Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

Viola 20:31, 08 lis 2014

Zielona napisał(a)
A nie da się zostawić 5 szmaragdów? Bo teraz ja się zgubiłam. Spiralisy w inne miejsce, a linię szmaragdów zostawić?

Spiralisy rosną teraz co 60 cm, jak sadziliśmy na wiosnę wydawało się, że OK. Teraz widzę, że za gęsto, muszę poprzesadzać co 1 metr (tak mam z lewej strony , tam gdzie Hakuro na zdjęciu, i jest dobrze). Bardzo szybko rosną i w szerokość idą. Wyglądają jak choinki. Po za tym bardzo podobają mi się za brzozami, fajny klimacik tworzą taki leśny. A szmaragdy są średnio ładne, bardzo wysmukłe - nie zasłonią mi tego żółtego budynku . Będę myślała co z tym fantem zrobić
Zielona 20:33, 08 lis 2014

Wszyscy chyba tak mają... Tylko ja czasami wolę sama, bo jak mam prosić, potem czekać na rozpatrzenie prośby, potem akceptować terminy służbowe kolidujące ze sprawami domowymi, to... się wyrwę, a potem cierpię
Ewa777 21:52, 08 lis 2014

Violu, widzę, że u Ciebie ciągłe zmiany
Viola 22:04, 08 lis 2014

Ewa777 napisał(a)
Violu, widzę, że u Ciebie ciągłe zmiany

Ewuś, bo co nie posadzę, to mi się nie podoba.
Luki 22:23, 08 lis 2014

Ważne jest to, że zaczęłaś i działasz po kolei. Najpierw szkielet, później nasadzenia krzewów i innych, a na końcu smaczki. Po kolei i będzie dobrze. Największa cnota ogrodnika i zarazem najtrudniejsza to cierpliwość No ,a to że posadze i mi się nie podoba... ehh też tak mam co chwile i nawet zacząłem sobie pisać co pozmieniać wiosną, bo już zaczynałem się gubić
Viola 22:29, 08 lis 2014

Luki napisał(a)
Ważne jest to, że zaczęłaś i działasz po kolei. Najpierw szkielet, później nasadzenia krzewów i innych, a na końcu smaczki. Po kolei i będzie dobrze. Największa cnota ogrodnika i zarazem najtrudniejsza to cierpliwość No ,a to że posadze i mi się nie podoba... ehh też tak mam co chwile i nawet zacząłem sobie pisać co pozmieniać wiosną, bo już zaczynałem się gubić

Łukaszu, a ja Twoje rabaty mam w specjalnym folderze pt. Inspiracje Będę nieudolnie kopiować. Twoja rabata stozkowo-kulkowa to dzieło sztuki. Jak front będę robić, to już wiem skąd pomysł zaczerpnę pozdrawiam.
Iwk4 20:33, 09 lis 2014

Violu, teraz to ja się zgubiłam z tym przesadzaniem
Toszka mi pisała,że szmaragdy ładnie wyglądają, jak jest ich więcej, niż 5 sztuk w szpalerze. Ja wiosną ruszę z moim żywopłotem. M najpierw powiedział, że się nie zgadza, a potem, że sama nie dam rady. Do wiosny zmięknie całkiem, tylko usiebie pisać tego nie będę, bo jakby tam wpadł, to ze mnie będzie wiosną jajecznica, hi, hi.
A brzozę czemu chcesz przesadzić ?
Viola 23:34, 09 lis 2014

Iwonko, właśnie dlatego chcę wysadzić szmaragdy, bo jak spiralisy rozsunę, to nie będzie dla nich ,tzn. Dla szmaragdów miejsca. A mam miejsce gdzie wszystkie 10 razem bym posadziła. Jeszcze nie wiem, muszę to przemyśleć. A brzoza źle rośnie, tzn. Wogóle nie rośnie, obawiam się , że zaszkodził jej torf omyłkowo kupiony przez męża i dodany do dołka z powodu braku ziemi. Akurat coś sadziliśmy wcześniej tego dnia i na ostatnią brzozę zabrakło kompostu i ziemi ze sklepu.
Mathildis 14:14, 10 lis 2014

Świetne podsumowanie prac ostatniego 1,5 roku
Napracowałaś się
bdan 16:41, 10 lis 2014

Viola napisał(a)

Ewuś, bo co nie posadzę, to mi się nie podoba.

Skąd ja to znam.

Nie wiem, czy jutro platana nie będziemy trochę przesuwać.
A męża koniecznie ze sobą do prac ogrodowych zabieraj. Każda metoda dobra

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies