... Masz rację Kasiu .. Co my byśmy bez tego internetu zrobili , to ja nie wiem ... A takie imprezy noo fajne są .. Najbardziej chyba lubię kiedy kwitną azalie i różaneczniki w Pisarzowicach..te bajkowe kolory...... Myślę , że to taka trochę namiastka ogrodu Bogdzi ... Teraz się Wrocławianki szykują na zjazd w Wojsławicach chyba..ale chyba pod koniec września...szkoda ,że to tak daleko...
Buziole
Myślę .że granice przyzwoitości w tym przypadku są baaardzo elastyczne .. Zazdroszzcę Ci ze masz tak blisko .. U nas jest tego sporo , ale jeśli chodzi o duży wybór bylin to skromniutko
Ustalmy jakiś termin najpgólniej proponowany w tych Gliwicach.. Może się uda spotkać chociaż paru osobom a i tak będzie milej spacerować w towarzystwie uroczych Ogrodomaniaków
Z tą wysokością krwawnika to różnie piszą ...ale on jest u mnie za danicami ( to znaczy sie będzie ).. I nie może zbyt wysoko taki patykol wystawać..... Beatka ma male krwawniki , musze na spokojnie się zastanowić i se u Niej wylukać ..
Liczę też ,że nachyłek sie wysieje , ale jak nie...to nie ma większego problemy .. Ja do pielenia leniwa , to może zdąży wzejść
Uśmiałam się zdrowo jak mi o podziękowaniach sąsiadów napisałaś .. Gdyby nie ten koniec wakacji to by sie trzeba było za esparalem oglądać ... Albo już by my Cię na Ogrodo fffcale nie oglądali
U nas paskudnie zimno , jakby był środek jesieni a nie koniec wakacji..w sumie to nawet lepiej bo do roboty pójdzie sie bez wielkiej niechęci .. Ależ Wam fajnie ,że Wy tak razem.. U mnie muszę żebrać ,żeby eMuś wyzebrał u szefa urlop w pracy..a te 2 tyg przy moich całych wakacjach... Eee...kucha..lepiej nie gadać
Ściskam mocno
Ps. A co to za kot ??... O jakiś nadnaturalnych zdolnościach ??
Anek .. Tobie medal za to że wszytsko ogarniasz .. Trafiłaś bez pudła .. Już tłumaczę
Nie miałam bladego pojęcia ,że trytoma to taki słoń..widziałam ją u nas w takim miejscu i była wilkości..hmmmm..średnica rozety liści jakieś 20 cm..myślałam ,że ona raczej z mniejszych...potam dopiero doczytałam...więc ona odpada..krwawniki..hmmm..te ich baldachimy mi się bardzo podobają i to ,że długo kwitną..kolorystycznie by mi grało..wiesz..ceglasta jeżówka i jarzmianki do tego coś pomarańczowego....ale póki co..Krwawanik jest za wielki...nie będe się juz teraz spinac, bedzie cała zima na zastanowienie
Wielkie dzięki za pomoc i ważne info .. Buziaki ..
Ps. Mało mnie tu Ciebie mam nadzieje ,że zimą jeszcze nie raz sie pośmiejemy