Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

ryska 21:12, 17 wrz 2014

Cześć Violu
Pięknie te Twoje astry panoszą się na rabatach
Pan pająk też zapozował jakby był właścicelem nie tylko swojej pajęczyny ale i całego ogrodu.
Kibicuję Ci w pracach, które sobie wyznaczyłaś. Pozdrawiam
Viola 21:12, 17 wrz 2014

Loosiuu napisał(a)

Tych to u mnie w tym roku wysyp! Oblepiły każdy zakamarek Ale mszyce znikły!

Faktycznie, też zauważyłam - nie ma mszyc Mam tych ogramniastych pająków cały ogród, nawet pod parapetem na zewnątrz siedzą. Chciałam je tłuc, ale się brzydziłam. A one takie pożyteczne
Viola 21:15, 17 wrz 2014

ryska napisał(a)
Cześć Violu
Pięknie te Twoje astry panoszą się na rabatach
Pan pająk też zapozował jakby był właścicelem nie tylko swojej pajęczyny ale i całego ogrodu.
Kibicuję Ci w pracach, które sobie wyznaczyłaś. Pozdrawiam

Renatko, miło Cię gościć Motylki na astrach też piękne, ale one jak siadają to szybciutko składają skrzydełka i trudno ładną fotkę strzelić. Albo ja po prostu nie umiem A pająk nawet nie był zestresowany, masz rację - Pan ogrodu
Kamajla 21:20, 17 wrz 2014

też jestem ciekawa co Toszka odpowie z kurzym obornikiem...

Violu, a nie masz takiego reflektora z czasów budowy?

ja wykorzystałam ostatnio przy sadzeniu wrzosów (poustawiałam jak jeszcze widno było, ale w czasie sadzenia słonko się schowało) i przy wyrywaniu chwastów

Toszka 21:24, 17 wrz 2014

Kurzy, jesli przekompostowany to do ziemi, jesli nie, to do kompostownika...
Szukaj w okolicy szkółki jeździeckiej...
Suszony, granulowany dobry jako nawóz, ale naturalny wzbogaca glebę i poprawia strukturę... W ogrodniczych mozna kupić bydlęcy...
Kurcze, gdzie ty mieszkasz, że obornika dostać nie można
Viola 21:24, 17 wrz 2014

Kamajla napisał(a)
też jestem ciekawa co Toszka odpowie z kurzym obornikiem...

Violu, a nie masz takiego reflektora z czasów budowy?

ja wykorzystałam ostatnio przy sadzeniu wrzosów (poustawiałam jak jeszcze widno było, ale w czasie sadzenia słonko się schowało) i przy wyrywaniu chwastów

Ha, ha ale się uśmiałam. Dzisiaj już sąsiadka przechodząc o zmroku mało się w głowę nie pukała, to wyobrażam sobie co by pomyśleła jakbym przy reflektorku kopała.... Ale pomysł przedni, powiem M.- niech mi kupi w prezencie imieninowym taki przenośny na statywie
Viola 21:27, 17 wrz 2014

Toszka napisał(a)
Kurzy, jesli przekompostowany to do ziemi, jesli nie, to do kompostownika...
Szukaj w okolicy szkółki jeździeckiej...
Suszony, granulowany dobry jako nawóz, ale naturalny wzbogaca glebę i poprawia strukturę... W ogrodniczych mozna kupić bydlęcy...
Kurcze, gdzie ty mieszkasz, że obornika dostać nie można

O, konie mam w pobliżu (ja szukałam krowiego), to będzie i obornik A co z nim zrobić jak przyniosę? Wiem, że głupie pytanie, ale jeszcze z końskim g. nie miałam do czynienia. Ja z miasta jestem , tzn. byłam
Viola 21:29, 17 wrz 2014

A ile tego kurzego wlać do kompostownika? To może na przyszły rok na wiosnę bym miała, wiaderko?
Toszka 21:52, 17 wrz 2014

Wlać? Gnojówka?
Leeeeej...
Koński moim zdaniem od krowiego lepszy... ale "lepsiejszy ten ze słomianą ściółką, nieco gorszy ten z trocinami...
Przekompostowany wyglada jak... torf i ten w ziemię
Jesli świeży, z widoczną słomą to do kompostownika...

Patrząc na fotkę fiołka to widać i czuc że z miasta... nie bój, ja udokumentowane kilka pokoleń też, dlatego pamiętam jak wiejskie życie trudne do nauki
Viola 22:01, 17 wrz 2014

To na pewno będę miała nieprzekompostowany. Kury mam po sąsiedzku, a konie trochę dalej. Przyciągnę parę wiaderek tego i owego i siup do kompostu ! I do wiosny mam czekać ? Ale ja muszę teraz dać te rarytasy do ziemi - to co mam zrobić? O matko jak idiotka pytam, ale nie wiem. Tłumacz dalej. Już zaraz idę spać to dam Ci spokój