Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

JoannA 18:01, 10 lis 2014

Wiolu,
o zawilcach japońskich napisałam u siebie
pozdrawiam
Loosiuu 18:43, 10 lis 2014

Viola brzozy są mało wymagające i dają sobie radę w większości gleb. Dopiero je posadziłaś, więc nie spodziewaj się wielkich przyrostów. U większości gatunków normalny wzrost pojawia się w 3-cim roku po posadzeniu. Ja bym nie ruszał ich chyba.
Viola 20:47, 10 lis 2014

Mathildis napisał(a)
Świetne podsumowanie prac ostatniego 1,5 roku
Napracowałaś się

Witaj Aniu - sprostowanie : podsumowanie jednego roku, dokładnie 12 miesięcy
Viola 20:51, 10 lis 2014

Loosiuu napisał(a)
Viola brzozy są mało wymagające i dają sobie radę w większości gleb. Dopiero je posadziłaś, więc nie spodziewaj się wielkich przyrostów. U większości gatunków normalny wzrost pojawia się w 3-cim roku po posadzeniu. Ja bym nie ruszał ich chyba.

Filip, brzozy posadziłam kurcze chyba w czerwcu i dwie ruszyły z kopyta, a jedna taka mizerota, nie chciała ruszyć; ale wiesz to nawet nie o to chodzi. Ja jestem jakimś geniuszem projektowania i realizowania tychże projektów. Naprawdę bo zaplanowałam posadzić dwie brzozy od strony tuj, a jedną z przodu, żeby w przyszłości wciągnąć te drzewka w rabatę - taki brzuszek zrobić. A posadziłam je dokładnie odwrotnie, tzn. dwie brzozy z przodu, a jedną z tyłu No przecież na posła bym się nadawała
Viola 20:52, 10 lis 2014

JoannA napisał(a)
Wiolu,
o zawilcach japońskich napisałam u siebie
pozdrawiam

Lecę czytać, bo mam dla nich miejsce
Viola 21:01, 10 lis 2014

bdan napisał(a)

Skąd ja to znam.

Nie wiem, czy jutro platana nie będziemy trochę przesuwać.
A męża koniecznie ze sobą do prac ogrodowych zabieraj. Każda metoda dobra

Mówisz każda metoda dobra? Ja dzisiaj wypróbowałam taki schemat:
-Kochanie, tę brzózkę po lewej musimy przesadzić.
- Daj spokój, mało mamy roboty? Odpuść sobie.
- Ale biedna nie rośnie. Pamiętasz w sklepie Cię oszukali - nie taką ziemię sprzedali jak Cię prosiłam.
- No tak.
- Po drugie to ja idiotka kompletna jestem bo inaczej rozplanowałam, a inaczej posadziłam.Jak mogłam do tego dopuścić?
- W końcu Ci pomagałem, też mogłem pomyśleć.
- No i po trzecie zupełnie, ale to absolutnie nie mogę zaakceptować tego, że się zgodziłam posadzić je w takim równobocznym trójkącie.
- No chyba nie mówisz poważnie. Zgadzam się przesadzić, ale musi być w równej odległości od tych pozostałych.
- OK. Ty w zasadzie masz lepsze oko ode mnie.

No i tak mojego kochanego przekonałam
Viola 21:59, 10 lis 2014

Dziś miejsce z brzozami wygląda tak:

Tę brzózkę z lewej chcę przesadzić na prawo w kierunku żółtej pęcherznicy, czyli dwie brzózki z tyłu, a jedna z przodu, będzie mi łatwiej wciągnąć je do rabaty z tujami, albo zorganizować oddzielna rabatę brzozową
Loosiuu 22:23, 10 lis 2014

Hahahaha uśmiałem się
Nie zdziw się, bo mogą mieć spore korzenie Przesadzasz teraz czy na wiosnę?
Iwk4 22:25, 10 lis 2014

Violu, nie tnij już bukszpanów,bo na to zapóźno. Wiosną przytniesz i szybko się ukorzenią. Chyba, że u sąsiada będziesz cięła, tego, co go nie lubisz, to rozumiem
Iwk4 22:29, 10 lis 2014

Viola napisał(a)

Mówisz każda metoda dobra? Ja dzisiaj wypróbowałam taki schemat:
-Kochanie, tę brzózkę po lewej musimy przesadzić.
- Daj spokój, mało mamy roboty? Odpuść sobie.
- Ale biedna nie rośnie. Pamiętasz w sklepie Cię oszukali - nie taką ziemię sprzedali jak Cię prosiłam.
- No tak.
- Po drugie to ja idiotka kompletna jestem bo inaczej rozplanowałam, a inaczej posadziłam.Jak mogłam do tego dopuścić?
- W końcu Ci pomagałem, też mogłem pomyśleć.
- No i po trzecie zupełnie, ale to absolutnie nie mogę zaakceptować tego, że się zgodziłam posadzić je w takim równobocznym trójkącie.
- No chyba nie mówisz poważnie. Zgadzam się przesadzić, ale musi być w równej odległości od tych pozostałych.
- OK. Ty w zasadzie masz lepsze oko ode mnie.

No i tak mojego kochanego przekonałam

Fajnie
Twój chociaż o ślimaczkach Danusiowych powiedział, że go na dzieła sztuki nie stać, a mój M, że złomu w ogrodzie nie potrzebuje No cóż, ja trafiłam na zły moment, bo obsługą pieca się zajmuje i instrukcję teraz czyta.