Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

AsiaK_Z 14:30, 09 sie 2016

kasia_w napisał(a)

Oh ich się nie da zabić The fairy mają też różne róże (kolory znaczy). Straaasznie długo kwitną, ale zaczynają ciut później niż wielkokwiatowe.

Choć znam jedną agentkę, która uśmierca regularnie the fairy...

Nie wiem czy ja swojej Ashamed Fairy (czy jakoś tak) nie uśmierciłam. Poobcinałam przekwitnięte kwiatostany i.... już nie kwitnie Nie widać też, żeby zbierała się do kolejnego kwitnienia. Taka jestem
gierczusia 14:56, 09 sie 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Nie wiem czy ja swojej Ashamed Fairy (czy jakoś tak) nie uśmierciłam. Poobcinałam przekwitnięte kwiatostany i.... już nie kwitnie Nie widać też, żeby zbierała się do kolejnego kwitnienia. Taka jestem

Noooo, to maszzzz a ja byłam przekonana ,że należy wycinać przkwitnięte kwiatostany....
AsiaK_Z 15:05, 09 sie 2016

gierczusia napisał(a)

Noooo, to maszzzz a ja byłam przekonana ,że należy wycinać przkwitnięte kwiatostany....

No ja też, ale albo coś źle zrobiłam, albo to jakiś przebieraniec
Ewa777 15:44, 09 sie 2016

Eluś, a jaką wysokość mają mieć te róże? To dość ważna informacja
gierczusia 17:04, 09 sie 2016

Ewa777 napisał(a)
Eluś, a jaką wysokość mają mieć te róże? To dość ważna informacja

Ha ..dooobre pytanie .. Ta róża ma być na miejscu świerca glauca, który był prawie za Twoimi plecami Ewciu ..duża róża to być nie może..niecały metr...tak myślę.....
gierczusia 17:05, 09 sie 2016

AsiaK_Z napisał(a)

No ja też, ale albo coś źle zrobiłam, albo to jakiś przebieraniec

Czyyyliiiiii .. Że nie róża ?? opluty ekran mam już dziś chyba ze trzeci raz
gierczusia 17:08, 09 sie 2016

kasia_w napisał(a)

Oh ich się nie da zabić The fairy mają też różne róże (kolory znaczy). Strasznie długo kwitna..

Choć znam jedną agentkę, która uśmierca regularnie the fairy...

Uwierz mi Kasiu ,że da siem uśmiercić , ojjjj da musisz mnie zapoznać z tà Twoja Koleżanka- morderczynia the fairy stanowiłybyśmy niezły team
Strasznie dłuuugie kwitnienie - to mi się podoba zwłaszcza a mikro ogrodzie, gdzie kwiatów jest jak na lekarstwo
stychaz 17:12, 09 sie 2016

Dodam swoje 5 groszy w sprawie róży Elu zobacz sobie Dieter Muller.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1017-wersja-mini-mini?page=213

Kompaktowa, powtarza kwitnienie, długo trzyma kwiat i paaaachnie Niestety to nie jest typowy majtkowy róż ale bardzo ją polecam.
Trochę mniej polecam Princess Anne - kolor myślę, że odpowiedni ale to nie ta trwałość kwiatu.
gierczusia 17:13, 09 sie 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Fajnie wkomponowana klasyka.

Oooo dziękuję Ewka pochwała od właścicielki ogrodu marzeń liczy siė podwójnie
gierczusia 17:20, 09 sie 2016

stychaz napisał(a)
Dodam swoje 5 groszy w sprawie róży Elu zobacz sobie Dieter Muller.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1017-wersja-mini-mini?page=213

Kompaktowa, powtarza kwitnienie, długo trzyma kwiat i paaaachnie Niestety to nie jest typowy majtkowy róż ale bardzo ją polecam.
Trochę mniej polecam Princess Anne - kolor myślę, że odpowiedni ale to nie ta trwałość kwiatu.

Juuustynko tyle czasu i ja do Ciebie jkoś dotrzeć nie umię..poprawię się, obiecuję
Dzięki za głos w sprawie róży ale obawiam się , że Dieter ma zupełnie ten kolor , którego mi trza... choć kształt kwiatu jest naprawdę zarabisty ... Bardziej kolorystycznie pasuje mi ta obok , czyli ...Wisley, dobrze zapisałam ?? muszę doczytać co to za jaka no i princess Anne też wyguglam na spokojnie
Dzięki bardzo
Buziaki