Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Toszka 08:00, 07 wrz 2017

Napiszę tylko krótko - jak czytam, że dzieciaki w 7 klasie do 16.20 siedzą w szkole, a cały tydzień to ok. 38-40 godzin tygodniowo to zastanawiam się czy chociaż im do emerytury policzą... toż to pełen etat a w domu jeszcze lekcje do odrobienia... Gdzie dzieciństwo siem pytam? Trzy klasy gimnazjum chcą upchnąć w 2 lata....

Do czasu szkoły Krzysia jest nadzieja, że ten bałagan poukładają. A jak nie to pozostaje odkładać pieniądze na prywatną szkołę... Miało być równanie szans, a prywatne szkoły przeżywają oblężenie i rozkwit.

Mój w każdym bądź razie od poniedziałku chodzi do nowej szkoły. Ponad godzinę zajmuje mu dotarcie w jedną stronę. Plus taki, że ta szkoła ma wysoki poziom.
UrsaMaior 09:36, 07 wrz 2017

Martwi mnie ten temat No nic.
Z innej beczki - kupiłam dziś Little Bunny Do donicy na razie, więc na zimę zadołuję i mam nadzieję, że przeżyje. Słodziak z niej Słuchaj Iwona, powiedz mi jak Ty sadzisz paprocie? Czy ja na moim piachu muszę jeszcze jakiś drenaż moim języcznikom robić?
Kasia_CS 09:38, 07 wrz 2017

Ech.. zazdroszczę Wam spotkania

A ze szkołami, fakt, jakiś koszmar teraz!
UrsaMaior 09:40, 07 wrz 2017

No to wpadaj, Inka będzie to i Ty dasz radę przecież Niedziela koło 15.
mrokasia 09:42, 07 wrz 2017

Uuuu, widzę spotkanko się szykuje .
Ja temat szkoły na szczęście mam już z głowy , a zanim będzie dotyczył wnuczków to jeszcze ładnych parę lat... .

Iza, Ty jesteś szalona z tymi zakupami. Znowu po serek byłaś???
UrsaMaior 09:50, 07 wrz 2017

No co taka zdziwiona jesteś, przecież też przyjeżdżasz! Zapomniałaś???

Aaaa wyskoczyłam na szybko po coś do donic i w sumie godzinę łaziłam Myślałam, że teraz je przygotuję, ale tak leje, że chyba zaczekam.
iwka 10:09, 07 wrz 2017

no właśnie, moja córka, 7 klasa, wczoraj od 9.40 to 16.40, drugi dzień w szkole i trzy godziny odrabiania lekcji. We wrześniu dwie lektury do omówienia, Mały Książe i Dziady. Nauczycielka geografii powiedziała, że program jaki mają do zrobienia w tym roku, to jest to samo co robiła z gimnazjum przez dwie klasy. No, książki darmowe dostali ale już bym je wolała kupić, żeby później nie patrzeć jak rzuca nimi w złości po kątach
jolanka 10:20, 07 wrz 2017

Hej, hej A u Ciebie nie pada?
mrokasia 10:21, 07 wrz 2017

Też przyjeżdżam??? Chyba rzeczywiście zapomniałam .

Że też chciało Ci się w tę pogodę wyjść i jeszcze godzinę łazić...
Też muszę coś do donic kupić. Pelargonie ładnie się trzymały ale po tych deszczach wyglądają koszmarnie . Chyba jak zwykle będą wrzosy...
UrsaMaior 10:25, 07 wrz 2017

Jola, no pada, pada:/ Niech to dunder świśnie no:/ Wpadasz w niedzielę?

No Kaśka, ale podpadłaś haha Zapomnieć? O MNIE??? To się nie godzi