Wybaczcie mi kolejną nieobecność ... Po pierwsze bardzo dziękuję za życzenia z okazji kolejnej setki noo i za życzonka dla Ciała Pedagogicznego ..
A ja ..hmmmm..byłam w ten weekend w Paryżu .. Uprowadziłam swego chłopa , urobionego już na maxa na 3 dni szaleństwa .. Po tym wiosennym Londtynie włączył mi się " szwendacz ".. Tak więc w doborowym ogrodowiskowym Towarzystwie ruszyłam na podbój Paryża...
Troszkę Wam opowiem ,jeśli chcecie
Fantastyczny targ kwiatowy .. Centrum miasta , pawilon z masą sklepików oferujących
" Nasi tu byli "... Kulki buksiorowe .. Były bezcenne
Oko można było nacieszyć ,tyyyle tam tego było
Skimmia bardzo nam się podobała ze swymi różowymi kffiatuchami i błyszczącymi liśćmi
Noo i ja macham do Was z naszego hotelowego mikro ogrodu również z buksowymi kulkami noo i z lustrem
Figę sobie tam zobaczyłam..bozeszzzz .. Jak moja osiągnie takowe rozmiary , to zarośnie mi caaalutki ogródeczek .. Jak nic .. Nawet chiba na taras nie wlezę
Pod Sacre Coeur przepiękne rabaty z działem traw i nie tylko .. Cieszyły nasze oko mimo ewidentnie nadchodzącej jesieni
A ogrodnicy pracowali .. Można sobie podejrzeć jak to jest sprytnie zrobione , włącznie z nawodnieniem
Nawet w parku asterixa , gdzie w sumie człek przychodzi się bawić były piękne nasadzenia ... Tu chyba gracki i red barony
Nawet Zeus i to całkiem spory miał batki w kffiatki ... Baaardzo mu to pasowało
Noo i zielony dach w wydaniu w wydaniu czasowym : I wiek przed naszą erą
Paryżanie chyba bardzo teskną za zielenią a i są dość kreatywni ..
Witryna sklepu.. Nawet nie wiem z czym był owy sklep , bo cała moja energia została pochłonięta na przechytrzenie ochroniarza , który pilnował coby nikt tej zielonej ściany nie rozbroił ... Była sztuczna .. Ale uwierzcie mi , dobrze trzeba było się przypatrzeć
No i ichnie zielone balkony .. Oni to dopiero są mistrzami upychania .. Na balkoniku matę na metr mają stoliczek , krzesełko i jeszcze masę roślin .. To piękne miasto .. Zachęcam
A Paryż innymi oczyma i znacznie lepszym aparatem zobaczycie u Beatki z Miniformatu