Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

JulkAd 18:43, 07 paź 2014

gierczusia napisał(a)

Obłędne....i jeszcze ciut ciepełka i przed pracą kawkę na tarasie można pić....ale co tam, nawet w dwóch polarach bym posiedziała

Buziole....mega buziole
malgorzata_s... 18:48, 07 paź 2014

No cudny widoczek Eluś gratki
gierczusia 19:29, 07 paź 2014

Dziewczynki .. Jak ja Wam bardzo dziękuję za te gratulacje na 3 setkę .. Bbaaardzo

Dziś miałam mega prawowity dzień ogrodowy..moj rodek przed domem bardzo chorował .. Liście miały dziwne kolory, przedwcześńie opadały , nie zawiązał prawie wcale pąków kwiatowych..wkurzyłam się .. W międzyczasie , w czasie trwania ogrodowiskowych wagarów czytałam książkę Czekajskiego o rododendronach... Poczytałam o glebie..o glebie z pięcioma wykrzyknikami ...noo i dziś wzięłam się do roboty .. Najpierw ziemia przekompostowana spod dębów ..pojechałam w las..synek sie nabijał ,ze to może być najdroższy worek ziemi na świecie , jak mi zaś buchną kołpaki .. Ale nic..jak szaleć , to szaleć.... Kto tam sie bedzie firmowymi kolpakami przejmował ??.. Nooo kto ??...pojechałam zańim znalazłam skupisko dębów + miejsce do parkowania to trochę minęło .. Ale udało mi się . Odgarnęłam wierzchnią warstwę, no i ubrałam troszku..nooo fiecie..żeby caałkiem środowiska nie zdemolować ...potem rodka wykopałam ( Bożeszzz , jak ja to zrobiłam sama..tego nie wiem , tak do końca .. Jakiegoś szpinaku siem nazarłam jak Papaj ?? czy cuś ??? ) w każdym razie bryła korzeniowa była naprawdę mała , jak na taką kobylasta roślinę .. Nie mogłam już czekać z tym przesadzaniem do wiosny , bo on by tego w tym stanie nie wytrzymał...wykopałam , przerzuciłam ziemię , wyciągłam z niej masę cegieł i kawałków tynku..( hmmm..jak on bidok mógł wogóle tam rosnąć ??)

Dołożyłam kwaśnego torfu , przekopałam no i zasadziłam..a teraz bedę trzymaćkciuki by za wcześńie zimy nie było .)

Ale dumna z siebie jestem ,ze taką operacje sama przeprowadziłam
boguslawa_ma... 19:40, 07 paź 2014

Sama do lasu pojechałaś?Co tam kołpaki,a jak by ciebie ktoś porwał
Spóznione gratki posyłam
GosiaJoanna 19:48, 07 paź 2014

Dobrze że dzików nie spotkałaś pod dębami Trzymam kciuki za rh i ślę 300 buziolów
Bogdzia 21:23, 07 paź 2014

Bozeszszszsz a jak to się mogło stac żeś go na kawałkach tynku posadziła??????Przecież on tego nie znosi.
JulkAd 21:23, 07 paź 2014

Aleś kawał ogrodniczkowania miała....i to nie tylko w ogrodzie, a w lesie tyż..no faktycznie, pal licho kołpaki...pod dębami to prędzej dzików bym siem spodziewała niż złodziei
Ściskam....z bananem
Kasya 21:27, 07 paź 2014

Bogdzia napisał(a)
Bozeszszszsz a jak to się mogło stac żeś go na kawałkach tynku posadziła??????Przecież on tego nie znosi.

No...i jeszcze sie wkurzyla na biedna roslinke
Sebek 15:55, 08 paź 2014

Czyli wychodzi z Twojej opowieści, że pogwałciłaś wszystkie zasady ogrodniczkowania dotyczące uprawy rododendronów Nic dziwnego, że siem na Ciebie fochał - teraz będziemy trzymać kciuki, by żył Pozdrawiam zza miedzy
Juzia 20:03, 08 paź 2014

No brawo!

To teraz razem czekamy na efekty odtynkowywania Rodków