Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Pluszakowa 13:20, 09 sie 2016

Reniu nieco inna ale boska róża. Dostałam od babci jeden kwiatek jest śliczna zdjęcia nie oddają do końca koloru jest zgaszony i lekko przechodzi w błękity fioletowy kolor. A pachnie zniewalająco do tego duże ciemnozielone liście. Nie znam nazwy ale na 100% kupiła ją w B. Chętnie kupiłabym takie jak rozszyfruję odmianę.

Pluszakowa 13:22, 09 sie 2016

kasja83 13:36, 09 sie 2016

Elu fajne spotkanie-prezenty też widzę od sercaJa to jeszcze boję się zapraszać gości- w sensie tych o rozwiniętej estetyce ogrodowej-bo myślę, że fotki pokazują część tylko i to tą lepsiejszą, a gdzie schować resztę ugoru?
Pszczelarnia 13:42, 09 sie 2016

gierczusia napisał(a)
I takie tamm z mikro ogrodu

Moja wywołana do tablicy ławeczka

Fajnie wkomponowana klasyka.
kasia_w 13:44, 09 sie 2016

Hej hej
bonica i the fairy to są róże okrywowe, bezproblemowe, nie chorują,kwitną bez przerwy właściwie do listopada. Wypuszzcają długie pędy, nawet do 1m, trzeba dość dużo miejsca na szerokość na nie przeznaczyć, U mnie the fairy osiąga ok 60 cm wysokości w porywach, ale ma dopiero 2 lata, a może być sporo większa
Kindzia 13:44, 09 sie 2016

Na róże Cię wzięło znowu? Szukasz różowiastej??? Rewelacyjnie się rozwijasz Gierczuś
Nie mam żadnej z tych wymienionych przez Ciebie...
kasia_w 13:47, 09 sie 2016

Rózowiasta jest jeszcze pomponella i leonardo da vinci, rośną znacznie wyżej, nie sa okrywowe i pokładająca, jak bonica i the fairy. Na tyle by majtkowych, na których się znam
gierczusia 14:06, 09 sie 2016

kasia_w napisał(a)
Hej hej
bonica i the fairy to są róże okrywowe, bezproblemowe, nie chorują,kwitną bez przerwy właściwie do listopada. Wypuszzcają długie pędy, nawet do 1m, trzeba dość dużo miejsca na szerokość na nie przeznaczyć, U mnie the fairy osiąga ok 60 cm wysokości w porywach, ale ma dopiero 2 lata, a może być sporo większa. Rózowiasta jest jeszcze pomponella i leonardo da vinci, rośną znacznie wyżej, nie sa okrywowe i pokładająca, jak bonica i the fairy. Na tyle by majtkowych, na których się znam

Kasiu dziękuję za odzew tak sobie myślę, że może róża z przydomkiem " bezproblemowa" może być okej dla znanego na Ogrodowisku " mordercy róz" .. czyli mnie

Pomponella rzeczywiście cudowna, nie bez przyczyny ta nazwa chyba ale martwię się , czy kolor ten..... Bo ten mój daltonizm , to zdaje się..dość zaawansowany
Wielkie dzięki
gierczusia 14:12, 09 sie 2016

Kindzia napisał(a)
Na róże Cię wzięło znowu? Szukasz różowiastej??? Rewelacyjnie się rozwijasz Gierczuś
Nie mam żadnej z tych wymienionych przez Ciebie...

Noo ba ktoś mi tu podpowiedział rabatę : róża, lilia i traffki..cooo nie ??... Czy lilie u Ciebie Kindziu maja słoñce cały dzionek ?? Czy pół dnia wystarczy ???

Bo mnie jeszcze lilia męczy
kasia_w 14:22, 09 sie 2016

gierczusia napisał(a)

Kasiu dziękuję za odzew tak sobie myślę, że może róża z przydomkiem " bezproblemowa" może być okej dla znanego na Ogrodowisku " mordercy róz" .. czyli mnie

Pomponella rzeczywiście cudowna, nie bez przyczyny ta nazwa chyba ale martwię się , czy kolor ten..... Bo ten mój daltonizm , to zdaje się..dość zaawansowany
Wielkie dzięki

Oh ich się nie da zabić The fairy mają też różne róże (kolory znaczy). Straaasznie długo kwitną, ale zaczynają ciut później niż wielkokwiatowe.

Choć znam jedną agentkę, która uśmierca regularnie the fairy...