Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

laurowisnia 09:47, 10 wrz 2014

Dużo spraw w życiu odciąga nas od ogródków, ale my ciągle przemy do przodu, raz wolniej raz szybciej, rozkopywanie to dodatkowo najcięższe prace, ja już to mam za sobą, chociaż czasem myślę o jakimś przerzuceniu ziemi z jednego miejsca w drugie, działaj, pokaż gdzie przesadzisz ciski, czy na granicę działki, czy jako zasłonę jej części.
Viola 21:08, 10 wrz 2014

asiach napisał(a)
Witaj Violu! po krótkiej przerwie.
Astry obłędne przypominają mi ogród moich rodziców - bardzo miłe i ciepłe wspomninie dzieciństwa
Dziekuję i pozdrawiam

Witaj Asiu, astry piękne, sama sobie zazdroszczę, że takie ładne
Viola 21:14, 10 wrz 2014

Aniulka napisał(a)
Viola trzymam kciuki za akcję ogrodową Jak to napisała Ela..ogrodnik zawsze ma coś do roboty i nie odpoczywa.U nas trawniki nie za bardzo,trzeba by było pomyśleć o założeniu chyba nowych ale na dzień dzisiejszy mam dosyć rozkopywania ogródka..

Miłego dnia

U mnie tej jesieni szykuje się jeszcze kopanie kanalizacji, więc niestety będzie się działo Wstrzymuje mnie to trochę z pracami ogrodowymi bo nie wiem dokładnie jak pójdzie ta rura i nie bardzo mogę tu coś sadzić. No i trawnik ucierpi Pozdrówka
Viola 21:21, 10 wrz 2014

bdan napisał(a)
Viola napisz na priv gdzie kupowałaś tę mączkę bazaltową

Napisałam Danusiu
Viola 21:26, 10 wrz 2014

laurowisnia napisał(a)
Dużo spraw w życiu odciąga nas od ogródków, ale my ciągle przemy do przodu, raz wolniej raz szybciej, rozkopywanie to dodatkowo najcięższe prace, ja już to mam za sobą, chociaż czasem myślę o jakimś przerzuceniu ziemi z jednego miejsca w drugie, działaj, pokaż gdzie przesadzisz ciski, czy na granicę działki, czy jako zasłonę jej części.

Agatko, może jutro pstryknę fotki bo dnia mi za mało. Część chcę posadzić przed kompostownikiem (jako ekran), ale M. mówi, że tu też mokro więc nie wiem jeszcze, a drugą część w zdecydowanie suche miejsce - w narożniku z przodu domu. Przód na razie u nas pusty bo cały czas czekamy na kanalizację, ale narożnik mogłabym obsadzić tak w kształcie litery L (o równych bokach). Na zdjęciu będzie to lepiej zrozumiałe. Pozdrawiam
Viola 21:28, 10 wrz 2014

Tusiala napisał(a)
Violu śliczne asterki masz
A gleba... no cóż. Każdy się z jakąś boryka. Już kiedyś Elce pisałam, że mogłybyśmy się wymienić: ja dałabym je piachu a ona mi glinę Ech... i tak źle i tak nie dobrze. Ale i Ty sobie z tym poradzisz. Tyszka dobrze radzi

Marto, oczywiście niczym się nie załamuję, zgodnie z zasadą "cały czas do przodu" Ale po cichu marzę już o jesienno-zimowym odpoczynku. Umęczyłam się w tym sezonie chociaż może wielkich zmian u mnie nie widać
Toszka 21:33, 10 wrz 2014

Violu, tylko uprzedzam, że cisy to w przyszłym roku odchorują - zrzucą dużą część igieł, ale od sierpnia będą wyglądać co raz lepiej.
Viola 09:39, 11 wrz 2014

Toszka napisał(a)
Violu, tylko uprzedzam, że cisy to w przyszłym roku odchorują - zrzucą dużą część igieł, ale od sierpnia będą wyglądać co raz lepiej.

O matko
Toszka 10:26, 11 wrz 2014

Zrobię zdjęcia moim jak teraz wyglądają, a jak wyglądały czerwiec-lipiec (sadzone były koniec listopada/początek grudnia, a potem jeszcze przesadzane...) to już gdzieś wrzucałam... ale jeśli psychicznie chcesz się przygotować na to, to wrzucę "przed" i "po", ale wieczorkiem... chcesz?

Pamiętaj stare ogrodnicze przysłowie - MUSI BYĆ GORZEJ, BY BYŁO TYLKO LEPIEJ
i tym się kieruj
Viola 10:30, 11 wrz 2014

Toszko, koniecznie wrzuć, będę miała nadzieję, że jednak ruszą