Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

GosiaJoanna 20:06, 27 sie 2014

Fajny ten Twój rozchodnik, chyba inny niż mój a figa super. Pozdrawiam i dziekuję za słoneczko które mi podesłałaś na dzisiejszy dzień
BusyBee 20:18, 27 sie 2014

Ależ liście wielgaśne a figi to kiedy będą???

Mój wiciokrzew ciągle liście ma brzydkie i plamiaste Wiosną jak cię mogę, a teraz normalnie chory... Twój też coś łapie? na zdjęciu wygląda na zdrowy....
gierczusia 21:25, 27 sie 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Fajny ten Twój rozchodnik, chyba inny niż mój a figa super. Pozdrawiam i dziekuję za słoneczko które mi podesłałaś na dzisiejszy dzień

Mój to matrona .. Jest naprawdę super .. Podbrwiony na bordo i te kwiaty..różowiutkie .. Kupiłam dwa ,bo wiesz..jednego sie nie kupuje ... Teraz nie chcą mi się zmieścić

A słoneczko.... Kochana , to miłeć prafffdziwa być musi , bo ja Ci calusieńkie słoneczko posłałam , co znaczy ,że mnie pogoda dooopiata .. Noo dobra, niech bedzie angielska .. Mam nadzieje ,że dzieki tem słoneczku udało Ci się troszku w ziemi pogrzebać

Ściskam

Ps..figa w tym roku osiągnła wymiary monstrualne , bo w zimie nic jej nie zdążyło przymrozić..ciekawe co będzie w przyszłym roku ??.. Albo awansuje do rangi drzewa , albo zaś zmarznie ( mimo okrycia , bo to jedyny wyjątek który okrywam i wróci do normalnych wymiarów
gierczusia 21:35, 27 sie 2014

BusyBee napisał(a)
Ależ liście wielgaśne a figi to kiedy będą???

Mój wiciokrzew ciągle liście ma brzydkie i plamiaste Wiosną jak cię mogę, a teraz normalnie chory... Twój też coś łapie? na zdjęciu wygląda na zdrowy....

Figi bedom jak kupię drugą figę , bo ja mam hmmm może "faceta " to on potrzebuje "Kobitki" .. Strzelam ... W każdym razie kupno drugiej figi z powodu rozmiarów nie wchodzi w rachubę stąd o figach możemy jedynie pomarzyć

Moj wicek był jak młody bóg , póki rósł w podwyższonej rabacie z dala od mojej pieprzonej..psstttt... gliny..jak musiałam go przesadzić do rodzi,ego podłoża to mi zaczął chorować ... Była raz chory wiosna , popryskałam , ale czym ..nie pomnę ..zabij .. Potem było już okej .. Teraz znowu zaczyna, a co chcę opryskać to leje i myśle ,że juz sensu nie ma..ma takie czarne plamy rozlewająca się od brzegów..podleję go biseptem póki co.... Czytałam gdzieś że to bakteryjnego i najlepiej miedzian , ale on z kolei najlepszy jest na wiosnę....tak wiec wiosna ..miedzian w dłoń

Aaa..... Choroba nie przeszkadza mu w kwitnieniu .. Stałym
JulkAd 21:53, 27 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Aaaa.. To ten kot co Ci śmiał przerywać projekcję zdjeć z nasadzeniami w donicach .... Już kumam .. Ale jak przeczytałam ,ze to weteran walk wszelakich i kalika ( jakby mnie ktoś kawałek języka urwał to na bank na rentę bym się wybierała ) to ffszystko mu wybaczam ... Nawet że mi Ciebie od kompa odciągał

Fajnie mieć takich sasiadów .. A i wspólne " podziękowania " też są czasem fantastyczne

Ktoś mi pisał ,że Danici bardzo wolno rosną i lepiej wcale nie zakładać ,że urosną ..tak wiec krwawnik stoi w donicy

Zaraz polecę do Ciebie zobaczyć ,czy relację z robót stolarskich wrzuciłaś .. A może raczej ich efekt

Buziole .. Gorące

Kot weteran jak najbardziej...dlatego postanowili ograniczyć jego zapędy...choć na niewiele się to zdało

Podziękowania owszem fantastyczne, byle nie za często..czas do pracy przecież

Danici wolno rosną?...hm, u moich sąsiadów...tych właśnie od kota mają jakieś 70 cm średnicy, tak mają już od 6 lat na pewno...no a rosną jakieś 11 lat, no może to i długo
Fotek z prac stolarskich nie będzie, bo co tu pokazywać?...regał w składziku ogrodowym?...dla mnie ważne, że się mieszczę z jakimiś drobiazgami, bo składzik taki metr na metr,a wysoki na 3 metry.

Buziam wieczorowo i słonka na jutro życzę...u nas ciepluchno i słonkowato było dzisiaj
JulkAd 21:57, 27 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Ja morninga miałam już dawno , ale nie chciał mi rosnąć.bo miejsce chyba miał kiepskie .. Teraz ma chyba bardziej dogodne i rośnie jak goopi

A czemu go nie masz ???... Noo tego to ja nie wiem .. Albo inna koncepcja była ,albo jeszcze Ci w łapki nie wpadł .)... Wszystko do nadrobienia

Buuuuziole

Uparłam się na miskanta 2 lata temu, przed wejściem na O, ale pojechałąm do szkółki i jedyne które były to Variegata i Zebrinus, no to wzięłam te..ale na pwno będzie nie popuszczę
GosiaJoanna 22:36, 27 sie 2014

A dlaczego musza być dwa rozchodniki ja mam jeden ;/...a w ogrodzie byłam i porządki porobiłam będę cos dosadzać ale nadal nie wiem co, musze tylko te dalie i aksamitki usunać ( taki podarek od sąsiadki mus było wsadzić hehehe)
GosiaJoanna 22:37, 27 sie 2014

gierczusia napisał(a)

W każdym razie kupno drugiej figi z powodu rozmiarów nie wchodzi w rachubę stąd o figach możemy jedynie pomarzyć

No i będzie figa z makiem z fig
bleebla 22:50, 27 sie 2014

Macham
BusyBee 23:27, 27 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Figi bedom jak kupię drugą figę , bo ja mam hmmm może "faceta " to on potrzebuje "Kobitki" .. Strzelam ... W każdym razie kupno drugiej figi z powodu rozmiarów nie wchodzi w rachubę stąd o figach możemy jedynie pomarzyć

Moj wicek był jak młody bóg , póki rósł w podwyższonej rabacie z dala od mojej pieprzonej..psstttt... gliny..jak musiałam go przesadzić do rodzi,ego podłoża to mi zaczął chorować ... Była raz chory wiosna , popryskałam , ale czym ..nie pomnę ..zabij .. Potem było już okej .. Teraz znowu zaczyna, a co chcę opryskać to leje i myśle ,że juz sensu nie ma..ma takie czarne plamy rozlewająca się od brzegów..podleję go biseptem póki co.... Czytałam gdzieś że to bakteryjnego i najlepiej miedzian , ale on z kolei najlepszy jest na wiosnę....tak wiec wiosna ..miedzian w dłoń

Aaa..... Choroba nie przeszkadza mu w kwitnieniu .. Stałym

Mój też kwitnie i też pryskany, ale jednak te liście to fuj muszę uważać, żeby na kompost nie trafiły, bo jakieś choróbsko w nich na pewno.....