może i ja w przyszłym roku będę miała co pokazać
U nas co dzień grzmi i bardzo się chmurzy ale jakoś omijają nas te największe burze. Dziś nas postraszyło 3 razy, pokropiło, pobłyskało, ale ostatecznie poszło bokiem. Ale w reszcie województwa jest na prawdę kiepsko
Hmm, masz chyba rację Renatko - nie przypuszczałam, że to może być groszek, bo wydawało mi się że to rośnie z nasion, a tego nikt nie siał. Wychodzi na to że to groszek - bylina.