Jako że od niepamiętnych czasów mam okazje nieco w domu poleniuchować, toteż mając na uwadze niektóre użytkowniczki forum zainteresowane losem ogródka, postanowiłem pstryknąć kilka zdjęć.
przy wejściu na ścieżce cegły wyparły kamyczki wtopione w beton (cegły z odzysku zaczęły kruszyć się w procencie w dość znaczący sposób wpływającym na wrażenia estetyczne). Jak zwykle bezkosztowo z materiałów dostępnych w obrębie podwórka powstało drugie wcielenie ścieżki. W mniej suche dni kamyki nie zlewają się z płytami bo są powybierane tylko czerwone

proszę nie pytać ile trwało wybieranie tylko czerwonych okazów
pod gruszą zawitały konwalie (na razie nie kwitną bo przesadzone były pod koniec kwietnia) i niezapominajki. oraz liczne cebulowe (narcyzy, szafirki i inne) Plan jest taki żeby niezapominajki się tam rozsiały i dopiero po kwitnieniu przejeżdżać tamtędy kosiarką a cebulowe do tej pory skończą wegetacje (na fotce już skoszone). Dodam jeszcze ilka gatunków i będzie wiosenna łączka pod drzewkiem bo i tak nic tam innego się nie trzyma
Na kratownicach pną się od zeszłego roku wiciokrzewy (z czasem coś dodam ale narazie cała kratownica dla nich) przyrost w tamtym roku myślę że 3 m miał