Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 22:47, 21 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ela miałam nie napisać już do cię, bom obrażona straszliwie No ale jak bym nie napisała to byś nie wiedziała ,więc piszę Byłas 5 km od mojego domu i nie zajrzałaś? Takaś koleżanka?

Gosiu.. No ja Ciem proszem... Byłam blisko , to prawda, ale doczytałam na stronach ,że szkółki maja otwarte do 16:00 itak się zasiedzieliśmy u Kubiczka ,że już trza było wracać.. Poza tym coś mi dzwoniło ,że do Agani sie wybierasz.. Pomerdałam coś ???

Nie gniewaj się.. Jeszcze to nadrobimy .. A i tak zwalać się na głowę bez zapowiedzi to tak brzytttko

Ściskam
Ozz 22:56, 21 lip 2014

Lampa - obłędna! Będę szukać i może se sprawię - i bez obrażania się, że zgapiana Dzięki!
JulkAd 23:06, 21 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Na szybciora tylko lampę wrzucę..jakiegoś majątku nie kosztowały , kupowałam w Lerła . Buziole

Ps. Lampy massive manchattan..są różnej wysokości.. Przód metal , boki biały plastik , przez Noego prześwituje światło cudnie rozproszone....

Fajna ta poświata, po bokach tej lampy, podoba się mnie
gierczusia 09:36, 22 lip 2014

Witajcie jak człek ma wakacje , to nawet dzień zaczyna mu się troszkę później

Krótki raport z placu boju , czyli rabaty Klonowej

Gabrysia_ 09:46, 22 lip 2014

Uuu,na placu boju widzę już Danici,będzie pani zadowolona ...,ja mam ich dużo w ogrodzie i początkowo chciałam na kule bukszpanowe wymieniać,a kto to później będzie ciachał?...mam kilka buksikowych i ledwo wyrabiam.
Klony bardzo lubię
gierczusia 12:28, 22 lip 2014

Syla napisał(a)
dobre miejsce znalazłaś dla klonika...co to za odmiana ??

Sylwio .. To crimson sentry.. Z natury rośnie kolumnowo ,a ten mój jest szczepiony i tylko od góry go ciacachac i ma być git .. Niezbyt wielka kuleczka
JulkAd 12:37, 22 lip 2014

gierczusia napisał(a)
Witajcie jak człek ma wakacje , to nawet dzień zaczyna mu się troszkę później

Krótki raport z placu boju , czyli rabaty Klonowej

Klon ok, Danici ok, a ta trawa pod klonem?....co to? czy to Red Baron?....wrzuć jeszcze raz plan co tam chcesz wsadzić?....bo trawy pamiętam, ale chyba cosik jeszcze tam miałaś?....no ja rozumiem, że rabata nieskończona, ale mi wizualizacja "poczebna"
JulkAd 12:40, 22 lip 2014

A wracając do wizyty u Ciebie (oczywiście nieprędko to będzie, ale....) to koniecznie kcem o zmroku to oświetlenie zobaczyć, bo nadal wzroku nie mogiem oderwać
gierczusia 12:58, 22 lip 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Uuu,na placu boju widzę już Danici,będzie pani zadowolona ...,ja mam ich dużo w ogrodzie i początkowo chciałam na kule bukszpanowe wymieniać,a kto to później będzie ciachał?...mam kilka buksikowych i ledwo wyrabiam.
Klony bardzo lubię

Kupiłam w końcu te Danici , bo one idealnie kolorystycznie do kiścienia pasowały..i stwierdziłam..raz kozie śmierć .. Póki co prezentują się przeslicznie

Klon naprawdę jest fajny.. Tyle czasu się biłam z myślami ,a teraz widzę ,że zupełnie niepotrzebnie

Buziaki
anna_g 13:07, 22 lip 2014

gierczusia napisał(a)
Jedyne co było czynne to ogrody i szkółka u Kubiczka .pospacerowalismy trochę po starym klimatycznym ogrodzie..szumiała woda , było bosko biorac pod uwagę ten piekielny upał

Łan liliowców powalił mnie na kolana

Miłośnicy wiązów camperdownii też mieli tam ucztę dla ducha

Noo i kffiatuchy

W zeszłym roku jak jesienią byłam u Kubiczka to robili "remont" - rabaty z liliowcami były w miarę świeże i to wielkie oko wodne dopiero co wykopali... widzę, że teraz jest to już porobione i pewnie jeszcze wiele innych rzeczy bo w zeszłym roku nie wyglądało tam za dobrze, chociaz ogólnie ten ich ogród jest klimatyczny i mnie się podobał. Ale widać było że przerabiany.Ładne te foty.