Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 15:22, 12 kwi 2017

Kacha123 napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie, a na widok kolekcji ciemierników dostałam palpitacji
No cudowne są! I jak ich masz tyle, to Cię podpytam, czy wszystkie masz w cienistych zakątkach, czy dają redę też na słońcu? Cień to u mnie towar deficytowy

Kasiu właściwie to te ciemierniki rosną u mni w tej chwili prawie na słońcu. Jak się teraz zastanawiam to one nie są niczym osłonięte od słońca. Później w lecie już bedzie inaczej bo częściowo może padać na nie cień od lipy. I są posadzone pod Anabelkami więc gdy anabelki są duże to je zasłaniają prawie całkowicie. Ale teraz niczym nie są osłonięte od południa. Ale nie mam już tam miejsca na kolejne jeszcze nie posadzone i muszę też im wyszukać lokum.
Dorota123 20:54, 12 kwi 2017

Gocha napisał(a)

Dorotko energii to nie mamy zbyt dużo ale na pewno więcej niż zimą. Trochę się tego boję że zaczynamy robić kolejne rabaty a kto to w przyszłości bedzie pielęgnował jak sił coraz mniej. Ale mam nadzieję że jakoś powolutku ale do przodu i jakoś to będzie. Buziaki
U mnie też mniej tej energii, jeszcze nie skończyłam ogarnąć całego ogródka, a już trzeba się cofnąć do tej niby wypielonej rabatki. Ręce czasem opadają.
Ewa777 21:34, 12 kwi 2017

Gosiu, a Ty kupujesz lilaki jako krzewy, czy na pniu?
Kasik 08:46, 13 kwi 2017

No widzisz Małgosiu jak się ma dużo miejsca to i dużo by się rabat chciało. Ale to wiąże się z pilnowaniem wszystkiego. Ja pomimo, że tych rabat nie mam aż tak wiele, to sama nie daje rady, Zawsze mam coś za plecami do zrobienia. I to mnie wnerwia.
Lepiej mieć mniej i się cieszyć niż ciągle sobie wyrzucać , ze nie daje rady, Ale to są moje odczucia.

Postanowiłam nie robić kolejnych rabat - pomimo ze aż się prosi niektóre pokorygować.
Gocha 12:23, 13 kwi 2017

Dorota123 napisał(a)
U mnie też mniej tej energii, jeszcze nie skończyłam ogarnąć całego ogródka, a już trzeba się cofnąć do tej niby wypielonej rabatki. Ręce czasem opadają.

Dorotko ja jeszcze nawet pierwszy raz nie oplewiłam. Jeszcze nie wszystko mam przycięte. A teraz taka pogoda beznadziejna no i święta więc trochę dni do pracy odpada
Gocha 12:25, 13 kwi 2017

Ewa777 napisał(a)
Gosiu, a Ty kupujesz lilaki jako krzewy, czy na pniu?

Ewa one są raczej takie na pniu ale chyba nie szczepione a po prostu tak wyprowadzone. Jedne są niższe drugie wyższe. Ale takie mi bardziej odpowiadają niż takie krzewiaste>
Gocha 12:29, 13 kwi 2017

Kasik napisał(a)
No widzisz Małgosiu jak się ma dużo miejsca to i dużo by się rabat chciało. Ale to wiąże się z pilnowaniem wszystkiego. Ja pomimo, że tych rabat nie mam aż tak wiele, to sama nie daje rady, Zawsze mam coś za plecami do zrobienia. I to mnie wnerwia.
Lepiej mieć mniej i się cieszyć niż ciągle sobie wyrzucać , ze nie daje rady, Ale to są moje odczucia.

Postanowiłam nie robić kolejnych rabat - pomimo ze aż się prosi niektóre pokorygować.

Kasiu ja niestety też tak mam że nigdy nie mam zrobione wszystko, zawsze muszę gonić z robotą. Zazdroszczę dziewczynom które piszą że już wszystko mają zrobione w ogrodzie i w domu i teraz mają czas na odpoczynek. Mnie przez to że duży ogród i dużo rabat wciąż pracy przybywa . Ale jakoś na razie nie umiem powiedzieć stop. Ale chyba powoli dojrzewam.Buziaczki Kasiu
Gocha 07:55, 17 kwi 2017

Niestety nie za wesoły ten Śmingus Dyngus. Udało mi się przykryć ale czy skutecznie to nie wiem - ciemierniki, klon palmowy, Amanogawy, Kanzana. Ale całkiem zapomniałam o liliach. Tulipany to chyba wstaną

Gocha 08:03, 17 kwi 2017

Gocha 08:14, 17 kwi 2017