Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna

kachat 19:22, 21 lut 2015

Skula, no właśnie tak myślałam, że te liście już będą na straty... Ale patrz - prawie wszystkie liście na krzakach są w plamki! Masakra będzie, potop, chyba cały ogród łzami zaleję, gdy będę listki zrywała...

A tak w ogóle to dzięki wielki Skula za rady i wskazówki Twoje krzewy pięknie wyglądają, moje mam nadzieję (te w plamki i te zaparzone) też szybko odżyją
Skula 19:38, 21 lut 2015

tylko poczekaj z tym zrywaniem aż nie powyrastają nowe i zdrowe
kachat 19:46, 21 lut 2015

Hehe, no tak, ładnie by te moje krzaki wyglądały - łyse patyki sterczące bez jednego liścia Wtedy to bym już na bank w depresję wpadła.
kachat 19:47, 21 lut 2015

Czy pąki kwiatowe o tej porze powinny być duże i wyraźnie inne od liściowych, czy mogą wielkościowo nie różnić się jeszcze od tych drugich i być małe? Z tego co widziałam, to wszystkie moje RH (oprócz tych nabytków późnojesiennych) mają pełno pąków, ale nie takich dużych i nabrzmiałych jak zwykle. Dosłownie 3-4 pąki na jednym krzaku wyglądają jak standardowe pąki kwiatowe, a reszta... jest bardzo mała. I teraz nie wiem - czy kwiatów nie będzie, czy te pąki jeszcze wiosną podrosną..?
Skula 20:18, 21 lut 2015

jutro zrobię zdjęcie jak to u mnie wygląda i wrzucę to sobie porównasz
Karol99 20:44, 21 lut 2015

U mnie są dużo większe od liściowych.
Fotka sprzed dwóch tygodni (potem usunę)
pasjonatkaam... 20:50, 21 lut 2015

kachat napisał(a)
Czy pąki kwiatowe o tej porze powinny być duże i wyraźnie inne od liściowych, czy mogą wielkościowo nie różnić się jeszcze od tych drugich i być małe? Z tego co widziałam, to wszystkie moje RH (oprócz tych nabytków późnojesiennych) mają pełno pąków, ale nie takich dużych i nabrzmiałych jak zwykle. Dosłownie 3-4 pąki na jednym krzaku wyglądają jak standardowe pąki kwiatowe, a reszta... jest bardzo mała. I teraz nie wiem - czy kwiatów nie będzie, czy te pąki jeszcze wiosną podrosną..?

Kachat Ty nie szalej z tymi pąkami,jeszcze zima!
kachat 22:11, 21 lut 2015

Ewulka, ale pąki już się latem tworzyły

Karol, no właśnie takich pąków mam aktualnie zaledwie kilka I się zastanawiam, czy reszta nie zdążyła może jeszcze dorosnąć do takich wymiarów, czy może już więcej kwiatowych nie ma. Popatrz u siebie na ten pąk na trzeciej gałązce, patrząc od przodu - jest taki wyraźnie mniejszy. Moje takie są. I czy to liściowy jest, czy jednak niewyrośnięty kwiatowy..?? (nie musisz usuwać fotki )

Skula, dziękować, dziękować
Karol99 22:13, 21 lut 2015

To jest niestety pąk liściowy
kachat 22:14, 21 lut 2015

A jednak Czyli kwiatów w tym roku nie będzie.... Chlip chlip