Mój wiciokrzew ciągle liście ma brzydkie i plamiaste Wiosną jak cię mogę, a teraz normalnie chory... Twój też coś łapie? na zdjęciu wygląda na zdrowy....
Mój to matrona .. Jest naprawdę super .. Podbrwiony na bordo i te kwiaty..różowiutkie .. Kupiłam dwa ,bo wiesz..jednego sie nie kupuje ... Teraz nie chcą mi się zmieścić
A słoneczko.... Kochana , to miłeć prafffdziwa być musi , bo ja Ci calusieńkie słoneczko posłałam , co znaczy ,że mnie pogoda dooopiata .. Noo dobra, niech bedzie angielska .. Mam nadzieje ,że dzieki tem słoneczku udało Ci się troszku w ziemi pogrzebać
Ściskam
Ps..figa w tym roku osiągnła wymiary monstrualne , bo w zimie nic jej nie zdążyło przymrozić..ciekawe co będzie w przyszłym roku ??.. Albo awansuje do rangi drzewa , albo zaś zmarznie ( mimo okrycia , bo to jedyny wyjątek który okrywam i wróci do normalnych wymiarów
Figi bedom jak kupię drugą figę , bo ja mam hmmm może "faceta " to on potrzebuje "Kobitki" .. Strzelam ... W każdym razie kupno drugiej figi z powodu rozmiarów nie wchodzi w rachubę stąd o figach możemy jedynie pomarzyć
Moj wicek był jak młody bóg , póki rósł w podwyższonej rabacie z dala od mojej pieprzonej..psstttt... gliny..jak musiałam go przesadzić do rodzi,ego podłoża to mi zaczął chorować ... Była raz chory wiosna , popryskałam , ale czym ..nie pomnę ..zabij .. Potem było już okej .. Teraz znowu zaczyna, a co chcę opryskać to leje i myśle ,że juz sensu nie ma..ma takie czarne plamy rozlewająca się od brzegów..podleję go biseptem póki co.... Czytałam gdzieś że to bakteryjnego i najlepiej miedzian , ale on z kolei najlepszy jest na wiosnę....tak wiec wiosna ..miedzian w dłoń
Aaa..... Choroba nie przeszkadza mu w kwitnieniu .. Stałym
Kot weteran jak najbardziej...dlatego postanowili ograniczyć jego zapędy...choć na niewiele się to zdało
Podziękowania owszem fantastyczne, byle nie za często..czas do pracy przecież
Danici wolno rosną?...hm, u moich sąsiadów...tych właśnie od kota mają jakieś 70 cm średnicy, tak mają już od 6 lat na pewno...no a rosną jakieś 11 lat, no może to i długo
Fotek z prac stolarskich nie będzie, bo co tu pokazywać?...regał w składziku ogrodowym?...dla mnie ważne, że się mieszczę z jakimiś drobiazgami, bo składzik taki metr na metr,a wysoki na 3 metry.
Buziam wieczorowo i słonka na jutro życzę...u nas ciepluchno i słonkowato było dzisiaj
Uparłam się na miskanta 2 lata temu, przed wejściem na O, ale pojechałąm do szkółki i jedyne które były to Variegata i Zebrinus, no to wzięłam te..ale na pwno będzie nie popuszczę
A dlaczego musza być dwa rozchodniki ja mam jeden ;/...a w ogrodzie byłam i porządki porobiłam będę cos dosadzać ale nadal nie wiem co, musze tylko te dalie i aksamitki usunać ( taki podarek od sąsiadki mus było wsadzić hehehe)