Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Katkak 21:31, 08 sie 2016

Eluś, ale ładniusio . Jednak ciurkadełko zostaje, tak? Bo złościłaś się na glony. Fajne jest, zostaw .
gierczusia 11:42, 09 sie 2016

Katkak napisał(a)
Eluś, ale ładniusio . Jednak ciurkadełko zostaje, tak? Bo złościłaś się na glony. Fajne jest, zostaw .

Cześć Kasiu

Oczko cały czas mnie męczy eMuś czyli główny wykonawca ma młyn w pracy , więc chwilowo sprawa jest zawieszona w czasoprzestrzeni ...ale chyba i dobrze , bo ja dalej nie wiem czego chcę .. miotam się pomiędzy :

.... no a glony naprwdę mnię wnerwiajà , i kamienie chyba muszę na super glu przylepić , bo kot chcac zrobić łyka z sadzawki ( woda eko , a cooo ) zawsze mi kamole obsuwa w dół przez co folia mi wyłazi .....no i masz.....
gierczusia 11:45, 09 sie 2016

Kasya napisał(a)

a co ten ogrod ci sie tak rozciagnal ze sie nie da calego objac wzrokiem ??

Aaaaa żeby tylko tak szło go rozciagnać ........ ja niestety nie umię ale można go za to obfocić przez jeszcze mniejsze okno tarasowe i wtedy siem taaaakiiii wielki wydajeeee
ren133 11:58, 09 sie 2016

gierczusia napisał(a)

Mam taka Psiapsiöłę jak kupuje nowà roślinę to nad nia staje , robi groźna minę , kiwa palcem i mówi : a teraz rosnać , bo inaczej wypier....olę muszę dodać ,że raczej nie przeklina , więc na to " widowisko" zawsze radochę mamy aaaaa...i rośliny grzecznie słuchaja

Buuuuziole

Dobre mus wypróbować!!!
gierczusia 12:10, 09 sie 2016

Kindzia napisał(a)
Ela...ale masz ogród wylizany...aż mi wstyd...

Kindziuuu proszem Ciem mój to nie ogród a znaczek pocztowy...więc nie ma co go porównywać do " prawdziwych " ogrodów więc..jak Tobie może być wstyd z powodu takiej " figi " kiedy utrzymujesz normalnogabarytowy ogród w stanie idealnym..noo fieeszzzzz ???
gierczusia 12:15, 09 sie 2016

Pluszakowa napisał(a)
Ciekawe te wasze rozważania na temat kompostowników. Ja u siebie chyba też nie będę miała, bo metrów niby ponad 200 ale jakoś nie widzę tego u siebie. Rozważam też taką metodę mojego dziadka. Co roku wykopuje w ogrodzie dziurę i tam wrzuca rzeczy i na jesieni zasypuje ziemią i gotowe. Za rok dziura w nowym miejscu a na poprzednim już coś rośnie. W sumie nie wiem czy warto bo u dziadka to ogród zupełnie nie ogrodowiskowy.

no i znów mam szok ta się mówi ,że człek się całe życie uczy i głupim umiera i to racja jest i tyyle
Pierwszy raz słyszę o kompostowniu " na dziurę " caaałkiem estetyczny sposób trochę szkoda ,że u mnie nie ma takiego miejsca by bezkolizyjnie dziurę wykopać , echhhh...ale sposób...fantastiko

A to czy ogród ogrodowiskowy czy nie , to nie ma znaczenia Madziu grunt ,że miłość do roślin i wiedza " tajemna " jest

Buziole
gierczusia 12:19, 09 sie 2016

Margarete napisał(a)
Piekne zdjęcia z mikroogrodu, piekne prezenty ...eh ci ogrodowiskowi przyjaciele...takich nigdzie indziej nie uświadczysz, i pomogą, i pocieszą i posmieją sie wspólnie i odczytują nasze pragnienia i co wazniejsze spełniaja je

Popieram zdanie Lukiego - z kompostownikiem precz, ja mam wiekszy ogród niz twój i tez nie mam kompostownika, zbieram biodpady do brązowej puszki i wyjeżdżaja z innymi smieciami sortowanymi, trafiaja oczywiście na łódzka kompostownie ...a ja w tejże kompostowni kupuje co roku kompost w ślicznych zielonych woreczkach po cztery zeta z groszem wtedy kiedy go potrzebuję i przywoże do ogrodu tylko tyle worków ile mam zamiar zuzyc.... Może to nieracjonalne co robie ale kompostownik wiąze sie z koniecznościa przekopywania go (nie bardzo mi sie samej chce to robic) a przede wszystkim z miejscem dla niego - miejsca mam mało a pod płotem od strony lasu miejsce mam ale nie chce stawiac żadnych "pomocniczych stołków" dla złodziei. Sąsiedzi obok chowali w tym miejscu meble ogrodowe, przykrywali folia na zime a złodzieje na płot i po tych mebelkach prosto do nich, ja mam tam puste miejsca, kłujace dzikie róże, wielgachne i berberysy puszczone na zywca co by pochratać ew. złodzieja...
Na kompostownik zostawałby mi wiec środek trawnika albo inne reprezentacyjne miejse wiec go nie mam...

Ubawiłam sie Małgoś nie kcesz mieć kompostownika na środku trawnika ??? nooo fieszzzzz??? niemożliwa niemożliwość

A tak na poważnie...my nie mamy koszy w okolicy domu, musimy pylać z bio odpadami aż do drogi..i to tylko przeważyło o kompostowniku...ale..już patrzeć na niego nie mogę i niech sie szybko przekompostuje co tam jest w środku bo delirki dostaję
Pluszakowa 12:20, 09 sie 2016

Tak Elu po roku w takiej dziurze zazwyczaj były pomidory bardzo dorodne zresztą
gierczusia 12:27, 09 sie 2016

Piałam kiedyś , że chyba daltonista jestem może byłam chopem w poprzednim życiu choć patrzac na Lukiego i Jego ogród to już sama nie wiem co myśleć o płciach i kolorach

W każdym razie..marzy mi się róża..kolor różowy ale majtkowy

od góry mamy: bonica , heritage, history, aphrodite i the fairy..jeśli macie doświadczenie z tymi konkretnymi różami to napiszcie, czy jesteście zadowoleni, czy może właśnie odradzacie...

Kolorystycznie wydaje mi się,że najlepiej bonica, history i the fairy...
sylwia_slomc... 13:13, 09 sie 2016

Cudnie jest