Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

bociek 21:22, 02 cze 2014

gierczusia napisał(a)

Kasiu .. Ja już stipę mam obstalowaną ..za 8 zeta wys . 30 cm.. Nie wiem czy to drogo czy tanio , ale u mnie duźo nie trzeba ... Tylko mi teraz nazwa uciekła gdzieś jakaś zabawna była..echh sklerozis ... Tojeść ma dotrzeć w tym tygodniu

Z tymi "molami " ( dla czytających : o krety angliskie chodzi ) to nie było takie łatwe... Niby byli ogrodnicy na wystawie ,ale stali na wygrodzonych terenach i co drugi robił wywiad z kimśtam.. Zdarzyło mi się gadać z jednym , w zasadzie asystentem.. Ńiestety po wymianie klasycznych uprzejmości i zapytaniu o kraj oraz przyzwyczajenie ogrodowe Polaków zagadał go ktoś inny i tyle było rozmowy..a wyobraź sobie ,że na calutkiej wystawie nie znalazłam stoiska z jakąś chemią ogrodową... Aby jakoś ująć ich nietypowy stosunek do roślin , to Ci napiszę,że w katalogu z nasadzeniami w donicach ( który sobie w wolnocłowce zakupiłam ) jest parę przykazań dla ogrodników sadzących do pojemników...pierwsze z nich mówi ,że rośliny w pojemnikach są bardzo zestresowane i trzeba o nie szczególnie dbać.. No i co Ty na to powiesz ??

Wiec nie morduj plizz , ale o mole nie zapytałam ..

Buziaki Bociuś

Co Ty gadasz 8 zeta??? To jest dobra cena W tym roku u mnie nie ma, a jak znalazlam to cena kosmiczna. Nazwa Pony Tails moze

E spoko z tymi molami. Na razie nie grasuja

Zestresowane... hmmmm, no to moze im muzyczke relaksacyjna wlaczac, podlewac prawdziwym szampanem i wachlowac lisciami bananowca Tez jezdem zestresowana i jakos nikt o tym ksiazki napisac nie kce, buuuuuuu
Bogdzia 21:28, 02 cze 2014

Piękny kolor tej tojesci , ciekawe czy taka ekspansywna jak inne tojeści bo jeśli tak to szybko wszyscy sie zaopatrzą.
gierczusia 21:40, 02 cze 2014

Bogdzia napisał(a)
Piękny kolor tej tojesci , ciekawe czy taka ekspansywna jak inne tojeści bo jeśli tak to szybko wszyscy sie zaopatrzą.

Naprawdę Bogdziu ten kolor jest przepiękny .. O ekspansywności wprawdzie nie pomyślałam , ale jeśli tak jest to dobrze , bo z wrodzonego skąpstwa zamówiłam tylko 2 sztuki ... Rozumię ,że jeśli się rozmnoży to do Ciebie mam wysyłać .. Bo ja chętnie bym się zrewanżowała .. Za wszystkie dobroci , których doznałam

Buziaki
gierczusia 21:47, 02 cze 2014

bociek napisał(a)

Co Ty gadasz 8 zeta??? To jest dobra cena W tym roku u mnie nie ma, a jak znalazlam to cena kosmiczna. Nazwa Pony Tails moze

E spoko z tymi molami. Na razie nie grasuja

Zestresowane... hmmmm, no to moze im muzyczke relaksacyjna wlaczac, podlewac prawdziwym szampanem i wachlowac lisciami bananowca Tez jezdem zestresowana i jakos nikt o tym ksiazki napisac nie kce, buuuuuuu

No to jak mówisz ,że 8 zeta to jest dobra cena to będę kupować .. Musze poczekać do czwartku bo buksy jeszcze mają dojechać i wtedy pójdę zobaczyć ...

Ja się cały czas zastanawiam czy jednak do tego Wrocka nie jechać po te kopane.. Choc podobno ,jest już ciutek póżno na takie.. Nie wiem .. Przecieź gdyby tak żuka wynająć i kupić hurtem to pól ślaska ogrodowiskowego mogłoby na tym skorzystać

A jak chcesz stipy to Ci kupię i wyśle .. Wprawdzie było ostatnie 5 doniczek , ale może dowiozą

A mole to w sumie dobrze ,że sobie poszły poszukać innego lokum..jednego sztresa masz mniej

A z tym szampanem to juszzzz przesadzasz .. Szmpańskoje igristoje ??.. Noo może jeszcze kawior ...

