Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 15:47, 08 sie 2016

anbu napisał(a)
Ale prezenty Rozchodniki super lubię

Nooooo fantastiko rozchodniki na dach będà w sam raz tam będzie dla nich wymarzona patelnia a ta mata jest taka boska jakby te rośliny były sztuczne wręcz nierealnie cudna
gierczusia 15:54, 08 sie 2016

Ewa777 napisał(a)
Eluś, spotkanie u Ciebie jak zawsze było bardzo miłe i wesołe Nawet nie wiesz jak Was lubię Krwawnik posadzisz, gdzie Ci pasuje A może Ci jeszcze go dokupić? Ogródek masz mały, ale własny i nie jeden by o takim marzył. Ja bardzo lubię przebywać w Twoim ogrodzie i w tak przemiłym towarzystwie Ciurkadełko też mi się podoba Nie wszystkie miejsca pokazujesz, np przedogródek i zielony daszek, a to bardzo ładne miejsca

Jeszcze raz bardzo dziękuję za zaproszenie

Ewciu ja też się bardzo , bardzo cieszyłam z Waszej wizyty było cudnie i mam nadzieję na " zaś ".. Czyli..na powtórkę tak więc pamiętajcie, że nasze drzwi dla Was zawsze otwarte i to baardzo szeroko zapraszamy
Synuś mnię się zawstydził..nie spodziwał się Waszej Starszej..echhhh...młoooody wybaczcie...

Postaram się poprawić w kwestii obfocania inkszych obszarów..ale wiesz..najlepsze światł do zdjęć rankiem , a jak tu biegać po osiedlowej ulicy w pidzamie

O krwawniku jakbyś mi w myślach czytała....dzięki za ofertę myślė i kombinuję odezwę się , jeśli pozwolisz
Ściskam raz jeszcze, i jeszcze raz dziękujemy
Ewa777 16:12, 08 sie 2016

Eluś, nasze drzwi też szeroko są otwarte dla Was Może przemyśl moją propozycję jeszcze raz Tylko tym razem musiałabyś przyjechać pociągiem lub mąż by Cię przywiózł w weekend, a w następny weekend by do nas dojechał Od Gosi jechaliśmy tylko 5,5 godziny. To naprawdę blisko jest

O krwawniku pomyśl i daj znać Możemy też razem po niego pojechać
gierczusia 16:15, 08 sie 2016

I takie tamm z mikro ogrodu

Moja wywołana do tablicy ławeczka

Mam w tym roku aże jednà werbenę ale ma tyyyle kwiatuchów....

Pojawiajà się szczotki do butelek u rozplenicy..to najwcześniejszy zwiastun jesieni...echhhh..a nam jeszcze lata siem przecież kce

Rzut oka na ogród z dooopka na kanapie

Buziaki dla Was

gierczusia 16:29, 08 sie 2016

Ewa777 napisał(a)
Eluś, nasze drzwi też szeroko są otwarte dla Was Może przemyśl moją propozycję jeszcze raz Tylko tym razem musiałabyś przyjechać pociągiem lub mąż by Cię przywiózł w weekend, a w następny weekend by do nas dojechał Od Gosi jechaliśmy tylko 5,5 godziny. To naprawdę blisko jest

O krwawniku pomyśl i daj znać Możemy też razem po niego pojechać

Jesteś niesamowita bardzo bym chciała , ale raczej nie dam rady..priva napiszę..mam nadzieję ,ż zaproszenie nia działa na jeden rok i może w przyszłe lato się uda bardzo bym chciała będę dumać co z krwawnikiem
Ściskam moooocno bardzo
Ewa777 16:57, 08 sie 2016

Eluś, zaproszenie jest bezterminowe
Piękne zdjęcia porobiłaś - cudne po prostu
Margarete 17:18, 08 sie 2016

Piekne zdjęcia z mikroogrodu, piekne prezenty ...eh ci ogrodowiskowi przyjaciele...takich nigdzie indziej nie uświadczysz, i pomogą, i pocieszą i posmieją sie wspólnie i odczytują nasze pragnienia i co wazniejsze spełniaja je

Popieram zdanie Lukiego - z kompostownikiem precz, ja mam wiekszy ogród niz twój i tez nie mam kompostownika, zbieram biodpady do brązowej puszki i wyjeżdżaja z innymi smieciami sortowanymi, trafiaja oczywiście na łódzka kompostownie ...a ja w tejże kompostowni kupuje co roku kompost w ślicznych zielonych woreczkach po cztery zeta z groszem wtedy kiedy go potrzebuję i przywoże do ogrodu tylko tyle worków ile mam zamiar zuzyc.... Może to nieracjonalne co robie ale kompostownik wiąze sie z koniecznościa przekopywania go (nie bardzo mi sie samej chce to robic) a przede wszystkim z miejscem dla niego - miejsca mam mało a pod płotem od strony lasu miejsce mam ale nie chce stawiac żadnych "pomocniczych stołków" dla złodziei. Sąsiedzi obok chowali w tym miejscu meble ogrodowe, przykrywali folia na zime a złodzieje na płot i po tych mebelkach prosto do nich, ja mam tam puste miejsca, kłujace dzikie róże, wielgachne i berberysy puszczone na zywca co by pochratać ew. złodzieja...
Na kompostownik zostawałby mi wiec środek trawnika albo inne reprezentacyjne miejse wiec go nie mam...
Pluszakowa 17:30, 08 sie 2016

Ciekawe te wasze rozważania na temat kompostowników. Ja u siebie chyba też nie będę miała, bo metrów niby ponad 200 ale jakoś nie widzę tego u siebie. Rozważam też taką metodę mojego dziadka. Co roku wykopuje w ogrodzie dziurę i tam wrzuca rzeczy i na jesieni zasypuje ziemią i gotowe. Za rok dziura w nowym miejscu a na poprzednim już coś rośnie. W sumie nie wiem czy warto bo u dziadka to ogród zupełnie nie ogrodowiskowy.
Kindzia 19:11, 08 sie 2016

Ela...ale masz ogród wylizany...aż mi wstyd...
Kasya 19:16, 08 sie 2016

gierczusia napisał(a)
I takie tamm z mikro ogrodu ...

Buziaki dla Was

a co ten ogrod ci sie tak rozciagnal ze sie nie da calego objac wzrokiem ??