Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 17:51, 26 sie 2014

BusyBee napisał(a)

No jakoś radzę sobie przecież, a że zazdrozczę ogrodowych iwentów to inna sprawa Bo to by człowiek na nowości popatrzył i horyzonty poszerzył...

Szczęście, że internet wymyślili, bo bym się na jałowcach zatrzymała...

... Masz rację Kasiu .. Co my byśmy bez tego internetu zrobili , to ja nie wiem ... A takie imprezy noo fajne są .. Najbardziej chyba lubię kiedy kwitną azalie i różaneczniki w Pisarzowicach..te bajkowe kolory...... Myślę , że to taka trochę namiastka ogrodu Bogdzi ... Teraz się Wrocławianki szykują na zjazd w Wojsławicach chyba..ale chyba pod koniec września...szkoda ,że to tak daleko...
Buziole
gierczusia 17:52, 26 sie 2014

nicol21 napisał(a)
Macham wieczorową porą

Ewelinko .. Odmachuję po południu ale mam rułę ... Jak ja dawno u Ciebie nie byłam ..musze się poprawić , wybacz

Buziaki
gierczusia 17:55, 26 sie 2014

Luki napisał(a)
No, a ja musze znowu do bylinowego jechać, ale już mi głupio się tam pokazywać bo moja częstotliwośc wizyt przekroczyła chyba granice przyzwoitości
Nad tymi Gliwicami to sobie pomyśle.

Myślę .że granice przyzwoitości w tym przypadku są baaardzo elastyczne .. Zazdroszzcę Ci ze masz tak blisko .. U nas jest tego sporo , ale jeśli chodzi o duży wybór bylin to skromniutko

Ustalmy jakiś termin najpgólniej proponowany w tych Gliwicach.. Może się uda spotkać chociaż paru osobom a i tak będzie milej spacerować w towarzystwie uroczych Ogrodomaniaków
Urszulla 18:53, 26 sie 2014

czytam że się szykuje spotkanko. to zakupy będą i fajne wymiany
gierczusia 18:56, 26 sie 2014

Urszulla napisał(a)
czytam że się szykuje spotkanko. to zakupy będą i fajne wymiany

... Tylko trzeba by było dzień ustalić...bo to jest od piątku do niedzieli...jaki dzień i jaka godzina ???... Może sobota koło południa ??

Jakieś inne propozycje ??
gierczusia 19:06, 26 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Krwawnik wyguglałam, że żółty, a pomarańcz i rdza później się robi...ale, że wysoki nie pisali...nachyłki jak gratis to "darowanemu koniowi......itd.", a nóż widelec siem wysieją?i pocieszysz oko w przyszłym sezonie?...tylko nie piel za szybko, albo pozbieraj nasiona

Ja tęsknię tyż, ale niedoczas ostatnio mam...od sąsiadów od soboty wyjść nie możemy...za kota dziękują....tzn już w sobotę wyszliśmy, ale wczoraj u nas dziękowali...a że ostanie dni wakacji (nasze i sąsiadki, a sąsiada urlop) to należało skorzystać...

Moc buziolków

Z tą wysokością krwawnika to różnie piszą ...ale on jest u mnie za danicami ( to znaczy sie będzie ).. I nie może zbyt wysoko taki patykol wystawać..... Beatka ma male krwawniki , musze na spokojnie się zastanowić i se u Niej wylukać ..
Liczę też ,że nachyłek sie wysieje , ale jak nie...to nie ma większego problemy .. Ja do pielenia leniwa , to może zdąży wzejść

Uśmiałam się zdrowo jak mi o podziękowaniach sąsiadów napisałaś .. Gdyby nie ten koniec wakacji to by sie trzeba było za esparalem oglądać ... Albo już by my Cię na Ogrodo fffcale nie oglądali

U nas paskudnie zimno , jakby był środek jesieni a nie koniec wakacji..w sumie to nawet lepiej bo do roboty pójdzie sie bez wielkiej niechęci .. Ależ Wam fajnie ,że Wy tak razem.. U mnie muszę żebrać ,żeby eMuś wyzebrał u szefa urlop w pracy..a te 2 tyg przy moich całych wakacjach... Eee...kucha..lepiej nie gadać

Ściskam mocno

Ps. A co to za kot ??... O jakiś nadnaturalnych zdolnościach ??
gierczusia 19:07, 26 sie 2014

lojalna_ napisał(a)
Gliwicka impreza super dzieki za informacje ja zapewne wyciagnę moja rodzinke

Jolu .. Może uda nam się jakoś zorganizować..zaproponowałam sobotnie południe...czekam na odzew
gierczusia 19:14, 26 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)
Zaliczylam pięć podejść do wątku. . I chyba każdy bez komentarza. Bo chciałam wiecej napisać. Krwawniki to inwazyjne byliny. Rosna jak głupie. Trytomy z inspiracja chyba u ciebie widzialam... trytoma ma wielkie lisciory, kwitnie krótko. ..tylko do duzego ogrodu. Krwawnika nadmiar wypielisz a trytome nie. Jak nie bylo to u ciebie to sorki ale sie czasami gubie co i u kogo czytalam bo robie to z doskoku.

Anek .. Tobie medal za to że wszytsko ogarniasz .. Trafiłaś bez pudła .. Już tłumaczę

Nie miałam bladego pojęcia ,że trytoma to taki słoń..widziałam ją u nas w takim miejscu i była wilkości..hmmmm..średnica rozety liści jakieś 20 cm..myślałam ,że ona raczej z mniejszych...potam dopiero doczytałam...więc ona odpada..krwawniki..hmmm..te ich baldachimy mi się bardzo podobają i to ,że długo kwitną..kolorystycznie by mi grało..wiesz..ceglasta jeżówka i jarzmianki do tego coś pomarańczowego....ale póki co..Krwawanik jest za wielki...nie będe się juz teraz spinac, bedzie cała zima na zastanowienie

Wielkie dzięki za pomoc i ważne info .. Buziaki ..

Ps. Mało mnie tu Ciebie mam nadzieje ,że zimą jeszcze nie raz sie pośmiejemy
gierczusia 19:17, 26 sie 2014

Kindzia napisał(a)
Nie mam kominka w Zabrzu, ale gdyby miała...to wiesz W robocie klimatyzacją się grzeje...dalej zimno

Bele do czwartku

Pozdrówka

Kurde Kasiek .. W tym roku my grzało chyba jeszcze w kwietniu i teraz zaś ??

Już się bojam co u mnie w robocie bedzie , bo ja pod dachem..latem ukrop a zimą piździawa

A czamuż to " bele do czwartku "?? a z piątkiem co ?? Wagaryyyyy ??

Ściskam mocno
gierczusia 20:38, 26 sie 2014

Teraz mi się przypomniało ,że ostatnio zrobiłam sesję zdjęciową swojego lustra .. I chyba tego nie wkleiłam....

Tak wiec teraz , na przekór tej całej paskudnej pogodzie .. Lustro w mikro ogrodzie w różnych ujęciach