A na sztresa Ogrodomaniaczki najlepszejsze spotkanie Ogrodowiskowe
stychaz 21:49, 02 cze 2014

gierczusia napisał(a)

Jestem tego samego zdania .. Niezwykłe

Możesz przyjść i trzeci raz ..... Serdecznie zapraszam kawusię Ci jakąś zrobić ?? Czy herbatkę albo drineczka ??

Ja tez przyszłam się pogapić - wspaniałe zdjęcie i zestawienie.
I.... drineczka poproszę

Co do stipy - nabyłam w zesżłym roku chyba 10 szt i 3 mi wypadły. Z tego co kiedyś czytałam, to nie zabija jej mróz ale nadmierna ilość wody, która może się pojawiać przy roztopach śniegu. Ona wówczas gnije. Jedyne co mnie w niej najbardziej wkurzało, to to że na początku powoli odbija po ścięciu - wystają takie zielone cienkie włoski. Na szczęście potem rusza z kopyta i jest git. W przyszłym roku spróbuję jej nie przycinać wiosną. Marzenka tak zrobiła w tym roku. Najbardziej podoba się w fazie kwitnienia.
Macham i dziękuję za fotorelację z Show.
gierczusia 21:50, 02 cze 2014

baraga1904 napisał(a)
...niesamowita ta stipa z tojeścią...i nowy trend na forum...

Nooo niesamowita ... Ależ to Chelsea Flower ma moc dizajnerską ... W ubiegłych latach też tą tojeść dojrzałam w realizacjach

Jest naprawdę super

Buziaki .. Jak tam koniec roku ? Daje już powoli się we znaki ??
baraga1904 21:52, 02 cze 2014

...odliczam dni do wakacji...codziennie mam w pracy tzw " dzień świra"...i już prawie same tak się czujemy...brrrr...pewnie u Ciebie to samo.....
gierczusia 21:56, 02 cze 2014

stychaz napisał(a)

Ja tez przyszłam się pogapić - wspaniałe zdjęcie i zestawienie.
I.... drineczka poproszę

Co do stipy - nabyłam w zesżłym roku chyba 10 szt i 3 mi wypadły. Z tego co kiedyś czytałam, to nie zabija jej mróz ale nadmierna ilość wody, która może się pojawiać przy roztopach śniegu. Ona wówczas gnije. Jedyne co mnie w niej najbardziej wkurzało, to to że na początku powoli odbija po ścięciu - wystają takie zielone cienkie włoski. Na szczęście potem rusza z kopyta i jest git. W przyszłym roku spróbuję jej nie przycinać wiosną. Marzenka tak zrobiła w tym roku. Najbardziej podoba się w fazie kwitnienia.
Macham i dziękuję za fotorelację z Show.

Już lecem do barku

Bardzo się cieszę ,że i u Ciebie stipa miała się wyjątkowo dobrze . Bo przecież strata 30% to nienajgorzej.. A z tą wodą to już nie wiem jak jest .. Madzenka mówi ,że u niej dobrze (a tam glina i to mokrawa zdaje się )..aaa. Bez znaczenia .. U mnie mało trzeba , wiec jak zacznie strajk to w przyszłym roku kupię kolejną ( to są zalety małego ogródeczka )

Bardzo dziękuję Ci za info o stipie , ja nie miałam o niej bladego pojęcia , więc wszystkie informacje są mile widziane nie bedem cięła

A z relacją z Szoł to cała przyjemność po mojej stronie ... Fajnie ,że się podobało
gierczusia 21:58, 02 cze 2014

baraga1904 napisał(a)
...odliczam dni do wakacji...codziennie mam w pracy tzw " dzień świra"...i już prawie same tak się czujemy...brrrr...pewnie u Ciebie to samo.....

Noo właśnie u nas dokładnie tak samo i śruba w tym roku zaczęła się wyjątkowo wcześnie .. Może to ten niż demograficzny... Ludzie boją się zwolnien
Ozz 21:58, 02 cze 2014

na rzeczy kopane jest czas od połowy października