Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 09:52, 12 kwi 2017

AgataP napisał(a)

Gosia ja zachorowałam na jabłoń Adirondack i usilnie kombinuję gdzie wcisnąć ja i magnolię Kobus bo też jest na mojej liście życzeń....

Zazdroszczę że wiesz i masz gdzie sadzić...

Agatko nie znam tej jabłonki ale jest bardzo ładna. Kupiłam sobie właśnie 3 magnolie- na razie małe patyczki ale trzeba im znaleźć całkiem sporo miejsca. Kupiłam też 5 szt. świdośliwy- tę wiem gdzie posadzić ale tam jeszcze nie przygotowana ziemia do sadzenia. I mam patyczek Amanogawa Burgundy, lilak Palibin nowy jeszcze malusieńki, i kolejny lilat taki zwyklejszy i wisienkę malutką ozdobną.
Agatko ja mam sporo miejsca w ogrodzie ale trzeba jakieś sensowne miejsca znaleźć dla tych nowych nabytków a z tym już trudniej. U Ciebie chyba też dużo miejsca a masz chyba ten sam problem.
Agatko nie masz czego zazdrościć bo ja mam przygotowane miejsce może na 3 drzewka czy krzewy a zakupiłam sporo więcej.
Gocha 09:57, 12 kwi 2017

Kindzia napisał(a)
Gosia może wiesz która ozdobna jabłonka rośnie kolumnowa, nie wysoka i jest pięknościowa? Myślę może na tą moją powiększoną by się jakaś zmieściła...

Kasiu ja nie bardzo znam się na jabłonkach rajskich bo pierwsze kupiłam dopiero w tamtym roku. Jak zaczną kwitnąć to pojadę do tej szkólki gdzie mają super wybór , tam gdzie kupowałam Amanogawę i tam się popytam to może mi doradzą jabłonkę dla Ciebie taką kolumnową. Wydaje mi się że ta moja Ballerina rośnie w górę a nie na boki ale będę ją obserwować. Bo np. Ola na pewno szybko się rozrasta w spory okaz i mimo że piękna to nie dla Ciebie.
Gocha 10:03, 12 kwi 2017

Ewa777 napisał(a)
Gosiu, ślicznoości same u Ciebie Te ciemierniki są urocze Czekam na Twoje bzy
Widzę, że prace nad górką ruszyły To fajnie - będziesz mała śliczną rabatę przed tarasem Kuliki tniesz fachowo, ja swoich jeszcze nie ruszyłam.
Kretów i innych zwierzątek współczuję - to okropna walka. Trochę podobna do walki z opuchlakami, choć to inne gabaryty.

Ewuś bzy chyba jeszcze sobie dokupię jakieś- taką mam ochotę. Kupiłam sobie dwa dni temu jeden w szkólce u znajomych taki fioletowy z jasną obwódką. A ten mój Primrose żółty to w tym roku nie ma pąków kwiatowych- nie wiem dlaczego - w tamtym roku jak kupiłam to kwitł pięknie. Za to Krasawica Moskwy będzie kwitła - a ona jest piękna i cudnie pachnie.
Co do tej górki to sporo z nia pracy i wcale nie wiem czy dobrze robię że kolejną i to wielgachną rabatę tworzę - bo przecież kto to później obrobi. Ale mam nadzieję że jak to bedzie taka trawiasta rabata to może będziej bardziej bezobsługowa.
Z kretami niestety nie dajemy sobie rady i z nornicami podobnie. Buziaki
kasja83 10:24, 12 kwi 2017

Gocha napisał(a)
Wklejam u siebie do zapamiętania- przygotowała Polinka - rady Mazana

Mądrości w pigułce...też sobie skopiuję
Kasya 10:30, 12 kwi 2017

i jeszcze skradne przepisy do siebie
Kindzia 11:27, 12 kwi 2017

Dobra, poczekam na cynk od Ciebie o jabłonce.

Ja podkładam przy cięciu buksów, muszę sama sprzątać Znaczy się, że muszę strategię zmienić
anabuko1 13:24, 12 kwi 2017

Gocha napisał(a)

Dorotko energii to nie mamy zbyt dużo ale na pewno więcej niż zimą. Trochę się tego boję że zaczynamy robić kolejne rabaty a kto to w przyszłości bedzie pielęgnował jak sił coraz mniej. Ale mam nadzieję że jakoś powolutku ale do przodu i jakoś to będzie. Buziaki

Wiesz Gosiu ja czasami podobnie myślę. Rabat narobilam jak glupia. Człowiek zaczyna chorować. A jeszcze dwie działki dokupujemy .bexporsrednio za naszą
Czyli powiększamy. Ale czy damy radę to obrobic.
Gocha 14:23, 12 kwi 2017

Kindzia napisał(a)
Dobra, poczekam na cynk od Ciebie o jabłonce.

Ja podkładam przy cięciu buksów, muszę sama sprzątać Znaczy się, że muszę strategię zmienić

Kasiu przed świętami to tam się nie wyrobię i jeszcze nie kwitną jabłonki. Po świętach się wybiorę i specjalnie dla Ciebie popytam to może coś konkretnego mi zaproponują. Może wtedy i ja się na taką skuszę bo zawsze jak mniej miejsca zajmuje to lepiej.
M. jest bardzo pomocny to jak poproszę to zbiera a może boi się żebym mu nie kazała przycinać to już woli to posprzątać po mnie.Mnie i tak przy schylaniu się do przycięcia kręgosłup odpada a co by było jakbym jeszcze to musiała pozbierać. I czasu bym straciła a lepiej w tym czasie przycinać kolejne. I tak jeszcze sporo mi zostało
Gocha 14:28, 12 kwi 2017

anabuko1 napisał(a)

Wiesz Gosiu ja czasami podobnie myślę. Rabat narobilam jak glupia. Człowiek zaczyna chorować. A jeszcze dwie działki dokupujemy .bexporsrednio za naszą
Czyli powiększamy. Ale czy damy radę to obrobic.

Aniu to jak dużą powierzchnię będziesz miała po dokupieniu ? Jeszcze niedawno wydawało mi się że co to dla mnie taki areał i co raz to nowe rabaty. Teraz już inaczej na to patrzę ale jeszcze niestety gupio robię że daję sobie do obróbki kolejne miejsca. Ale jak mnie jakiś kawałek drażni to muszę go zmienić szczególnie jak jest przy samym wjeździe . Tak właśnie było z tym kawałkiem trawniki który teraz zlikwidowaliśmy- ciągle tam krety i nornice ryły a Sara zrobiła z niego toaletę i był koszmar. Mam nadzieję że jak posadzę tam roślinki to będzie dużo ładniej.
Kacha123 14:34, 12 kwi 2017

Piękna wiosna u Ciebie, a na widok kolekcji ciemierników dostałam palpitacji
No cudowne są! I jak ich masz tyle, to Cię podpytam, czy wszystkie masz w cienistych zakątkach, czy dają redę też na słońcu? Cień to u mnie towar deficytowy