Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka koło Muzeum

Działeczka koło Muzeum

barbara_kraj... 20:34, 10 cze 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Basiu cesarskie co rok wykopujesz?

Tak, bo jak zostawiłam na zimę, to mi nie kwitły Trudno przewidzieć, czy latem temperatury będą oscylować stale w granicy 23 - 25 st, Taka gwarantuje kwitnienie. Poza tym nie nadgniją w przypadku nadmiaru wody.
Stare nasadzenia są bardziej wytrzymałe. Jeśli nie musisz przesadzić, a ładnie Ci kwitły, to zostaw
madzielena 23:00, 10 cze 2013

Gardenarium napisał(a)
Przybiegłam wychwalić warzywnik w szarych skrzyniach Piękny jest

Też mi się podoba ale niestety nie jest mój Ja też tylko chwaliłam i podpytywałam o wymiary
madzielena 23:04, 10 cze 2013

barbara_krajewska napisał(a)

To firletka smółka
Korony cesarskie wykopalam i zabrałam do domu. W tekturowym pudełku, przysypane trocinami poleżą do końca sierpnia, początku września.
Tulipany wykopane prawie wszystkie podsychają w altance na działce. W lipcu będę je czyscić, a we wrzesniu sadzić. Szafirków nie wykopuję w ogóle, a narcyzy w ziemi, bo jeszcze zielone. Tych też nie będę wykopywać.

Bardzo dziękuję Basiu - jesteś wspaniała i niezawodna
Czyli wykopywać już mogę. Szafirki wyjątkowo też wykopię ponieważ chcę oczyścić je z perzu a nie dam rady tego zrobić bez wykopania.

No to mam już zadanie na najbliższy czas
madzielena 23:40, 10 cze 2013

Asisko_2005 napisał(a)
Trzeciego kwiatuszka nie znam, musisz podbytać Debrę.

Jak Madziu w O-cu pogoda, bo u nas niebo ciemne i grzmi. Mam nadzieję, ze gdzieś bokiem pójdzie.

Jak ze spotkaniem u mnie? Beatka się dostosuje. Trzeba tylko termin ustalić. Tylko szybko, póki rabarbar jeszcze mam.

U nas jakoś szczęśliwie nie było burzy - przeszła bokiem, tak, jak przypuszczałaś.

regli 23:40, 10 cze 2013

Właśnie szukałam w myślach, gdzie mi umknął warzywniak w skrzynkach i już miałam cały wątek od początku czytać
Madziu, czy u Was też ciągle pada? U nas pada z przerwami i zazwyczaj nie pada, kiedy ja mam inne zajęcia i nie mogę wyjść do ogrodu.
madzielena 23:43, 10 cze 2013

Wczoraj nasza działka po raz pierwszy została wykorzystana przez więcej osób niż nasza czwórka

Nie, nie było grilowania, ani biesiady weekendowej Wybrałam się z moimi rodzicami i rodzeństwem żeby im działkę dokładnie pokazać.

Całe spotkanie zakończyło się meczem siatkówki - jednak duży trawnik (i rodzina) to SKARB!
madzielena 23:44, 10 cze 2013

Na płocie sąsiada rośnie to dziadostwo - czy ktoś może wie co to takiego? Wspina się dość swawolnie jak widać

madzielena 23:48, 10 cze 2013

regli napisał(a)
Właśnie szukałam w myślach, gdzie mi umknął warzywniak w skrzynkach i już miałam cały wątek od początku czytać
Madziu, czy u Was też ciągle pada? U nas pada z przerwami i zazwyczaj nie pada, kiedy ja mam inne zajęcia i nie mogę wyjść do ogrodu.

Reniu może i ja w przyszłym roku będę miała co pokazać

U nas co dzień grzmi i bardzo się chmurzy ale jakoś omijają nas te największe burze. Dziś nas postraszyło 3 razy, pokropiło, pobłyskało, ale ostatecznie poszło bokiem. Ale w reszcie województwa jest na prawdę kiepsko
regli 23:54, 10 cze 2013

To na ostatnim zdjęciu, to nie będzie jakiś groszek pachnący?
madzielena 00:04, 11 cze 2013

Hmm, masz chyba rację Renatko - nie przypuszczałam, że to może być groszek, bo wydawało mi się że to rośnie z nasion, a tego nikt nie siał. Wychodzi na to że to groszek - bylina.

Dzięki wielkie