Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Madzenka 06:56, 28 sie 2014

Wreszcie jakieś fotki!
Kindzia 09:05, 28 sie 2014

"Bele do czwartku", bo w czwartek słoneczko zapowiadali...i jest Ale zimno dalej...

Ta data w Gliwicach odpada, mam gości w Pszczynie z Zielonej Góry, ogrodowiskowych Następny weekend...już się ich doczekać nie mogę
Milka 12:14, 28 sie 2014

gierczusia napisał(a)
A tymczasem u mnie ...

Jejmość figa

A tu z moją łapą , żeby ktoś nie pomyślał że listki malutkie

Wspaniała i jakie cudowne liście, ot kusisz, choć u Kindzi doczytałam o twoich kosmatych myślach, hi
lojalna_ 12:23, 28 sie 2014

Tez mam glinę w sporej ilosci przywieziona przez dewelopera. Bedziemy ja sciagac ale niestety juz troche tutaj lezy i widze jak okropnie niewdzieczny to rpteren. Czytałam ze wykopywanie dołów z dobra ziemia czesto jest niewystarczajace.
Pszczelarnia 16:30, 28 sie 2014

Mikro? Powiadasz? Ojoj, pojęcie względne. Mój robi się mini do upychania nowych roślin roślin, a maxi do wysadzania roślin o nazwie chwasty. Czy to prawo fizyki zostało jakoś nazwane? To się nazywa równowaga, chyba.
gierczusia 18:49, 28 sie 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Mikro? Powiadasz? Ojoj, pojęcie względne. Mój robi się mini do upychania nowych roślin roślin, a maxi do wysadzania roślin o nazwie chwasty. Czy to prawo fizyki zostało jakoś nazwane? To się nazywa równowaga, chyba.

Ja tam zafffsze słaba z fizyki byłam ... Zresztą..u mnie wszystkiego jest za dużo .. Roślin i chwaściorów teszzzz. .. Że też te moje krasnoludki to sa takie obiboki ,że plewić im się nie chce
gierczusia 18:53, 28 sie 2014

lojalna_ napisał(a)
Tez mam glinę w sporej ilosci przywieziona przez dewelopera. Bedziemy ja sciagac ale niestety juz troche tutaj lezy i widze jak okropnie niewdzieczny to rpteren. Czytałam ze wykopywanie dołów z dobra ziemia czesto jest niewystarczajace.

Niestety wykopanie samego dołu to podobno jest strzelenie sobie w kolano ., tak twierdza fachowcy...z drugiej strony nie zawsze jest jakaś inna opcja... Mówią ,że trzeba przekopywać ziemię rodzimą z czymś co polepszy warunki glebowe ,czyli np z tortem lub piaskiem..na dodatek glina dobrze trzyma wodę i to akurat jest jej zaleta
gierczusia 18:59, 28 sie 2014

Milka napisał(a)
Wspaniała i jakie cudowne liście, ot kusisz, choć u Kindzi doczytałam o twoich kosmatych myślach, hi

Ja kosmate myśli ???... Noo fieszzzz Irenko .. Taki aniołek ... Może to jakowaś pomyłka była i to było o kosmatym psiurze

Figa jest naprawdę widowiskowa i te liście są super ozdobą ... Prawie każdy , kto przychodzi do mojego ogrodu pyta właśnie o nią ..więc będę Was kusić , może ktoś ulegnie figowej chorobie

Buziole
gierczusia 19:02, 28 sie 2014

Kindzia napisał(a)
"Bele do czwartku", bo w czwartek słoneczko zapowiadali...i jest Ale zimno dalej...

Ta data w Gliwicach odpada, mam gości w Pszczynie z Zielonej Góry, ogrodowiskowych Następny weekend...już się ich doczekać nie mogę

Achhhh, to o to z tym czwartkiem chodziło .. Teraz to kumam .. Kum kum .. U mnie też zimno , choć w słońcu..krótki rękawek , o spodenki mikro

Gości masz...aaaa..rozumię a z nimi nie chcesz przyjechać na kiermasz ??

Buziole
gierczusia 19:02, 28 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Wreszcie jakieś fotki!

Wedle życzenia